Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
moc prosím o radu.
Týden máme doma 8mi týdenní koťátko. Od předchozích majitelů byla naučena chodit na písek. Domů jsme pořídili kočkolit Asan Cat. Prvních pár dnů bylo vše bez problémů, pak začala čůrat na postel (ne na naši, ale na tu, na které spí! čůrá na její druhé straně). Vždy na stejné místo. Je to dobře vidět když přijdeme domů z práce, flek je velký, takže chodí na to samé místo vícekrát. Když jsem počůrané místo uklidím, vyčůrá se kousek vedle. Manžela napadlo, že se jí nechce chodit z pelíšku na wc (to má ve stejné místnosti jako pelíšek). Přidali jsme na inkriminované místo druhé wc a vyměnili kočkolit za Cat's Best Nature Gold. Den to bylo ok, pak ale začala zase čůrat vedle wc na postel. Paradoxní je, že na velkou chodí výhradně na wc. Taky jsem si všimla, že po vykonané potřebě nemá tendenci to zahrabat…
Zkoušela jsem do wc nakapat Kozlíkové kapky, nic
Už opravdu nevím, jak ji to naučit! Za každou radu budu moc vděčná!
A mnenite ji tam to stelivo? Ono mozna nechce curat do toho pouzityho. No tradicni rada i kdyz se nekomu muze zdat necitliva zni-namocit ji do toho cumak a okamzite ji prenest na jeji WC, ona to casem pochopi. Fakt to pomaha. Je na konec celkem jedno z jakeho duvodu to dela, proste to delat nesmi.
Máme ji doma teprve týden. Stelivo kontroluju několikrát denně a čistím. I ten čumák jí do toho namáčím. Fakt nevím, jak na ni ![]()
Namočit čumák nepomůže,ona ví,kam se chodit má.
Viděla bych jedinou možnost-dát pryč celou tu postel …
Ona už tam ted bude stejně chodit pořád,jak je to takhle.
nam to namaceni cumaku pomohlo, ale je fakt ze curala na koberec a ten jsme dali nakonec pryc, pac ona to tam porad citi. Taky pry pomaha ji tam dat noviny a nechat je pocurany a postupne je posouvat k tomu wc.
Ono hlavně mělo být ještě tak měsíc u maminky…
Zkusila bych nějak sebrat vzorek moči a donést veterináři, může být nemocné.
Namáčení čumáku je na nic, jedině ho odchytit přímo „při činu“ a odnést na ten záchodek.
Kočky tohle většinou dělají „natruc“, něco se jim nelíbí, takhle se „mstí“.
Ale u takového prcka nevím ![]()
Souhlasím s Pipet. Pokud už párkrát v záchůdku bylo, moc dobře ví, že tam má chodit. Něco se mu nelíbí, nebo může být nemocné. Většinou se koťata berou po 3 měsících, my ale máme kočenu taky po dvouch a v pohodě. Jí, když se něco nelíbí, tak zase schválně něco shodí, dívá se na mě a packou šprtá do něčeho na poliččce.
Taky radím - nějak sebrat moč a odnést k vetovi, nebo se s kotětem víc mazlit a zkusit zjistit, co by mu mohlo vadit. A když ho uvidíte přičupávat, tak šup s ním do záchůdku.
Mamky kočka měla zánět močáku, když takhle čůrala do postele. Prý takhle chce kočka upozornit, že jí něco je.
Napadá mě, že se jí nemusí líbit stelivo, nebo celý záchod. Zkus ten asan vyměnit za písek jiné značky, třeba betonitové stelivo, dřevěné, dát odkrytý zádhod.
Čmuáček jsem jí namáčet zkoušela, no namáčet, ono je to většinou vsáklé do přehozu, takže jen tak přičuchnout. To si myslím, že nijak nepomáhá. Taky se nám občas povede ji odchytnout a dát do wc. Většinou na tu postel ale čůrá přes noc. Ve dne je šikovná a chodí kam má, ikdyž nejsme doma.
Pipet: taky bych byla radši, kdybychom ji dostali až 3 měsícni, ale co nadelam.
Ivoka: nastras, ja verim, ze ji to nejak odnaucime
Maky.p: vererinu zkusime urcite. Mazlime se s ni jak jen casto to je mozne… Je kouzelna
Vsem moc dekuju za nazor a cenne rady
hanapan píše: Čmuáček jsem jí namáčet zkoušela, no namáčet, ono je to většinou vsáklé do přehozu, takže jen tak přičuchnout. To si myslím, že nijak nepomáhá. Taky se nám občas povede ji odchytnout a dát do wc. Většinou na tu postel ale čůrá přes noc. Ve dne je šikovná a chodí kam má, ikdyž nejsme doma.
Pipet: taky bych byla radši, kdybychom ji dostali až 3 měsícni, ale co nadelam.
Ivoka: nastras, ja verim, ze ji to nejak odnaucime
Maky.p: vererinu zkusime urcite. Mazlime se s ni jak jen casto to je mozne… Je kouzelnaVsem moc dekuju za nazor a cenne rady
My taky máme kotě od maminy vzaté dřív, u těch „obyč“ vesnických micin se to prostě tak dělá - to není kritika, ale že to s tím může souviset.
Ještě mě napadá to počůrané vyčistit octem, to kočky odpuzuje…
Ještě u našich jsme měli kotě na půdě, vytrvale čůralo na schody na půdu, asi nasrané, že tam je samotné
, pomohl jedině hadr napuštěný octem nechaný na těch schodech.
V bytě nemohlo být, brácha alergik, ale venku jo, kvůli myším…
Třeba chce spinkat s váma v posteli
(bezva to hřeje=))
Tak mě napadá, je s váma v noci? Pokuď ví, že jste doma a nemůže chrnět u vás, může být důvod tohle ![]()
Já když vyženu tu naši z ložnice, tak mi vždycky něco vyvede - vytahá po celém bytě kapesníky z krabiček, rozžužlá a roztrhá je, shodí kvítko, nebo něco z poliček, vysype a roztahá granule, prostě udělá něco naschvál
je to taková moje potvůrka ![]()
Pipet píše:
Třeba chce spinkat s váma v posteli(bezva to hřeje=))
Jsi mě o fous předběhla, já než to sesmolím..
![]()
Maky.p píše:=) Třeba psa bych do postele nechtěla… Ale kočka je bezva. Můj chlap s tím ovšem prudce nesouhlasí, tak mám smůlu… ale mám slíbeno, že až někdy jednou už budeme mít velké děti, tak si můžu kočičku do bytu pořídit, tak se na to těším, haha=)Pipet píše:Jsi mě o fous předběhla, já než to sesmolím..
Třeba chce spinkat s váma v posteli(bezva to hřeje=))
![]()
Pipet
My jsme si teda pořídili kočku před mimčem, ale je jen doma a řádně očkovaná, takže je i s náma v posteli a beze strachu, že něco chytnem.. Ona si vždycky lehne ke mě vedle polštáře a tam mi krásně vrní.. A když ji ve spánku přilehnu, tak mě začne olizovat na tváři ![]()