Přestala mi v noci spát

Jessie8951
29.1.18 08:32

Přestala mi v noci spát

Ahoj holky,

jdu si k vám pro radu. Mám 4-měsíční miminko. Doteď spala v noci krásně a posledních 8 dnů najednou přestala v noci spát. Problém s usínáním nemáme, to usne pravidelně kolem 20h. Ale co půl hodiny je vzhůru, dávám dudlíka. Kolem půl noci chce jíst, usne a zase co půl hodiny vzhůru a pláče. Pak chce jíst ještě kolem 4 hod. Do 5 jsem s ní vzhůru v obýváku, pak usne a od 6.hod se zase pořád budí, než jí v 7 vytáhnu z postele.
Nemyslím si, že by jí něco bolelo, protože přes den neřve. Dřív vydržela spát i 5-6 hod v kuse, čím je starší, tak horší a horší.
Zkoušeli jsme i dát jinam postýlku. Topit i netopit v noci a nic.
Má někdo prosím radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
29.1.18 08:35

To je proste podle me takovy obdobi a zase to prejde. Radu nemam, snad jen vydrzet :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.1.18 08:49

Vydržet, spánkové potřeby se mění. Taky se mi půl roční začala budit co dvě hodiny.

• Citovat
  • Upravit
2061
29.1.18 09:26

Je to úplně normální. Mám také 4-měsíční mimco. A třeba dnes se mi vzbudila 1× na kojení a někdy kojim i po hodině. Mám ještě staršího syna, a ten měl taky různá období kdy spal a kdy se budil. Jestli nemusíte tak nevstavejte v těch 7 a dospete to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
29.1.18 09:37

Nerozsvěcet, nenosit do obýváku, dodržovat noc, nepřebalovat, mluvit potichu. Spánkové potřeby se mění, děti kolem toho 4 měsíce začínají spát hůř (alespoň ty moje), většinou se to srovná. U nás se to srovnalo až kolem 2 let mladšího - kdy jsem odbourala veškeré noční mlíko. Ale měl horší a lepší období, ale nikdy (krom nemoci), jsem ho nenosila z ložnice a z postýlky. Maximálně k sobě do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
29.1.18 09:44

No, máme to podobně. Dcera začala špatně spát po 2. měsíci a vygradovalo to buzením co půl hodiny. Přečetla jsem knížku Klidné spaní a ukládání - je k stažení na ulozto, nic převratného jsem se ale neozvěděla, všechna doporučení jsme vlastně provozovali, jen jsme něco dopilovali. Ještě bere homeopatika a kombinací tak nějak všecho jsme dosáhli zlepšení, budí se třeba 4× za noc. Což je pro mě super. A souhlasím s @Janina81 - žádné svícení, pochodování po bytě, mluvení na dítě… Tím ji jen utvrzuješ v tom, že její nespaní je v pořádku. Zkus tu knížku, třeba pomůže. Je to takové nenásilné, žádné řvaní :kytka: Já bych teda nečekala, že se to samo nějak výrazně zlepší, můžeš čekat taky 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
29.1.18 09:45

Vydrž :palec: prejde to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
29.1.18 10:19
@cverunka píše:
No, máme to podobně. Dcera začala špatně spát po 2. měsíci a vygradovalo to buzením co půl hodiny. Přečetla jsem knížku Klidné spaní a ukládání - je k stažení na ulozto, nic převratného jsem se ale neozvěděla, všechna doporučení jsme vlastně provozovali, jen jsme něco dopilovali. Ještě bere homeopatika a kombinací tak nějak všecho jsme dosáhli zlepšení, budí se třeba 4× za noc. Což je pro mě super. A souhlasím s @Janina81 - žádné svícení, pochodování po bytě, mluvení na dítě… Tím ji jen utvrzuješ v tom, že její nespaní je v pořádku. Zkus tu knížku, třeba pomůže. Je to takové nenásilné, žádné řvaní :kytka: Já bych teda nečekala, že se to samo nějak výrazně zlepší, můžeš čekat taky 2 roky.

V tý knížce píšou o zavibování a bílém šumu, ne? To jsme zkoušeli.

• Citovat
  • Upravit
4457
29.1.18 10:21
@Jessie8951 píše:
V tý knížce píšou o zavibování a bílém šumu, ne? To jsme zkoušeli.

Ne, vůbec ne, zkus si to száhnout, čte se to docela rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
29.1.18 10:25
@cverunka píše:
Ne, vůbec ne, zkus si to száhnout, čte se to docela rychle.

Jdu na to :) Děkuju

• Citovat
  • Upravit
4457
29.1.18 10:59

@Jessie8951 Je tam opravdu spoustu dobrých rad a návodů, je tam popsaný cyklus dětského spánku, potřeby spánku podle věku… Je tam i návod jak dítě nenásilně naučit usínat bez dudle, nebo prsa. Po zoufalé noci jsem to za jeden den přečetla a hned večer začala aplikovat. :mrgreen: Prostě se mi fakt nechtělo čekat 2 roky, abych se vyspala aspoň 3 hodiny v zátahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí