Vyhazov ve zkušebníí době

23
28.5.14 21:44

Vyhazov ve zkušebníí době!!

Zdravím,

Dnes jsem dostala prý BEZDŮVODNĚ padáka. Dělala jsem tam jak otrok, všechno na co si vzpomněli a i přesto!
Jenže jsem se dozvěděla, že tahle nechutná,,firma" to tak prostě dělá a zaměstnance střídá jak ponožky. Bohužel jsem ve zkušební době. Nastoupila jsem 1.dubna a ke dni 31.5. mám padáka. Nevím jak si to představujou. Řeknou mi to dnes jakoby nic. Ještě zítra a pozítří to tam musim vytrpět a tudíž nemám čas si hledat práci. Od 1.června musím někam nastoupit. Jinak budu bez koruny. To, že mám dítě je samozřejmě nezajímá.
Existuje nějaká finanční ochrana nebo si rychle házíte marod? Na podporu nárok nemám.
Jsem fakt vytočená, zároveň plná strachu. A zítra to utrpení v práci si nedokážu představit. Fakt nevim jak se k nim mám po tom všem chovat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
28.5.14 21:45

No, od toho je to zkušební doba = vyhodit tě můžou kdykoli, bez důvodu, i kdyby byla těhotná. Nadruhou stranu - ty už taky nikam chodit nemusíš, můžeš ze dne na den skončit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
28.5.14 21:46

@Naty37
sla bych na neschopenku, lepsi „neco“ nez nic protoze jinak budes asi bez prijmu, kdyz jinou praci nemas a na podporu nemas narok :( tak na PN a rychle najit cokoli jineho kde bude prijem :nevim:
jinak me to mrzi, je to bordel :cert:

Příspěvek upraven 28.05.14 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.5.14 21:47

A k čemu té firmě je neustále někoho zaučovat? to mi nedává smysl :think: že píšeš „Jenže jsem se dozvěděla, že tahle nechutná,,firma“ to tak prostě dělá a zaměstnance střídá jak ponožky."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.5.14 21:47
@Lana222 píše:
@Naty37
sla bych na neschopenku, lepsi „neco“ nez nic protoze jinak budes asi bez prijmu, kdyz jinou praci nemas a na podporu nemas narok :(
jinak me to mrzi, je to bordel :cert:

No psát hned že je to bordel, když to nevidíš pořádně ani z druhé strany, resp. po přečtení pár řádků (třeba právem, ale to nevíš) ukřivděné ženské :nevim: Představa, že někoho pracně zaučuju a pak ho vyleju a vezmu někoho dalšího…? No, trochu neekonomické a časově náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
28.5.14 21:48

@dani24687
pokud jde o fabriku a podobne verim tomu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@dani24687 píše:
A k čemu té firmě je neustále někoho zaučovat? to mi nedává smysl :think: že píšeš „Jenže jsem se dozvěděla, že tahle nechutná,,firma“ to tak prostě dělá a zaměstnance střídá jak ponožky."

Přesně tak…!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124

Kazdopadne o tu neschopenku se ti prodlouzi zkusebni doba, takze jak ti skonci neschopenka, stejne te muzou vyhodit.
a jestli se nepletu, tak ta ochrana, ze te na neschopence nevyhodi, plati jen po tu dobu, co neschopenku palti zamestnavatel. Jakmile zacne platit stat, uz tee muzou opet vyhodit.
ta ochrana lhuta je tam kvuli tomu, aby se zamestnavatel nevyhybal placeni neschopenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.5.14 21:49
@Lana222 píše:
@dani24687
pokud jde o fabriku a podobne verim tomu :palec:

I ve fabrice je potřeba zaučení. I u pásu, na montáži, kdekoli. Člověk prací nabývá na rychlosti, bylo by opravdu velmi krátkozraké nabírat co chvíli nový lidi, kteří pojedou ze začátku pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.5.14 21:49

@Naty37 však ty už tam zítra nemusíš. jsi ve zkušebce - nemusíš tam už chodit. se hoĎ marod a něco si najdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.5.14 21:50
@Lana222 píše:
@dani24687
pokud jde o fabriku a podobne verim tomu :palec:

mamka ve fabrice dělá a zaučovat se musí i tam a netrvá to měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
28.5.14 21:50

@Krkael
tak v dnesni dobe jsou vselijake pochybne spolecnosti a agentury takze ja opravdu verim vsemu, protoze co uz jsem videla a slysela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
28.5.14 21:51

@Naty37 nechápu, proč jsi vytočená. ve zkušební době mají obě strany nárok smlouvu ukončit bez udání důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@dani24687 píše:
mamka ve fabrice dělá a zaučovat se musí i tam a netrvá to měsíc :nevim:

Plus BOZP, fasování věcí, obuvi, tisíc milionu administrativy (především pro zaměstnavatele) atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
@Krkael píše:
Plus BOZP, fasování věcí, obuvi, tisíc milionu administrativy (především pro zaměstnavatele) atd..
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat