Kočár i do terénu alá X-lander XA - ale větší, odpružený

6.3.11 15:03

Kocar i do terenu ala x-lander xa ale vetsi, odpruzeny

Marne hledame kocar do terenu (vikend) i do mesta (prac.tyden). Pozadavky velka kola, otocna, skladne do auta, pokud mozno velka korba, i velka sportovni verze. Cena za trojkominaci 10-25tis. Libil se nam X Lander XA, ale tam se bojim neodpruzeni. Netusite o nejakem podobnem ale s odpruzenim? Dale napr. Mutsy UR bohuzel vyloucen - pohyb mezi reagaly v supermarketu o dost mene pohodlny nez s napr X lander. Jeste jsem na webu objevili EasyWalker QTRO Plus, ten jsme ale zatim nevideli v realu, ma uz mensi kola a zda se mi, ze se tady na moc mistech neprodava… Mate nekdo tip na dalsi, ktery by mohl vyhovet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
6.3.11 15:10

ja hlasuju pro EW :-D
:-D lehky, velky, super ve meste i v lese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
6.3.11 17:33

Já bych se toho Mutsíka nebála, jezdím s ním mezi regály a nemám problém. Stačí trochu cviku. Už jsem byla i ve Vietnamském obchodě, kde jsou uličky opravdu, ale opravdu hodně úzké a projela jsem v pohodě! Když by to nešlo, tak vždy můžeš zaaretovat. Hlavně nesuď ovládání Mutsy podle jednoho vyzkoušení v obchodě. Musíš se ho totiž naučit ovládat a to chce ujet s ním tak kilometr minimálně. Já když ho zkoušela v obchodě, tak jsem s ním nezvládla zajet zpět do řady a řekla si: ten nikdy. Nakonec jsem hezčí nenašla, riskla to a jsem moc spokojená!

Pokud jde o ježdění po venku, tak je fakt nedostižnej. Skvělé odpružení, to zatáčení je super a kola jsou opravdu hodně velká! Zatím jsme s ním zvládli každý terén, který jsme jeli, včetně letošních velkých přívalů sněhu. Tři dny jsem na našem neodhrabaném sídlišti byla jediná maminka s kočárkem venku. Ostatní neprojely a to ani sousedka s X-Landerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
6.3.11 17:58
Mafina5 píše:
Já bych se toho Mutsíka nebála, jezdím s ním mezi regály a nemám problém. Stačí trochu cviku. Už jsem byla i ve Vietnamském obchodě, kde jsou uličky opravdu, ale opravdu hodně úzké a projela jsem v pohodě! Když by to nešlo, tak vždy můžeš zaaretovat. Hlavně nesuď ovládání Mutsy podle jednoho vyzkoušení v obchodě. Musíš se ho totiž naučit ovládat a to chce ujet s ním tak kilometr minimálně. Já když ho zkoušela v obchodě, tak jsem s ním nezvládla zajet zpět do řady a řekla si: ten nikdy. Nakonec jsem hezčí nenašla, riskla to a jsem moc spokojená!Pokud jde o ježdění po venku, tak je fakt nedostižnej. Skvělé odpružení, to zatáčení je super a kola jsou opravdu hodně velká! Zatím jsme s ním zvládli každý terén, který jsme jeli, včetně letošních velkých přívalů sněhu. Tři dny jsem na našem neodhrabaném sídlišti byla jediná maminka s kočárkem venku. Ostatní neprojely a to ani sousedka s X-Landerem.

Mafi- ty ten kočár prostě miluješ :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
6.3.11 18:00

jasně, že Mutsy, ale zkuste se mrknout i na Gesslein http://www.gessleincz.cz/…log-2010.pdf.
Odpružená kola, vyměnitelná kola vepředu, otočná malá do města, velká kola do terénu. Teď ten kočár studuju a přijde mi dost dobrej. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
6.3.11 18:47

No, já už jsem to někde psala, jsem ujetá na ten jednoduchý design. Pro mě změť trubek, jako má Jané Slalom by byla smrt :-) Takže proto taky ten Gesslein neníé vůbec můj šálek kávy :nevim:
Ale navíc jsem s Mutsy fakt hodně spokojená a manžel taky. Nemůžem so ho vynachválit. Co holky píšou na tý naší diskusi jako kritiku, tak mě fakt nepotkalo - žádná nahnutá korbička, žádná vystouplá trubka ve sporťáku, prostě nic. Já měla asi fakt štěstí na super bezproblémový kus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.11 23:53

