Nová práce, nemocná babička

3451
20.10.13 11:22

Nová práce, nemocná babička

Ahoj holky :) potřebuju poradit :) moje mamka je na pracáku a našla si novou práci, ale babička spadla a zlomila si levou ruku a pravý rameno, museli jí to rovnat a měla s tím i operaci, takže je neschopná se o sebe postarat, takže to musí mamka :( no a prý to bude minimálně na měsíc, spíš dva :( a teď je problém, že než se to babičce zahojí, bude muset být mamka doma a tím pádem nemůže do té práce nastoupit, no mamka si myslí, že by jí to měli nějak pozastavit (na pracáku) a dát nějakou dávku. protože bůhví jak dlouho pak zase bude práci hledat a být doma zadarmo nemůže… já si myslím, že nemá nárok na nic, ale pro jistotu se ptám tady :) snad je to pochopitelný :) děkuju za odpovědi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101759
20.10.13 11:29

@Verunecka289 Taky se obávám, že nemá nárok na nic :-( mohla by tedy nastoupit do práce a pokud bydlí společně s babičkou, tak by měla nárok na paragraf, ale to taky nic neřeší, ten ji budou platit jen 9 dní a v práci z toho taky asi nebudou nadšeni :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 11:34

@j.a.n.i1 jj bydlí… no právě že si to taky myslím že to tak nějak bude :( a nastoupit do práce a hned jít na paragraf, to si myslím že už by tam nemusela chodit potom vůbec, že by ji hned vyhodili no. Je to blbý no, snad bude babička brzo OK a mamča bude moct jít do práce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
20.10.13 11:40

A nějaká výpomoc? Setřička či sousedka, po dobu, co by byla mamča v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22058
20.10.13 11:42

Na žádnou dávku nárok mít nebude - to bohužel nikoho nezajímá, z jakého důvodu do práce nenastoupila. Důležité je, že nenastoupila.

To je nepříjemná situace a velká škoda - když už se práce najde, nenastoupit do ní z tohoto důvodu. Maminka je jediná, kdo se o babičku může starat? Ty nemůžeš vypomoci, střídat se? Nebo ostatní členové rodiny, sousedka? Babička přece kvůli operovanému rameni nebude potřebovat trvalý dozor - může být klidně pár hodin sama doma, když bude mít uvařeno a na stole připravenou konvici s čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 11:47

@Mahja no to sem jí taky říkala, teta totiž bydlí ve stejný vesnici, tak že by se mohli nějak střídat, ale prej to nejde (spíš si myslím že se tetě jednoduše nechce :roll: ) jedna sousedka je stará a druhý sousedi chodí do práce, takže tam taky nic… a ty sestřičky to funguje jak? To je jako nějaká pečovatelská služba? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
20.10.13 11:51
@Verunecka289 píše:
@Mahja no to sem jí taky říkala, teta totiž bydlí ve stejný vesnici, tak že by se mohli nějak střídat, ale prej to nejde (spíš si myslím že se tetě jednoduše nechce :roll: ) jedna sousedka je stará a druhý sousedi chodí do práce, takže tam taky nic… a ty sestřičky to funguje jak? To je jako nějaká pečovatelská služba? :)

No, to nevím, třeba bych zkusila zavolat, někde do pečovatelského domu, diakonie, atd. jestli by neměl někdo zájem za nějaký příspěvek pomoct. Raději bych obětovala nějaké peníze, část výplaty, než celou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 11:52

@BohunkaP no jo, jenže ona má obě ruce v sádře, kdyby měla jen jednu tak by to bylo fajn :) já i ségra bydlíme mimo a obě máme malý prcky, takže je to složitější no :( (já vim, zní to jako výmluva, ale vážně není ;) ) no a teta, to už sem psala výš :( je to blbá situace no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 11:54

@Mahja no to je jasný :) mamině to navrhnu, ať si pozjišťuje :) ještě že ten internet mám :) děkuju :) tohle mě totiž vůbec nenapadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
20.10.13 12:01
@Verunecka289 píše:
@Mahja no to je jasný :) mamině to navrhnu, ať si pozjišťuje :) ještě že ten internet mám :) děkuju :) tohle mě totiž vůbec nenapadlo :mrgreen:

On někdy pomůže více ten cizí člověk, než někdo z rodiny… Tak ať se zadaří s hledáním, práci ztratit by byla škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.10.13 12:03

Být mamkou, tak do práce nastoupím. A jinak - zkuste zavolat na sociálku -ne na úřad, ale třeba u nás je sociálka, která se stará o dovoz obědů… a péče o seniory - tam by určitě poradili, příp. lze objednat někdo, kdo by se o babičku staral, než by přišla tvoje mamka z práce. nebo existují diakonie, nebo nějaké denní stacionáře - lepší zaplatit toto, než přijít o výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.10.13 12:31
@Verunecka289 píše:
@Mahja no to je jasný :) mamině to navrhnu, ať si pozjišťuje :) ještě že ten internet mám :) děkuju :) tohle mě totiž vůbec nenapadlo :mrgreen:

Ať hledá Domy s pečovatelskou službou v nejbližším okolí. Oni ty pečovatelky dojedou, udělají, co je potřeba, dokonce dovezou i oběd za rozumné ceny. No anebo se zeptat doktora, zda by babi neměla nárok na nějaký příspěvek na péči, aby právě zaplatila tu pečovatelku. Ale to těžko, to se strašně zdlouhavě vyřizuje, než to komis posoudí, bude babi zdravá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 12:51

@ynax @Gina108 děkuju :) mamce to řeknu a snad to nějak půjde :) doktorky se mamka právě ptala a ta nic neví 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.10.13 13:00

I charita zajišťuje za rozumný poplatek péči o staré, nemocné nebo nemohoucí občany - návštěvní služby, úklidy, rozvoz a podávání jídel nebo hlídání.

V dnešní době bych práci k vůli nemocnému rodiči nebo prarodiči nepustila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.10.13 14:40

@Saricat to už mě taky napadlo, že by mohla jít k nám, ale ona nechce, má ráda svoje a nechce „nikoho otravovat“ starší člověk no :jazyk: LDN to nevím, bych měla asi pocit, že jsme ji „odložili“ :( no uvidíme, musíme to nějak pořešit :) zatím se mi nejlíp jeví asi ta pečovatelka :) díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat