Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co si myslíte o propíchnutí uší holčičky jako miminko, nebo až v pubertě. Jestli s tím souhlasíte nebo zda by jste do toho šli. Děkuji.
Příspěvek upraven 17.01.20 v 21:09
Jako kde je tradice propichovat chlapečkovi uši? V čechách určitě ne.
Příspěvek upraven 30.01.18 v 17:24
Chlapečka? To bych neudělala ani náhodou, o tom ať si rozhodne sám až bude velký. Ani když je to tradice. Řekla bych, že se mu pak budou posmívat, že je holčička, buzna a pod.
Navíc lidé uvidí naušničky a budou vám říkat jé vy máte hezkou holčičku no a pak to vysvětlovat…
Ne, ja nenechala pichnout ani holce.
nejak tuto tradici nechapu. To je jako bych ji rovnou propichla pupik a dala tetovani, protoze co kdyby ho nahodou nekdy potom chtela
az bude sama chtit a bude rozumove chapat co a jak, tak s ni klidne na nastreleni zajdu. At je to kluk nebo holka. ![]()
@patrik22 Pomyslím si - chudák kluk a praštěná máma. Co ti to dítě udělalo, že ho chceš takhle poznamenat?
Nechala bych to na něm až bude větší, ať si to sám rozhodne. A s tradicí je to myšleno jak? Jakože tatínek, dědeček a ostatní chlapi v rodině mají píchnuté uši?
@Kočičí duše píše:
Ne, ja nenechala pichnout ani holce.nejak tuto tradici nechapu. To je jako bych ji rovnou propichla pupik a dala tetovani, protoze co kdyby ho nahodou nekdy potom chtela
az bude sama chtit a bude rozumove chapat co a jak, tak s ni klidne na nastreleni zajdu. At je to kluk nebo holka.
přesně. moje máma mi nechala píchnout uši až někdy ve druhé třídě, když jsem to sama chtěla.
A proč by s tím měly cizí ženské na Emiminu souhlasit? To je nějaká podmínka, abyste to udělali? Nechápu, když je to tradice, tak zřejmě k tomu je nějaký důvod a proč se ptáš tedy cizích anonymních lidí? ![]()
@renap píše:
A proč by s tím měly cizí ženské na Emiminu souhlasit? To je nějaká podmínka, abyste to udělali? Nechápu, když je to tradice, tak zřejmě k tomu je nějaký důvod a proč se ptáš tedy cizích anonymních lidí?
Ne. Ani holce ne. Já třeba propíchnuté uši nemám dodnes. Nikde není psáno, že holka musí toužit po naúšnicích.