Nástup do práce po MD - jak jste si zvykli?

575
2.6.14 17:36

Nástup do práce po MD - jak jste si zvykli?

Ahoj holky, nastupuji do práce po MD, synovi budou 3 za 4 měsíce, ale i tak jsem se rozhodla vzít super nabídku práce (bojím si, když odmítnu, že pak se budu moci spokojit s míň zajímavou nebo s žádnou), no každopádně z toho mám trochu výčitky svědomí a bojím se, jak si ve školce zvykne. Dávám ho do soukromé, kde paní učitelka nemá moc dětí a může se jim věnovat, navíc tam bude jen měsíc, pak s manželem doma a od září do normální školky, ale i tak mám strach, je mi líto, že to tak rychle uteklo, že cosi končí a něco nového začíná.. Zvykli jste si hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
2.6.14 18:44

@DnnnK Já se tedy už nemohla dočkat, až budu v práci. Se synem jsem vydržela doma silou vůle ty 3 roky, ale malá už byla u zápisu v jeslích a půjde tam ve 2 letech. Nikde ve světě není tak dlouhá mateřská. Pro mě jsou ty 2 roky válení se doma tak akorát. Takže za mě s chutí do toho a ať se ti v práci líbí ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.6.14 18:53

Já jsem se do práce taky těšila, nastupovala jsem 3měsíce před koncem rodičáku. Po 5 letech doma, to pro mě bylo jako balzám na duši :mrgreen: Děcka mi chodí do školky od 2,5 let, takže pro ty nebyl problém vůbec.
Ať se ti v práci líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.6.14 19:01

Ahoj já jsem nastupovala po MD 28.4. a už jsem se docela těšila. Mám doma malého závisláka pořád ho mám za zadkem. A musím říct že to zvládá nad mé očekávání. I brzké ranní vstávání chodím na 6.Občas ráno v šatně zkouší zahrát etídu ale zavřou se dveře do herny a je klid.Po oběde si schrupne a je opět čilý. Takže nám to prospělo oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
2.6.14 19:08

Jsem tam půl roku a ještě jsem si nezvykla.Ted jsem poprvé na paragrafu, a užívám si toho, že jsem doma.Teda tak uklizeno jsem neměla snad ani jednou co jsem byla na mateřské :mrgreen: nevím co sem dělala. Co mi vadí na práci nejvís je ranní vstávání o půl šesté pak vzbudit děti a rychle do školky a do práce. Pak z práce, rychle nakoupit domů. V září začne škola staršímu a to bude teprve hukot. Jinak první tři měsíci v práci naprosto nadšená, byla to hlavně změna. Ted jsem ráda, že mám ten paragraf, večer čumákuju dlouho na tv, ráno dlouho spíme, užívám si dětí a nechcííííííííííí zpátky do práce ach jo ještě týden a pak to začne nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.6.14 19:12

@Gábrlína jak u vás vypadá ranní vstávání? Mám děti ve věku 4,5 a skoro 3 roky. Zatím nevím, jestli se budu moci vrátit do práce(syn se narodil na začátku prázdnin a nemáme hlídání), ale vstávání do školky na osmou je docela horor už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
2.6.14 19:14

Sáro, to se nedivím, ono na ty děti pak není tolik času, co si budeme povídat, že jo! Ale náš malý se doma nudí, celé dopoledne trávíme venku, říkala jsem si, že to uhraju na zkrácený úvazek, ale u této práce to nejde. Myslím si, že ani nějaký paragraf moc nehrozí, max práce z domova, no nevím, zítra budu chytřejší, alespoň budu vědět, jak se mu ve školce líbí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.6.14 19:15

U nás je vstávání relativně v klidu, já vstávám o půl 5, děti budím po 5h, radši si dělám rezervu, protože oni jsou ráno jak zpomalený film :mrgreen: ve školce jsou po 6h. Když musím být v práci už na 5h, tak to je musí vodit manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
2.6.14 19:16

@ostlužina :mrgreen: na osmou si pískám, já mám odjezd z domu v 6 ráno o půl sedmé musím být v práci. Dcera 3 syn 5 let, chodí brzy spát už tak v 7 spí. Ten starší se vzbudí sám v půl šesté, holku budím a spící odvážím. Ve školce to dožene po obědě spí do půl třetí a ve tři jsem ve školce já, a tak si domů odvádím spokojenou a vyspanou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.6.14 19:17

To vstávání je nejhorší byli jsme zvyklí chrupkat do 9 a teď vstáváme v 5,15 ale malý to zvládá na 1 já tak na 3- ale už jsem si pomalu zvykla. První 3 dny jsem se budila v 1 ráno měla jsem strach že zaspíme. A ráno jsem se nemohla dostat z postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
2.6.14 19:20

@DnnnK díky, že jsi založila toto téma… Také je pro mne aktuální. Malému budou 3 roky za pár dní. Od září bych ráda do práce. Malý se dostal do státní školky od září. Nebo můžeme chodit na soukromé hlídání jako nyní…

Kam se chystáš nastoupit?

Holky, jaké byly první dny v práci - měly jste třeba problémy v komunikací s ostatními nebo to bylo vpořádku?

Pěkný večer :-)

Příspěvek upraven 02.06.14 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.6.14 19:23

@-Sára já budu muset být v práci taky na půl sedmou. Pokud mi tedy vyjdou vstříc, což tak nevypadá. Ještě tam zavolám a uvidím. Takže jim ani nedáváš snídani? Ono je to i logické, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.6.14 19:23

Jak jsem si zvykla? rychle, já se těšila :mrgreen: nejhorší bylo vstávání, ale to se upravilo během měsíce. A pak únava po pracovní době, než jsem si zajela systém - cca 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
2.6.14 19:26

@Eveelin já sem měla problémy :oops: než sem odpověděla na nějakou otázku kolegyně tak mi to trvalo než sem vůbec sesmolila větu. Jo a byla sem unešená, že můžu jít sama na záchod, nebo si vypít v klidu kafe. A hlavně sem si připadala, jako bych byla někde na zábavě a ne v práci. A navíc se mi první měsíc ani nechtělo jít z práce. Nadšení vydrželo 3 měsíce, ted už to opadává, ale jak se blíží výplata tak to mě vždycky nakopne a do práce se pak zas chvilku těším, a navíc jak slyším od kamarádek, že práci nemůžou sehnat a tak, to si vždycky řeknu, nedržkuj a bud ráda, že máš práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.6.14 19:27

@Eveelin

jo, první týden jsem si připadala jako debil. než mi došlo, že na kolegy netřeba mluvit zdrobnělinami, všechno jim 100× vysvětlit a pak zkontrolovat, jak pokyn splnili. Ale všichni byli velmi tolerantní a chápaví :lol:

nejhorší byly obědy - zjistila jsem, že se neumím najíst celým příborem a hrozně do sebe jídlo hážu.

Příspěvek upraven 02.06.14 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat