Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ja si myslim, ze to realne je
ale zas se v takovych vecech hloubeji nevyznam, ale pokud budes cista, co se tyka tech registru, tak snad sanci mit budete
uvidis, co ti tu treba poradi znalejsi
K registrům se nepřihlíží po 4 letech od " ukončení" problému. 10 let je opravdu dostatek času, aby bylo všechno OK. Na druhou stranu je to tak daleko, že se teď dá pouze odhadovat, kam se realitní a hypoteční trh posune. Umím si představit, že bude potřeba alespoň 20% svých prostředků( nebo i víc). Rozhodně je třeba mít stabilní příjmy, které budou dostatečně vysoké.
A za pět let čistoty bys z těch běžných rejstříků měla být vymazána.
@Ivan PPZ píše:
K registrům se nepřihlíží po 4 letech od " ukončení" problému. 10 let je opravdu dostatek času, aby bylo všechno OK. Na druhou stranu je to tak daleko, že se teď dá pouze odhadovat, kam se realitní a hypoteční trh posune. Umím si představit, že bude potřeba alespoň 20% svých prostředků( nebo i víc). Rozhodně je třeba mít stabilní příjmy, které budou dostatečně vysoké.
tak pokud chce brát hypo v 35 letech tak doporučuju mít našetřeno víc jak polovinu, nebo to bude splácet do smrti.
Ahoj, chtela bych znat vas nazor nebo tipy, rady na mou situaci. Je mi 25 let, driv jsem byla trosku prusviharka, myslim, ze to v jake jsem ted situaci kvuli tomu, me dostatecne poucilo. Nicmene o co se jedna. Mam nejake dluhy, ktere spadly do exekuci, ty ted co nejrychleji splacim. Nejsou to zadne pujcky, je to jizda nacerno, nezaplaceny pausal, nezaplacena elektrina a tak. Proste z doby, kdy jsem byla docela na dne a na tyhle veci jsem proste nemela penize to uhradit.
No ale rikala jsem si, az je zanedlouho doplatim, co bude dal. Pracuju, planuju. Myslite, ze kdyz bych si chtela vzit se svym budoucim manzelem hypoteku tak za 10 let treba, ze by to slo? To uz bych mohla mit neco nasetreno a ty dluhy vymazane z rejstriku dluzniku a tak ne? Nemyslim, hned ted, ze to doplatim a pujdu se hned cpat do dalsiho dluhu. Ale premyslim do budoucna, rikam nejdriv za 10 let. Verim, ze uz by melo jit vsechno spravnou cestou, na penize uz si dam pozor! Diky za nazory a verim, ze me ceka lepsi zivot. Prosim anonym.