Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky mám. rocniho syna a v noci co dvě hodiny někdy dříve kňoura a dokud nedam UM, tak nepřestane..hladem to není je zavislej..hrozně bych potřebovala v noci mléko odbourat máte nějaké rady? Předem moc dekuji ![]()
Ano, mám radu, nedat. Nabídnout vodu a vydržet případný řev.
Nabídnout vodu, dat dudlík a finito. Ja tedy v roce ještě dávala jednou za noc kojení, mam zrave děti. Ale častěji to určitě není třeba
Nedat max treba jeste ve 23:00 pak vodu nebo caj. Taky jsem si tim prosla. Vydrz a proste UM nedavej
Jak pisouse holky, nedat. Nabidnout vodu a dudlik a konec. Priprav se, ze dve tri noci bude protestovat, ale klidne mu vysvetluj, ze mlicko v noci je jen pro miminka a on uz je velky kluk atd.Ono totiz pozor na zuby. Dcera mela dva kazy ve dvou letech, udajne zpusobene nocnim kojenim (ktere jsem uz pred tim rokem zrusila)..
Mě se roční batole taky budilo každé dvě hodiny v noci. Nejdřív jsem odbourala kojení, ale budil se dál. Až jsem ho jednou v noci dala do vlastního pokojíčku a hned první noc se vzbudil jenom dvakrát. A po 14 dnech už spal celou noc. Možná nechce UM, možná ho jenom rušíte při spaní ![]()
Děkuji moc za rady..tak budu muset vydržet řev hrozně se toho bojim ![]()
@diginiga hele, ještě si k tomu přečti knížku od Estivilla „Dětská nespavost“. Buzení v roce po 2 hodinách je fakt masakr. V této knížce je hezky popsána metoda, jak děti v noci uklidňovat. Já jsem to osobně aplikovala u staršího dítěte v 6 měsících, kdy se mi budilo co hodinu a já kolabovala z únavy (už to bylo nebezpečné pro mě i pro dítě). Pokud je dítě takto závislé, řev bude určitě. Primárně si srovnej v hlavě, co chceš a hlavně po zahájení není cesta zpět! Musíš být vnitřně přesvědčená o tom, že to co děláš, je správné.
Bud rovnou vodu, nebo postupne redit (davat min a min mlika do vody, az to bude jen totalni osplouch a nakonec voda). Ja dala rovnou vodu, prekvapive to prijala dobre, akorat se budila furt i na tu vodu
a kdyz uz se budit prestala, onemocnela a v nocnich horeckach jsem ji to mliko davala, pac pres den nejedla a bala jsem se, ze bude total vyrizena. Takze ted, kdyz prestaly horecky, me to ceka uplne od zacatku znova. Aaaaach jo.
@diginiga píše:
Děkuji moc za rady..tak budu muset vydržet řev hrozně se toho bojim
Me strasne pomohl manzel. Preci jen chlapi jsou imunnejsi proti revu. Ja bych hned chovala apod. A on si lehnul k postylce, ja spunty do usi a on proste nedal a za 3 dny byl klid
@diginiga Jak píšou všichni, prostě vydržet. Ono je to stejné jako s kojením. Když si dítě navykne na to cucání, tak mu nejde o mléko, ale o ten pocit dudlání. My teda přešly z kojení, ne příliš ideálně, na dudel a pak odbourávaly dudel.
Vodu bych nedávala. Je to sice málo pravděpodobné, ale i z toho se může v noci stát zlozvyk. A možná bych odbourala jakékoliv cucací lahve i přes den. Učila už na normální hrneček.
@diginiga
Jedine mu to mlicko nedat, max. nabidnout vodu, kdyby byla zizen. Kricet bude, ale obrnit si nervy a vydrzet.Jina rada moc neni.Ten zvyk si musi odbourat.Zkus poprosit manzela, chlapi byvaji v tehle vecech odolnejsi. ![]()
Revu se neboj, bude ho v nasledujicich dvou, trech letech cimdal vic
V momente, kdy te neco nici, by sis mela sama v hlave srovnat, zda je lepsi to vydrzet, nebo rict dost a nastolit pravidla. Preji pevne nervy a drzim palce!