Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, už jsem zoufalá z výběru kočárku (jako asi mnoho z nás) a teď řeším dilema, zda koupit fungl nový, ale levnější, anebo z druhé ruky značkový?
Od začátku jsem měla vybraný Dorjan danny sport, protože kvalita vs. cena je podle mnoha diskusí super.
Jenže se mi moc líbí systém Mutsy urban rider anebo Bebecar vector at, jenže za výbavu v rozsahu dorjanu bych za ně dala 25.tis. a to fakt nechci. Dají se sehnat z druhé ruky za příjemné ceny, ale holt je to riziko použitého zboží…
Nikdy jsem nebyla zastáncem názoru že dražší=lepší, ale podle toho co jsem prošla mi prostě přijde, že Mutsy i Bebecar spíš vydrží dvě a více dětí…
Takže budu ráda za každý názor ![]()
Ahojky…
Taky jsem resila presne to same!!!
Nakonec jsme s pritelem koupili kocarek znacky DOR JAN Danny sport. Je perfektni, dobre se ovlada, dobre se sklada, koupis i v trojkombinaci, nafukovaci kola, korbicka je dost velka a barevnych kombinaci take maji Haba kuk…
Nevim odkud jsi, ale my jsme ho koupili v Polsku za 7 200 Kc s celym prislusenstvim!!! Ten dovoz tady je stejne z 50 % Polsko
(Vanicka, kolotoc, jidelni zidlicka - vsechno tam je minimalne o tretinu levnejsi!!!)
Nad starsim jsem nakonec „ohrnula nos“ muze mit skryte vady, nikdy nevis, v jakych podminkach byl skladovany (co kdyz lezel napr. v plesnivem sklepe a majitelka ho pred vyfocenim nebo prohlidkou jen omyla???)
Proste jsem takto premyslela… samozrejme obleceni, povleceni a vsechno co si doma vyvarim mi v nejmensim nevadi pouzite, ale kocar nevyvyaris ![]()
Já koupila kočár „nižší“ třídy z druhý ruky, odvozil jedno dítě před naším prckem, našeho staršího a necháváme ho pro naše druhý…
Mám k němu jistý výhrady (prostě podvozek není tak festovní jako jsem si představovala, ale i tak…), ale co se verze s hlubokou korbou týče, je prostě super
Kupovali jsme ho za 5000 (hluboká korba, sporťák, vajíčko) - novej stál tehdy cca 12000, a jezdí. Je fakt, že jsme si k němu koupili novej podvozek (i když to nakonec bylo asi zbytečný, ale takhle ten jeden hodíme k manželovejm rodičům a budem vozit v kufru jen korbičku
), ale byl fajn a druhý se v něm ještě v pohodě odvozí ![]()
Já původně chtěla novej a teď zpětně je mi trochu líto, že jsme ho nekoupili, když máme dvě děti takhle rychle po sobě, ale s tím už nic nenadělám
Tehdy jsme netušili, že se nám to takhle podaří ![]()
Holky moc děkuji za názory. Baru, Dorjan mi v mnoha směrech přijde super, ale docela nadávají na kolečka a brzdu, tak nevím jak to máš ty? Ale je fakt, že sestřenka má tu verzi Cross country a jedno kolečko ji tak šmajdá, že kočárek nejede úplně rovně. A tuhle jsem zas potkala jednu paní, která jela po chodníku a to jedno přední kolečko (u Dannyho)jí tak pořád vyselo ve vzduchu
Naopak na Bebecar VAT a Mutsy UR jsem nenašla žádný negativní reakce na jízdní vlastnosti. Ale je pravda, že nový kočárek můžeš reklamovat..
Jinak co se týče skladování, tak třeba Bebecar má vnitřní pratelnou vložku a myslím, že při důkladném prohlédnutí kočárku si dokážu udělat obrázek o tom, jak se o něj starali (a nechci nikomu brát iluze, ale kdo ví, jak a kde se skladují ty nové
) ..mám seznam pro a proti u obou variant, ale pořád mi to vychází nerozhodně ![]()
Kačí
já měla Mutsy, mohla jsem si ten luxus dopřát, ale kdybych nemohla klidně bych šla do staršího. Resp. nej by bylo koupit nový podvozek skrze reklamaci, ony už dnes stojí 2/3 toho co kdysi, a nástavby z druhé ruky. Já prodávala kočár po 2 letech a byl jako nový.
