Pracovník na DPP a insolvence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracovník na DPP a insolvence
Mzdové účetní hledám radu ![]()
Nastoupil nám pracovník na DPP - nepodepsal prohlášení. Výdělek nad 10 000 také mít nebude. Dnes jsem kontrolou v insolvenčním rejstříku zjistila, že má insolvenci. On sám se mi nepochlubil.
Co teď? Mám poslat oznámení insolvenčnímu správci o jeho nástupu? Mám nějakou část mzdy zabavit a deponovat? Podle mě ne, ale raději se ptám - našla jsem všude jen souvislost DPP s exekucí, ale už ne s insolvencí.
Popř. co ještě jiného učinit?
Pro představu jeho výdělek bude za květen činit necelé dva tisíce hrubého
Díky všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, ne. Dej vědět inso správci a on uz Ti sam napise kolik mu mas brat. Ty jako FO mu nemas pravo sahat na plat. Musis mit k tomu podklady a vyrozumeni, ze mu to mas brat. A hlave jeho povinnost je to sam oznamit a poslat pracovni smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste Květnovou vyplatu mu nevezme jelikoz mu musi nechat dle zakona zivitni minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketka.1992 Děkuji - Tento pracovník má totiž ještě smlouvu na HPP u úplně jiné firmy. Nevím teda, zda nebude příjem od nás považován za „příjem navíc“ a stržen celý nebo zda se to porovnává v tomto případě nějak jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každopádně kontaktovat insolvenčního správce a nesrážet! Pokud má HPP tak při povolení oddlužení počítaly s příjmem z tohoto poměru a povolí ho pouze, když mají jistotu, že dlužník zaplatí alespoň to minimum. Taky máme několik zaměstnanců na DPP a DPČ s insolvencí a srážíme pouze jednomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marketka.1992 Ne u nás nastoupil právě na DPP a víme, že si žádný měsíc nevydělá nad 10 tis. Proto právě nevím, jak to s ním bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak každopádně, je to příjem navic a vzhledem k tomu, ze vám to neřekl, tak myslim, ze tento prijem chtěl zamlčet..Každopádně srážky mu jdou z hpp a pokud kontaktujete insolvencniho správce, bude z toho mit problém, pokud mu to nepřiznal. Zeptala bych se nejdříve toho zaměstnance ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pokud mu u soudu vymerili urcitou castku tak se s tim neda jic delat jelikoz s penezma vo mu zbydou si muze delat co chce. Ale chceto se spise zeptat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se samozřejmě nejprve domluvím se zaměstnancem, ale hlavně to chci mít správně samozřejmě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavergne píše:
Já se samozřejmě nejprve domluvím se zaměstnancem, ale hlavně to chci mít správně samozřejmě
Věřte tomu, ze kdyby jste mu mela neco strhávat, insolvencni zpravce nebo soud vám to dá vědět. Pokud vam zaměstnanec nic neřekl, dělá to na me dojem, ze to spíš chce zamlcet před spravcem..Tento příjem by prostě musel odevzdat, pokud má srážky uz na HPP. Tak to proste je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dendulinecek A jak to vlastně insolvenční správce nebo soud zjistí v tomto konkrétním případě? Když to nenahlásím já jako zaměstnavatel nebo zaměstnanec tak nijak.
Na OSSZ ani ZP jsem ho nehlásila, protože nemá příjem nad 10 tis.
Nicméně tento dojem to na mě dělá taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavergne Nezjistí to nijak - a proto to ten dotyčný zaměstnanec taky dělá - budou to totiž prachy bokem, které nechce dát na dluhy. Srážky jsou mu vypočítávány z hlavního příjmu, to asi ošéfoval už soud. Tohle by jistě musel odevzdat do poslední koruny na dluhy, je to mimořádný příjem.
Nicméně - je povinností každého v OB nahlásit své příjmy VŠECKY a to i pokud se situace změní (přibudou nebo ubudou v čase OB).
Takže babo raď - správně by se měl starat on a nahlásit to správci. Ale když se nepochlubil, tak jsou jeho úmysly jasné jak facka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit