Nová práce v domově důchodců a očkování proti žloutence

16
2.1.26 18:31

Nová práce a očkování proti žloutence

Dobrý den dostala jsem nabídku práce kousek od domu bez dojíždění v domově důchodců na pozici uklízečka. Ale já tam povinné očkování proti žloutence které sem absolvovala asi v kdysi mládí ale záznam už nemám protože moje Dr u které jsem to nemá. Paní co mě bude přijímat mi říkala že buď se budu muset nechat očkovat a nebo že mi obvodocka vezme krev a zjistí protilátky. Ale zvažuju asi že bych si to nechala naočkovat protože sama mám tři děti a popřípadě kdybych tam začla pracovat až nechytnu nějakou infekci nebo něco. Mohu se prosím zeptat jestli je tady někdo kdo pracuje v podobném oboru a toto očkování podstoupil?? A kolik to prosím cca stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76661
2.1.26 18:40
@Lazura píše: Více

to se dá vygooglit, 1250 až 1600 jedna dávka, ale dají se využít příspěvky zdravotní pojišťovny, takže by tě to nevyšlo tak draho,
já být tebou, tak bych do toho šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
2.1.26 18:46

Mě stála jedna dávka asi 1300, i s tím bodnutím. Tisícovku mi dala pojištovna, vyšlo mi to tak fajn, že druhá dávka byla další rok, takže zase pojištovna. Jen jestli ted nebudou problémy s vakcínama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
2.1.26 18:48

A oni ti to neproplatí třeba jako zdravotním sestrám, pečovatelkám, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3130
2.1.26 18:49

Já si nechala nabrat v laborce protilátky a i po 20 letech po 3 dávkách očkovací látky je mám vysoké, kdybych neměla, šla bych se přeočkovat. Protilátky mě vyšly na asi 300,– (jak kde), zaměstnavateli stačily výsledky z laborky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.1.26 19:00

@teroonka díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
2.1.26 19:11

Pracuji ve zdravotnictví a očkovaní mi hradil zaměstnavatel… nech si nabrat protilátky, vakcinace by měla být doživotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3130
2.1.26 19:17

Pokud zaměstnavatel chce očkování, měl by jak očkování, tak laboratoř proplatit - určitě si vezmi paragon/účet. Protilátky - jestli máš dobrou obvoďačku, nabere ti je u ní sestra rovnou s žádankou. Já šla přímo do nemocnice na odd. mikrobiologie, odtamtud jsem musela do laboratoře hematologie, kde mi nabrali zkumavku krve podle žádanky, kterou mi zase potvrdila známá doktorka (moje obvodní je na prd). Pak krev se žádankou na tu mikrobiologii, za 2 dny byly výsledky, které jsem si přímo tam vyzvedla - nechala jsem si na vlastní žádost nabrat protilátky na hep. B a vyloučit pozitivitu hep. C. Ve zdravotnictví nikdy nevíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
2.1.26 19:17

Mluvis o Becku.

Premyslela jsi taky o Acku? Je to celkem aktualni tema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3130
2.1.26 19:19
@jejjej píše: Více

ta měla ještě podle mých posledních informací výpadek. A může zvážit každý zodpovědný člověk. Zakladatelka řeší B, protože to máme ve zdravotnictví a soc. službách povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
2.1.26 19:23

@teroonka urcite :palec: lepsi nabrat protilatky, neni to drahe

Kdyz budes mit pozitivni vysledek, nemusis to resit (a usetris penizky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
2.1.26 19:24
@teroonka píše: Více

Nekde Acko maji i kdyz v malo kusu vakciny zarim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
2.1.26 19:40

Muze si nechat pichnout kombinovanou, A i B, davka stoji 1600, kdyz jsem shanela A( B mam), tak dostupna byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.26 19:42

Mám ho už od střední. Asi před 4 měsíci vrchní sháněla datumi, kdo jak dlouho očkování má. Přeočkovana jsem byla minulý rok v březnu, myslím. Dr si to teda ohlídala. A protilátky se dělají. Kolegyně na ně šla taky protože datum nedohledala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.26 19:49

Já jsem se nechala doočkovat po poradě s OL. Protilátky mi nevyšly. Většinu mi proplatila pojišťovna, zaměstnavatel nikoliv, něco jsem doplácela, nic likvidačního. A nechala bych si to dát klidně jako samoplátce, pracuju v terénu a v dost různých prostředích. Nově už musí dokládat očkování uchazeči při výběrku jako jeden z dokladů - zdravotně sociální zařízení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek