Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, poraďte mi, prosím, ohledně pindíka. Náš Šimon (dnes tři měsíce), má hoodně úzkou čůrací dírku. Pokud se tomu říká nějak odborně, tak se omlouvám. doktorka se mě ptala, jestli čůrá do oblouku nebo rovně. Mně přijde, že spíš rovně, do oblouku mu to vystříkne jen zkraje čůrání. Ale proud má silný, dočůrá daleko. Říkala, ať mu předkožku nepřetahuju (můj souhlas), ale jen tak povytahovávám do stran a nahoru, aby se rozšířilo to čůrání. Máte s úzkou čůrací díkrou někdo zkušenosti? Jak jste postupovali vy? Náš maý se nezdá mít problémy, ale mohl by mít?
Díky za každou odpověď.
Ahoj, myslíš ústí močové trubice? Asi bych zkusila online urologa na netu a případně urologii, ale žádnou u nás v Tp.
Ahoj a proč si myslíš, že to má moc úzké?
Tobík ( 2,5 roku ) čůrá normálně, nevím jestli do oblouku nebo ne ( toho jsem si nevšimla
) ale ještě mu nejde přetáhnout předkožka ( ani špička žaludu mu nejde vidět
) takže mám obavu jestli tu dírku nemá moc úzkou a jestli nebude muset jít na nějaký bolestivý zákrok, zkouším mu to přetahovat jen dokuď to jde, ale bojím se 3 leté kontroly u dr… ![]()
@Zuzie Neboj, dnes už to není jako dřív, dnes už se ví, že se to samo oddělí i bez násilného přetahování… synovi se oddělíla asi v osmi letech úplně… takže se fakt neboj…Povolujte jen co to jde, kdyby se to natrhlo, tak to při hojení ještě více přiroste…
Mně šlo o to, jestli tu předkožku nějak masírujete nebo něco, aby se to rozšířilo nebo povolilo?
@Týja ne, jen při koupání jsem ji malinko stáhla, co to šlo… jemně
Holky co myslíte? Jestli nás dr odlifruje na 3 leté prohlídce k urologovy, ať Tobíkovi tu předkožku strhne tak to můžu odmítnout že?
@Zuzie Jednou mi jedna paní doktorka řekla:" Vy jste jeho matka a vy rozhodujete, co se s Vašim dítětem bude dít." No a popravdě to vyřešilo vše:-) Nevidím důvod, proč by to tak mělo být, jak jsem psala můj syn to měl hodně dlouho přirostlé a jak rostl, tak se to samo uvolňovalo, vím, že jednou mu to tatínek přetáhl víc, byl z toho jen průšvih, tak jsem to nechala a pak už si to dělal sám a dnes je vše ok… jen to dlouho trvá… fakt několik let, teda u nás to tak bylo.