Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemas se za co stydet. Neni to tim ze se spatne staras. Nas prcek delal to same. Zacala jsem mu pred kazdym jidlem davat kapky infacol na brisko. A koupili jsme houpacku od fisher price ktera za nas houpala a maly spal:-D Jinak pokud kojis zkus casteji jestli je dost napapany:-) Neboj ono se to zlepsi:-)
@Anonymní píše:šátek a nosit
Už jsem zoufalá, naše týdenní mimi neustále pláče, ve dne, v noci, usne tak na 10 minut a pak zase řev.. Spí jen v kočárku. Prdí normálně, teď jsem mu dala i Espumizan, kdyby náhodou. Doma v košíku má zavřený oči, ale jakmile přestanu jezdit pláče… Poradíte někdo něco?. Promiňte za anonymitu, stydím se, že nejsem schopná se postarat.
@Katka86 píše: šátek a nosittaky jsem měla uřvánka, takže vím, jaká je to paráda
![]()
Spal jen na rukách a to po deseti minutách, usínal ve 4 h ráno
A nebo druhá rada, jak jsem se tady nedávno dozvěděla, nechat děcko řvát dokud nebude modré, protože i takové malé mimino vymýšlí a prudí bezdůvodně matku
![]()
![]()
![]()
O tom šátku budu asi přemýšlet, to vykřičení se mi zdá moc drastický.
@nunik123 píše:
Nemas se za co stydet. Neni to tim ze se spatne staras. Nas prcek delal to same. Zacala jsem mu pred kazdym jidlem davat kapky infacol na brisko. A koupili jsme houpacku od fisher price ktera za nas houpala a maly spal:-D Jinak pokud kojis zkus casteji jestli je dost napapany:-) Neboj ono se to zlepsi:-)
A jak jste to řešili v noci?
Ahoj, taky jsme na tom byli stejne, male je uz 6mes. mela poradnou koliku chudinka, kapky jsme nedavali. vydrzeli jsme to. davej casto k prsu, castej prebaluj, klidne vozit jsme se u vozeni stridali, byla sem moc unavena, ale byla to jen 14ti denni etapa, pak prisla dalsi a dalsi a vzpominame se smichem, je dulezite aby jste byli vy dva v klidu mimco bude spokojene. jen si musi zvyknout co je noc a den a navse nove kolem
takhle jsme to meli a delali my ![]()
@Anonymní píše:
Já si to bez šátku nedovedu představit, jen se řvalo a řvalo, nevydržel nikde, postýlku jsem mohla hodit ze skály
pořídili jsme si taky lehátko, tam teda vydržel dýl, ale max tak do 10 minut, někdy ani to né. Já s vykřičením nesouhlasím, to si radši zničím záda nošením ![]()
Ahoj, zkus prcka zavinou a pustit bílý šum. U dcerky tohle na stopro zabíralo, usínala během pár minut.
A vykřičet takové malé miminko bych tedy rozhodně nenechávala
to jsou teda pěkně drastické nápady ![]()
@Katka86 píše:
Já si to bez šátku nedovedu představit, jen se řvalo a řvalo, nevydržel nikde, postýlku jsem mohla hodit ze skály![]()
![]()
pořídili jsme si taky lehátko, tam teda vydržel dýl, ale max tak do 10 minut, někdy ani to né. Já s vykřičením nesouhlasím, to si radši zničím záda nošením
Můžeš mi poslat odkaz na to lehátko?
@Anonymní píše:
A jak jste to řešili v noci?
Proste kdyz jsme sli spat dala jsem si ho k sobe do postele a to pak spinkal. Musis vyuzit momentu kdy zrovna zacne usinat:-)Zaroven si zvyk ze v noci se nepapa cca v tom tretim mesici:-) Jinak odnauceni bylo celkem jednoduche. Kdyz mu bylo kolem ctyr mesicu narazila jsem si postylku ke sve posteli a mel porad pocit ze spime spolu.
Ahoj zkus ho nacpat do zavinovačky a pořádně ho zabal..
Pak zkus uspavac a pust mu vysavač..
Neboj se a nestyd se…Nemáš za co…
@Anonymní píše:
@Caty
Já myslím, že ta věta o vyřvání byla myšlena ironicky, neberte to tak doslova!
Moje malá spala v 6m mnohem víc, než jako novorozeně. Prostě jsem ji nosila a nechávala spát na sobě. Ono se to poddá, časem spala v kočárku i po zastavení i 4 hodinky a na postýlku si taky v pohodě zvykla. A nestyď se, tím jsme si prošly snad všechny, to bude dobrý
.
V noci spala v košíku, kterým jsem v případě potřeby pohupovala (snad i ze spánku
). A když bylo fakt nejhůř a nedala se položit, tak jsem si sedla doprostřed postele do polosedu, a opřená o pelest jsem dřímala s ní. Po čase se pak nechala položit do košíku. I tak mi denně proplakala v noci klidně i 3-4 hodiny. Fuj, to jsou děsný vzpomínky
.
Tak na našeho malého zabírají jen dvě věci: první je aby usnul při kojení (to ho pak ale nemůžu dát do postýlky ale položím si ho na sebe a spí se mnou v posteli) a druhá je skákání na míči. Já nebo tatínek si ho vezmeme do náruče a hopsáme na takovém tom velkém cvičícím míči. Malého to vždy uklidní a když usne, tak ho dáme do postýlky. Nevzbudí se ale jen pokud ho položíme na bříško. Na zádech usíná jen velmi vzácně ![]()
Už jsem zoufalá, naše týdenní mimi neustále pláče, ve dne, v noci, usne tak na 10 minut a pak zase řev.. Spí jen v kočárku. Prdí normálně, teď jsem mu dala i Espumizan, kdyby náhodou. Doma v košíku má zavřený oči, ale jakmile přestanu jezdit pláče… Poradíte někdo něco?
. Promiňte za anonymitu, stydím se, že nejsem schopná se postarat.