Nová smlouva, nebo DPP?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
154
4.6.14 11:09

Nová smlouva nebo DPP?

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu…Jsem zaměstnaná na plný úvazek a smlouvu mám na dobu neurčitou. Od 1. srpna se budu vracet do práce na poloviční úvazek který bude trvat do dvou let dítěte. Malá je narozená 28.3. 2014. Jak se v takovém případě řeší smlouva? Mám si nechat udělat novou smlouvu na půl půl úvazku na dobu neurčitou nebo třeba DPP? Kdybychom chtěli např. do dvou let druhé dítě, tak se mi pak rodičovský příspěvek bude počítat z toho půl úvazku? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101503
4.6.14 11:28

@priserka.jd NO, podstatné je, zda budeš dělat tu samou práci jako před MD nebo jinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
4.6.14 11:41

@priserka.jd Stačí dodatek ke stávající smlouvě- časově omezený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
4.6.14 12:10

@priserka.jd Mám to stejně, nakonec jsme se domluvili na DPP se 14denní výpovědní lhůtou, pozor DPP nemůžeš mít na stejnou pozici, i když jí budeš vykonávat jako před MD. A na DPP můžeš maximálně odpracovat 20 hodin v týdnu / pracuju víc, tak jsme se se zaměstnavatelem domluvili na dvojnásobku hodinové sazby a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
4.6.14 12:44

@blecha72 A nevíte prosím, jak je to v případě toho dodatku s dalším rodičovským příspěvkem? Jestli by ho vypočítali z platu podle té původní smlouvy nebo část z toho dodatku?

@simona.b. Budu pracovat max. 20 hodin týdně…V případě DPP zůstává ta původní smlouva normálně v platnosti až do té doby, než se vrátím z mateřské, že? A další rodičovský příspěvek by se počítal z toho původního platu?

Moc děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
4.6.14 12:44

Na DPP nesmíš odpracovat víc než 300hod za rok. Pokud ti zůstane smlouva, na které máš rodičovskou tak z DPP neplatíš sociální zdravotní.
Pokud půjdeš na zkrácený úvazek, tak si dej určitě dobu určitou aby po skončení rodičovské nechtěli zachovat jen ten zkrácený úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
4.6.14 12:45

@priserka.jd další mateřská se ti počítá z té původní smlouvy pokud stihneš porodit do 4.roku věku předchozího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
4.6.14 12:52

@Kaspinka Tuhle informaci jsem potřebovala :-).

Děkuji i ostatním za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat