Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj 5 měsíční syn má nožičky do o máte vzkusenosti popřípadě foto? byla jsem u ortopeda. Říkala že mám dávat vitamin D a nedávat jo stát. Jsem z toho nešťastná má to docela hodně. AKdyz sedí tak nenáročná nohy má je pokrceny
@denisskaa to se srovná, hlavně aby lezl. A pokud se sám neposadi, tak ho nech ležet
Osobně bych to sledovala a pak to případně řešila cvičením. Případně pokud máš možnost dojeď si k tomuto doktorovi. http://rehabilitace.org/ Nám řeší nohy do X, které jsou dle dvou doktorů úplně v pořádku, ale už je máme díky cvičení skoro srovnané.
A nemáte foto jak to mají vaše děti můj spí tak vám to vyfotím ať můžete posoudit
Syn měl taky nohy do O, docela hodně, jak začal lézt tak se to samo srovnalo a teď 2,5 má nohy krásně rovné.
@denisskaa píše:
Můj 5 měsíční syn má nožičky do o máte vzkusenosti popřípadě foto? byla jsem u ortopeda. Říkala že mám dávat vitamin D a nedávat jo stát. Jsem z toho nešťastná má to docela hodně. AKdyz sedí tak nenáročná nohy má je pokrceny
A on už sám sedí? Nepozoruješ ho jenom moc? Rada ortopeda nedávat ho stát je zajimavá. Kdo by dával stát 5 měsíční dítě? ![]()
Naše dcerka měla šílený óčka kolem 1,5-2 let. Taky jsme dávali vitamin D. Po odplínkování před 2. rokem se jí to začalo točit na druhou stranu a měla zase chvíli šílený X. Teď je jí 6 let a je naprosto v pohodě.
Děkuju to víte někdo ika divná někdo zas že stín mám něco dělat a mám první miminko
Divný by bylo, kdyby to tak neměl
Vit D se dává standardně do roku a na nohy ho nestavte, dokud se sám nepostaví a neposazujte ho, dokud se sám neposadí
Užívejte si miminka ![]()