Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezky vecer. Nase neurolozka ma podezreni na nystagmus. Male jsou tri mesice. Moc nefixuje, ocickama teka. Zajima me zda je tady take nekdo se stejnou vadou. Pokud ano kdy mimco zacalo fixova? Jak trenovat ocicka? Zatim mame pred sebou veskera vysetreni a cekame nastevu z rane pece. Protonse ptam zatim tady. Diky
Ahoj, tak pokud se opravdu jedná o nystagmus, tak fixovat nezačne nikdy. Mám nystagmus od narození, stejně i muj syn a kromě korekce, brýle, nebo čočky se s tim bohužel nedá nic dělat. Ale není to zadna tragédie ![]()
Bratr ma taky vrozeny. Bude mu tricet.
Ted v dospelosti se zajímal o pripadnou operaci, ale nebyla mu doporucena driv nez v 35ti, ze se to muze jeste vratit.
Ale vyslovene ho to nikdy neomezovalo.
Jukněte zde.. psala jsem tam mamince mé zkušenosti
třeba pomůže ![]()
https://www.emimino.cz/…erky-221855/
Ale vidi teda normalne jen teda nedozkaze fixovat, chapu ro dobre? A muze tomu tteba pomoci cviceni Vojtovky?
Určitě nornalne nevidí, většinou jsou k tomu dioptrie, a stejne po korekci brýlemi, nevidí dokonale. Nejlépe navštivte očního lékaře, ten vám vše vysvětlí nejlépe.
Vyšetření zraku jako takove nám u syna dělali stejne až v jednom roce, dřív se to stejně nedela.
U ocniho jsme byli ale ten nam rekl ze jde nejspis jen o opozdeny vyvoj oci. Nystagmus n rekla az neurolozka
Tak možná se to opravdu ještě ustali. 3 měsíce jsou brzo na tuto diagnózu. Memu synovi to diagnostikovali dřív, ale to proto, že já to mám také. S jistotou nám řekli v cca roce a brýle dostal pak následně. Držím palce ![]()
Nikča má teď 4,5r a při únavě ji stále oči jezdí, nefixuje… ale brýle prý zatím nepotřebuje… takže vydrž, může se to úplně srovnat ![]()
Holky diky v breznu malou ceka magneticka a EEG, dnes se budeme objednavat i do motole na ocni
Hezký den,
mohu se zeptat, jestli se tu někomu u miminka objevil vertikální nystagmus? Nám právě ano, už jsme byli hospitalizováni v Motole, zatím na nic nepřišli. Mají právě největší strach z toho, že nystagmus je vertikální, což u vrozeného nystagmu často nebývá, a tak za ním vidí možné další diagnózy, kterých se neskutečně děsím…
@veronika-sofie Jak jste prosim dopadli? Mala ma taky vertikalni nystagmus, pritom hracky ficuje ale oci ji ukitavaj.