Na jasne ze Mutsy je zajimave, jen kdyz jsme si zkouseli to pojizdeni mezi regaly tak fakt s otocnymi koly vepredu to jde snaz, to neznamena, ze rikam, ze to nejde s otocnym zadkem UR… Mne se taky libi design od Mutsy. Odpoledne jsem jeste objevil Mutsy 4Rider, Transporter, Slider. Netusite nekdo jake maji prumery kolecek ty posledni dva jmenovane? Nemuzu to nikde najit. Plus mate s 4Rider, Transporter, Slider nekdo prakticke zkusenosti, postrehy dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.3.11 06:52

já mám 4ridera Mutsy, jestli ale hledáš kočár vyloženě do terénu, tak to teda tento kočár není. Není odpružený. Jinak odpružený kočár je ještě I´coo peak 4
http://www.malvik.cz/…rek-3v1-2010. Mám ho vyzkoušený od kamarádky. Otočná kola jsou vepředu, ale otáčí se celá náprava, zadní kola plně krásně odpružená. Odpružení tedy rozhodně lepší než i u Mutsy UR. Mutsy UR není odpružený, ale tou svojí unikátní konstrukcí dovoluje tomu kočáru, aby se jakoby mírně pohupoval, ale I´coo má vyloženě vzadu tuším, že i nastavitelné odpružení podle potřeby. Ovšem u I´coo pozor na váhu. Po chodníku jede sám, ale má-li se někam vytáhnout do patra, je těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
10.3.11 11:34

Holky kdybych si mohla vybrat teď tak koupím ten Geslein, desing mě nepříjde přehnaný, naopak byla bych ráda za tu variabilitu.Máme xlander xa, jsem s ním velice spokojená co se týce jízdy ve městě ale i po poli jsme s ním jezdili, a malý vytřepaný nebyl.Máme ho z druhé ruky a jsem spokojená, protože byla použitá majitelkou jen korbička a na té se nedá nic za půl roku zničit, navíc materiál je kvalitní.Nebo se mi líbí Jedo fyn 4ds.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
10.3.11 14:26
jerryna84 píše:
Holky kdybych si mohla vybrat teď tak koupím ten Geslein, desing mě nepříjde přehnaný, naopak byla bych ráda za tu variabilitu.Máme xlander xa, jsem s ním velice spokojená co se týce jízdy ve městě ale i po poli jsme s ním jezdili, a malý vytřepaný nebyl.Máme ho z druhé ruky a jsem spokojená, protože byla použitá majitelkou jen korbička a na té se nedá nic za půl roku zničit, navíc materiál je kvalitní.Nebo se mi líbí Jedo fyn 4ds.

svatá pravda, já kdybych teď kupovala kočár, tak jdu do Gessleina. Dokonce operuju s tím, že tu Mutsynu prodám a koupím si ho. Odpružený, velmi vychytaný kočár. No ono je to tak, že když člověk ještě nemá mimčo, tak ani pořádně neví, co od toho kočáru má chtít a kouká spíš na ten vzhled. Pak s prckem jde vzhled stranou a člověk spíš hledí na ty výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
14.3.11 18:23

Nerada vam vpadavam do diskuse. Take shanim informace o kocarcich a muj tajny favorit je EasyWalker QTRO. Zminovaly jste se tu o nem. Pokud to nekoho zajima, tak okouknout se da snad jen v prodejne v Koline (www.kocarky.cz) a ted na konci brezna a zacatku dubna bude na veletrhu For kids v Praze. kamaradka ma Easywalkera pro dvojcatka (je to shodna konstrukce jako QTRO) a jezdi se s nim skvele. Skoda ze nestoji min, ale oproti jinym je to jeste dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.3.11 20:53

No když už jsme u těch gessleinů, tak já objednanou F4 Buggy, teda jenom sporťák, ale jde k ní dokoupit korba a kola má úplně stejný, akorát jednodušší konstrukci.
Co jsem četla, tak se s tím dá jezdit v terénu docela dobře i v zimě. No uvidím, jak budu spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
17.3.11 12:41

No já mám toho xlandera, je funkční a praktická jak do města tak na venkov, ale chybí mi teď kontakt s prckem, že ho nevidím a on mmě taky ne.Do waklera bych nešla, už z toho důvodu, že bych na dítě neviděla, a to je pro mě ted priorita kdybych se mohla rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
17.3.11 12:59

No sice už existuje xlander kterému jde otočit sporťák, ale i tak bych ho už nechtěla.A nechápu proč se dělají to polohování nohou tak krátké, mají to skoro všechny kočáry a můj Šimon je velkej, takže nechápu kde by tam ty nohy poskládal.Jsem typ co koupí radši jeden pořádnej kočár na celou dobu a už nemění, jako například mít dvoje golfky, jeden hlubokej kočár a další sportovní.
Když svítí slunce a vy jste na procházce se spícím třeba 8 měsíčním dítětem, tak si nedovedu představit, jak na ulici přehazujete celou korbu sporťák naopak aby mu nesvítilo slunce do obličeje. Tak prostě přehodíte jen rukojeť u Gessleina a jdete dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.3.11 17:47

No sluníčko se dá vyřešit clonou, moc se mi líbí safety 1st, tu si asi koupím, pokud bude na tu Buggynu pasovat.
Jinak já to přehazování teď mám a skoro to nepoužívám, protože tomu kočáru se absolutně změní těžiště a hrozně špatně se mi pak ovládá, protože ze zadu je prostě hrozně lehkej. A Lucka absolutně od určitýho věku nestála o to na mně zírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí