Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky ![]()
Mám takovou prosbu.. od přítele bratranec tak sem jim dnes v noci narodilo miminko a já se chci zeptat jaký dárek jste třeba kupovali vy k narození miminka?
Mě napadla knížka s tím že si tam rodiče budou psát kolik vážilo, měřilo kdy začalo chodit taková vzpomínková co myslíte? ![]()
Děkuji za rady ![]()
My jsme dávali české látkové hračky (od šapito) všem známým. Vždy se to setkalo s úspěchem. Hračka za pár kaček. Ne všichni ocení ty zapisovací knížky. Já teda dceři píšu denník - teď už víc sporadicky. Ale do obyč sešitu, ne do těch předdefinovaných knížek. Ale netvrdím, že je to blbý nápad ![]()
Já třeba takovou knížku dostala a nadšená jsem nebyla, nelíbilo se mi zpracování a to že v ní byly předtištěné fotky jiných dětí. Mě potěšily asi nejvíc plyšové peřinky, látkové čtvercové pleny (těch není nikdy dost) a nejlepší dárek jsem dostala od strejdy a tety, plyšového pejska, který je už 2,5 roku synovou nejoblíbenější hračkou.
Dávám deky
to se vždycky hodí. Ta knížka je sice hezká, ale dostala jsem hned tři a stejne uz jsem ji měla koupelnou doma ![]()
Já osobně bych z knížky nadšená nebyla vůbec. Tyhle věci mě nebaví a i když jsem ji dostala, tak letěla do skříně a později putovala dál… Spíš bych dala nějaké oblčení, klidně praktický overálek a nebo hračku. Moje děti třeba milovaly šustivé látkové knížky a znám spoustu dalších dětí, které je měly rády. Sice to využijí až později, ale bude to praktická věc, která se fakt bude používat.
Za mě je tato knížka celkem zbytečnost..dostala jsem asi dvoje podobné a ještě jednu jsme dostávali na vítání občánků..já si stejně ty to věci zapisovala jinam ( do fotoalba ). Pokud víš jak se jmenuje, může podarovat nějakou dečku se jménem dítěte, nebo bodyčko ( ale tam se většinou čeká pár dní na výrobu ), jestli chceš něco hned, stačí třeba nějaká hračka pro mimina, pleny, kosmetiku, nějaký pěkný set body a dupačky? Případně udělat pěkný plakát k narození dítěte jak se dělají, kde je uvedeno jméno, míry, den narození atd..jde si to pěkně zarámovat a pověsit.
@Tichošlápek deky jsou super nápad. A ještě jsem měla permamentní nedostatek „svátečních“ bavlněných plen (myšleno s barevnými obrázky) - dávala jsem dítěti v létě pod hlavu, brala s sebou k doktorce, měla v kočárku pro případ slintání (vadilo mi tahat na veřejnosti ty obyčejné bílé ![]()
Tu knížku jsme dostali od města k vítáni občánků, používala jsem ji k zápisu prvních zoubků, stříhání vlasů atd.
Za mě se hodí určitě nějaká ta šustivá hračka.
@Petruna21 Ja reknu za sebe jako za maminku ze nejvice prakticky darek jsou plenky a vlhcene obrousky. My dostali spoustu kravin a muzu rict ze polovina hracek je v tasce, ktera bud pujde do kontajneru a nebo do nemocnice na detske, protoze za chvili bych z baraku mela skladiste. Obleceni je sice krasne ale mala toho ma tolik ze polovinu nema sanci unosit a tim padem zbytecne vyhozene penize. Takze bud nejakou praktickou hracku - ne nunaky a plys a nebo proste pleny. A nebo se zeptat co potrebuji. Ale tohle je pohled extremniho praktika ![]()
Kytici pro miminko, jsou tam ručně „umotané“ kytičky z bodýček, ponožtiček, bryndáčků. Moc pěkné, mamince udělá radost a miminko dostane taky dáreček v podobě pár kousků kvalitního oblečení.
Tady přímo odkaz www.floby.cz
Edit kvůli hrubce ![]()
@Tess 85 napad nieco take vyrabat je fakt krasny, ale 550 za 1 body 1 ponozky a 1 medvidka je drsne teda
ja osobne by som radsej za 550 uvitala 2 baleni latkovych plen, ale jasne, kazdemu sa ine paci ![]()
@Petruna21 mne co prislo super z jedneho videa - ponozky s chrastitkami, mimco pak zveda nozky a posiluje same od seba brusko.. pride mi praktickejsie nez knizka ![]()
Přimlouvám se za ty látkové hračky Šapito. Jsou kvalitní, neokoukané, nebudou vypadat blbě, ani když si s nimi bude hrát starší dítko, nebo když si ji nechá jako talisman do zkouškového. Malý dostal jako novorozeně a od té doby je dáváme všem okolo, jsou skvělé.
Nebo potom nechat vyrobit body s nějakým hezkým nápisem nebo koupit nějaké už hotové neotřelé (pro fanoušky Harryho Pottera s logem Bradavic, pro tatínka hokejistu malý dres…). V rodině bych asi dala kombinaci hračka + body + drobnost pro maminku (+ případně drobnost pro sourozence).
@Petruna21 záleží i za kolik cca chceš dárek kupovat. Ta knížka je pěkná, ale já už si jí třeba pořídila sama, tak by mě moc potěšila
takže buď nějaká hezká hračka nebo oblecek (spíš jsem dávala už větší, těch malinkých mají určitě spoustu), balíček kvalitní dětské kosmetiky nebo poukazka do drogerie…
Edit: jo a pak v nejbližší rodině jsme dávali dárek i mamince - poukázku do kavárny a k tomu jsem jí udělala i poukaz na hlídání ![]()