Správný čas na dítě

83
26.11.12 15:09

Správný čas na dítě

Dobrý Den, chtěla bych se zeptat, kdy je podle Vás „správný čas na dítě“. Nebo spíše po jak dlouhém vztahu je „čas do toho prásknout“?A jestli je lepší první se vzít, a pak mít děti „do úplné rodiny“ nebo svatba nemá vůbec vliv? Děkuji za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
26.11.12 15:11

První dítě se narodilo po 8 letech vztahu, já bych ještě klidne počkala. Svatba ještě nebyla. Ale udělaj si to tak, jak citíš ty. Někdo je připraven po půl roce, někdo ne ani po 8 letech vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
26.11.12 15:12

Nikdy neni spravny cas. Mela by ses ridit vlastnim rozumem, pokud mas pocit, ze on je ten pravy a ted je vhodna chvile, proc to resit? Budou to tvoje deti s tvym chlapem, tak co je komu do toho.

Příspěvek upraven 26.11.12 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
26.11.12 15:13

U nás přišlo dítě po 10 letech vztahu, 4 roky po svatbě.
Pro mě je správný čas rozhodně PO svatbě a do zaopatřené rodiny.
Každý to cítí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
26.11.12 15:14

To musíš vědět ty sama, my čekaly mrnouse po 3měsících vztahu, svatba baly po pěti letech a ted se snažíme o,,druhátko,, :D a vyhovuje nám to tak jak jsme to měli. Jiným zas vyhovuje založit rodinu třeba až po několika letech známosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 15:14

No to je mi otázka - počítám, že kolik lidí, tolik názorů ;) Já po šesti letech (ještě jsme studovali, hledali práci atd.) usoudila, že vztah chce změnu - buď mimi, nebo svatbu. S miminem to nevypadalo, tak jsme se vzali, a dcera se narodila cca 10 let po tom, co jsme se dali dohromady. Jinak svatba podle mě je fuk, jen by se měl chlap hlásit k otcovství. Rozvod může být pro Tebe výhoda („vyděračský potenciál“ ve věci alimentů, pokud se třeba chce rychle rozvést), nebo nevýhoda (nutnost prát špinavé prádlo, dohadování o majetku a alimentech).

Ale něco do sebe má i varianta, že se mimina narodí brzo (třeba kolem dvacítky): potom totiž když je mamince 40 a je na vrcholu kariéry, tak má už děti velký a nemusí se na ně ohlížet.

Pro mě bylo vždycky nejdůležitější, že bych nikdy nešla na potrat. Takže jsem do postele šla jen s tím, u koho jsem si uměla představit, že i kdyby prášky selhaly, tak s ním jsem ochotná dítě mít.

• Citovat
  • Upravit
487
26.11.12 15:15

Podle mě je správný čas na dítě s manželem (nesnesla bych jiné příjmení), zajištěným bydlením a hlavně v době, kdy jsou si tím jistí oba. Na věku až tak nezáleží - já bych chtěla první do 25-ti. Taky by nebylo na škodu mít už nějakou praxi a nehupsnout do toho v době studia nebo hned po… A po 2 letech vztahu se mi to zdá být brzo. Já si tím jsem jistá až teď - po 6-ti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
26.11.12 15:16

My sice teprve čekáme (34.týden),ale jsme spolu jen rok a půl :-D…a nepřijde nám to brzy, svatba ještě nebyla a nemyslím, že by to nějak vadilo..každý to má prostě jinak, to musíte rozhodnout vy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sylviii
26.11.12 15:16

Každý to má jinak, ty budeš mít dítě tak si ty sama musíš říct jestli on je vážně ten s kým by jsi chtěla dítě, připravená na to nebudeš nikdy to mi věř:): Jinak já jsem s přítelem přes rok, ale opravdu věřím, že on je ten s kým chci být (vím, že jsem naivka:D)

Příspěvek upraven 26.11.12 v 15:17

• Citovat
  • Upravit
59389
26.11.12 15:17

Asi až se oba rozhodnou ne :think:, ale jestli se nepletu tak jsi psala o nevěře přítele a v tom případě bych hodně zvažovala jestli s někym komu nevěříš mít s nim dítě :? my se vzali, dlouho se snažili ale mě by asi vadilo aby děti a manžel měli jedno příjmení a já jiné. bych si připadala jako cizí :( ale do svatby uvrtával manžel :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
26.11.12 15:18

@Nicol.St u mě správný čas nastal až ve 30ti letech a brali jsme se po 7letech známosti, nebo spíš společného žití, žijeme spolu od prvního dne seznámení o:)
Cítila jsem skoro od začátku, že je to ten správný partner na rodinu, a věděla jsem, že díte s ním chci, ale dozrála jsem k tomu až ve 30ti i díky tomu, že jsem chtěla mít aspon z části zařízené vlastní bydlení a tak nějak nám to vyšlo :) Ale znám páry co mají děti po roční známosti a bydlí v podnájmu a jsou happy, je to hodně individuální, není na to nějaký vzorec, po jak dlohé známosti se musíte vzít, kdy musíte mít dítě, okolí nás tlačilo do svatby i dětí, ale my se nedali a sami jsme si rozhodli, kdy do toho chceme prásknout. Je tonáš život a my si sami rozhodujeme, kdy co a jak? A jestli dítě když jsi vdaná nebo ne, to záleží na tobě. Já jsem chtěla svatbu dřív, abych si byla jistější, že simě vzal, že chtěl né že už „musel“, ale tojemůj názor, ale svatba náš vztah nijak nezměnil, jen díky tomu není tolik lítání po úřadech.

• Citovat
  • Upravit
4
26.11.12 15:19

Ahoj,
dle mého názoru to musíš cítit sama, ten pocit chtít dítě, by měl být dlohodobější. Pokud máš přítele a cítíš, že by si s ním chtěla mít dítě, proč ne, ale pozor na nějakou počáteční poblázněnost. Doporučuji druhého dobře poznat, vyzkoušet si s ním žít ve společené domácnosti. Osobně jsem si svého přítele vzala po 5 letech vztahu, kdy jsme spolu tak 2 roky žili. Pro někoho je svatba zbytečnost, možná jsem na ní měla zprvu stejný názor, ale jsem ráda vdaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.11.12 15:20

@micelinka Já právě chci děti už hrozně dlouho. Už jako malý špunt jsem přebalovala jak na běžícím páse. Od mala hlídám děti, většina děti od nás z vesnice mi říkají teto, A s maminama řešíme děti, ikdyž já žádne nemám. Ale teď jdu na vysokou školu pedagogika-mateřinka, právě abych mohla do školky k dětičkám. Nechci dítě jen z důvodu, že nemáme dostatek financí, a já chci ještě studovat. A dokud nebudu vědět, že své dítě řádně zabezpečím, nepřipadá to v úvahu. Takže svým způsobem dítě stejně zatím nebude, ale přítel se mě na to zeptal, a já nad tím teď přemýšlím, ale vrtá mi v hlavě otázka - „Po 3letém vztahu děti??“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.11.12 15:22

@pikola (jak už jsme řekla zatím dítě nebude, jelikož bych ho nedokázala správně zabezpečit) Ale Jde o to, že ho mám ráda, a otázka: " budeme mít miminko" mi vrtá hlavou. Mám ho ráda, ale nejsem si jistá, jestli by bylo vhodně po 3letém vztahu mít dítě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.11.12 15:22

První dítě se nám narodilo po 4,5 letém vztahu do rodiny, kde maminka už měla příjmení tatínka :mrgreen: :mrgreen: Důležité pro mě bylo finanční zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí