Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Opravdu se neni za co stydět ja si se synem uzila.....a uzivam do ted…neni to materska ale peklo. Mozna je hyperaktivní to nevim ale do dneška je hysterický ale aspon zacal ve svych dvou letech spat. Jako miminko nespal temer vubec nemohli jsme nikam jezdit jen sedet doma a zavinovat a pouštět sum to bylo jedine kdy spal aspon tri hodiny. Na neurologii taky nepomohli doktori obecne byli k prdu. Takze moc rad kolem toho neni musi se to přežít. ![]()
Ahoj.
Obnovuji diskuzy, prptoze uz proste nevim, co delat.
Ted mam 6-ti tydenni mimino. Uz od narozeni byl problem se spankem i s kojenim. Vsude ctu, jak maj spat 16-20 hodin denne a kojit co 2-3 hodiny.
Ten muj se koji po hodine a pres den naspi 1-4 hodiny. Opravdu jsou dny, kdy spi pod dve hodiny denne. Usne mi u prsu, ale jakmile se pohnu, je vzhuru. Obcas se presun povede, to pak spi 2-3 hodky v kuse. Jinak naspi pod dve hodiny, vzdy tak 15-20 minut spanku.
Podke doktorky je to ok. Dula mi rekla, ze je to malo, at spi vic. Ale nic nepomaha (chozeni, houpani, prekrmeni, mluveni…). V kocarku sice usne, ale jakmile se zastavim, otevre oci.
Cely den ho jen nosim a kojim. Sotva se najim, jakmile ho totiz polozim, zacne brecet. Doufala jsem, ze se to v case zlepsi, ale neni to tak.
Nemuze to mit spatny vliv na vyvoj? V noci spi celkem 7-8 hodin. Prdiky nema, rustovej boom nemuze byt 6 tydnu v kuse, snad?! ![]()
Ahoj, měla jsem doma to samé. Opravdu není normlani, že miminko hodně pláče a málo spí. Po osmi měsících řevu a nespani jsem sedla k netu a pátrala celý večer a našla jsem Kiss Syndrom. Dítě je plačtivé, málo spí, špatně se kojí, spí za pohybu a mnoho dalších příznaků. Všechny mít nemusí, stačí jeden. Objednala jsem malou na Osteodynamiku a po první návštěvě velké zlepšení, začala lépe spát, zmizel reflux… Může mít někde nějakou blokádu. Určitě ji objednej, nás to zachránilo.
U nás to pediatři neuznávají jako diagnózu. Hodně se o tom mluví v Německu a myslím, že Anglii. Musíš si to uhradit sama, ale po první návštěvě ti hned řeknou a případně hned uvolní blokádu miminku. Hodně štěstí.
@janeee2 doporučuju knížku od Karpa- Nejšťastnější miminko v okolí