U korbičky se paní dokonce po mailu několikrát ptala jestli byla vážně použitá ![]()
Ale úplně bych se nebála koupit ani z druhý ruky celej kločár, mají super servis v Mělníce, takže kdyby bylo potřeba udělají servisní prohlídku a dotáhnou co je třeba vcelku za pár peněz ![]()
Určitě bych ho ale chtěla vidět a vyzkoušet. Po jednom dítku je ten kočár jen dobře zajetej a skrytý vady už by se projevily ![]()
ALe možná ze mě trochu mluví to, že Mutsy byla srdeční záležitost a kočárky typu Dorjan se mi nelíbí
![]()
Ja jsem teda spokojena na sto procent!!! Kolecka mame zcela v poradku (je fakt ze jednu dobu tahly doprava, ale pritel jen dofouknul a zase jezdi uplne rovne! ![]()
A brzda… ja osobne ji vlastne ani moc nepouzivam, ale neprijde mi, ze bych si na ni chtela stezovat… proc si ostatni stezuji?
Já jsem taky pro kvalitnějsí z druhé ruky.
Ale jde samozřejmě i to, co se Tobě líbí,ale na Mutsi jsem snad nikdy neslyšela slovo stížnosti. ![]()
Teď na léto si asi pořídím golfky z druhé ruky. Páč oba kluci mi vyrostli právě v dorjanu a absolvovala jsem s nima vše včetně dovolené v Beskydech. Jo, a je to teda cross country. Jediná jeho nevýhoda je, že je dost těžký - a vláčet kočár a dvě děti, a ještě obě chodí (doufám, že tomu tak v létě bude) je už zbytečné … a golfky nové nepotřebuju … a s tím šmajdavým kolečkem je to pravda … Tolik má zkušenost. Takže za mně kočár pro mimi rozhodně nový (a holt to nebude za 25000, jak píšeš).
Ahoj, já mám Mutsy, ale 4rider. K tvému výběru jen dva postřehy. Dorjan prý má hrozně úzkou sportovní sedačku. Taky jsme na něj koukali, když jsme vybírali kočárek a je to tak a o tom Bebecaru jsem četla, že hodně často vrže podvozek, jako ta konstrukce. Asi na tom bude něco pravdy, protože všechny, co jsem potkala, tak vrzaly. Měla jsem ho také ve výběru a jsem ráda, že jsem ho vyřadila.
Tak já šla do kvality za slušnou cenu z druhé ruky.
/ Mám Inglesinu - manžel dokoupil nové pružiny, brzy, kolečka a je „skoro“ nová
/
Takže koukám, že z diskuze je to pořád nerozhodně
Quinny mě se taky Mutsy líbí víc než Dorjan, ale nový je nový…je to jak vybírat mezi novou Fabií a zajetým Superbem ![]()
Baru ty stížnosti mám jen tady z dikusí - brzda se prý občas zadrhává, kolčka občas poruchová…
Jinak Emilie všechny tři kočárky, které jsem uvedla jsou těžké jak krávy, takže tohle kritérium neberu v potaz ![]()
Kolozubko, děkuji za postřehy. Bebecar beru jako variant k Mutsy, protože má zas oproti Mutsy odpružená kolečka a hlavně má větší korbu a já pořebuju aby se mi tam v zimě ještě vešlo i s fusakem (a je pravda, že Dorjan má ze všech tří tu korbu největší)
Já bych ti místo toho Dorjanu spíš doporučila Firkon Verano, má větší korbičku a vypadá fakt dobře. Kamarádka ho má a je s ním na 100% spokojená. Dorjan je menší a přišel mi dost tvrdej na řízení, přijde mi málo odpruženej.
u Mutsy UR bych se starsiho fakt nebala - kupovala jsem ho po dvou detech, vozila jsem v nem Rozarku a ted planuju v nem odvozit i to ctvrte ![]()
a zadny problem ![]()
Kačí.X píše:
Takže koukám, že z diskuze je to pořád nerozhodněQuinny mě se taky Mutsy líbí víc než Dorjan, ale nový je nový…je to jak vybírat mezi novou Fabií a zajetým Superbem
Baru ty stížnosti mám jen tady z dikusí - brzda se prý občas zadrhává, kolčka občas poruchová…
Jinak Emilie všechny tři kočárky, které jsem uvedla jsou těžké jak krávy, takže tohle kritérium neberu v potaz
i tady bych brala zajetého Superba všema 10ti
![]()
k tomu Bebecaru, joo korbička je asi velká, má ho sousedka, ale to vrzání teda šílený, já ještě nepotkala žádnej kterej by nevrzal (myslím tu klasickou 4kolku s natáčecí nápravou).
A k velikosti korby-nevím jak moc se upínat k tomu, aby tam dítko vydrželo co nejdýl. Syn je červnový a v korbě vydržel až do února a vydržel by i dýl (a to je z těch větších dětí), ale už si začal sedat a prostě chtěl vidět ven..a i od kamarádek vím, že některé děti už tohle mají kolem 4m a pak ti bude korba trochu na houby. Já bych se spíš zaměřila na sporťák, protože ten pak vozíš daleko dýl, tak aby byl podle tvých představ ![]()