NT - 1. screening ve 13+2tt

M-A
689
8.2.19 06:02

@Nikča94 ja mam NT 1,68 byla jsem v Praze v Profema a pani doktrorka rikala ze to jsou dobre vysledky a na dalsi test me nedoporucovala, ale sama tem hodnotam nerozumim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6196
8.2.19 06:20

Hodnoty NT ti ted nereknu, ale v Genetu v Praze ti na screeningu v 1. trimestru automaticky dávají zadanku na triple test i když výsledky jsou negativní. Jsou to pro ne proste penize za vyšetření navic. Takže to, ze ti dal zadanku podle me vůbec nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
8.2.19 06:29

@Filanda mě nedal žádanku, jen to napsal memu dr jako doporučení. Já vím, že když je vše ok,tak můj dr žádné jiné testy nechce. Ještě nabízel nějaké testy za 12.000,– což mi přijde k celkovému závěru screeningu zbytečné.
Já si osobně myslím, že je prostě doporučí všem. Jen je na nich jestli půjdou nebo ne. Určitě z nich mají i peníze, ale myslim že se spíš chrání před těmi, co měli i s dobrým screeningem miminko s vvv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
8.2.19 06:31

Navíc nám při odchodu řekl, že čekáme krásnou a zdravou holčičku. Ale strašně mi to leží v hlavě, proč ta přednáška. Já jsem hrozný streař a vím, že čekání na další výsledky by nebylo to pravé na moji psychiku a tím i pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.2.19 06:54

Protoze v lekarstvi jsou nejake doporucene postupy, ktere je treba dodrzovat. A lekari se jimy maji ridit. Any v tom nebyl zmatek. Nekdo neco uci, vyvyji ameni, ale proste nejaky rad je. Takze momentalni postup je delat oba screeningy. Ze kombinace obou vysledku je nejpresnejsi. Ty uplne nove studie rikaji ze tripple je uz zastaraly a vice nepresny, takze uplne staci prvni test. Nicmene tahle informace jeste neni zanesena do lekarskych postupu. Takze tak:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.2.19 07:49

Já jsem se poradila se svojí Dr a ta mi řekla že to co dělají na tripletestu pak stejně dělají na druhém screeningu takže je to zbytečný…ale hodnoty už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
8.2.19 08:32

Tripple se dělá i z toho důvodu že odběry na první screening neobsahují marker na rozštěpove vady. Pokud ti na tripple vyjde např vyšší riziko rozštěpu je třeba se na to zaměřit na utz. NT se posuzuje k délce plodu tj čím delší mimi NT může být vyšší měla bys mít ve zprávě takový graf kde to je pekne vyznačeno. Já teď NT 2.1 vzhledem k délce mimi naprosto v normě děláno 13+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
8.2.19 08:35

@Pantalaimon já nedostala k tomu nic. Ani výsledky krve ani ty grafy. Ale vzhledem k tomu, že jsem byla 13+2tt a miminko mělo 7,3cm tak jsem snad taky v normě. :)
Díky za uklidnění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
8.2.19 08:38

Ženský kam to chodíte zpráva z každého vyšetření je snad zaklad. No nic koukám že moje mělo necelých 7 cm takže NT máš v normě zcela jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
8.2.19 09:09

@Nikča94 taky jsem byla na screeningu v HK v sanusu a triple jsem podstupila. Byla jsem díky tomu mnohem klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
9.2.19 06:32

@lachtanice86 já jsem z toho právě na nervy. Proč další testy, když říkal, že je miminko zdravé. Asi nad tím moc přemýšlím, ale mámto v hlavě bohužel nastavené trochu jinak. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
9.2.19 07:17

@Nikča94 Vždyť jde jen o odběr krve ne? A to mi bylo jedno, když se to pak spojilo se screeningem to riziko pak hooodně kleslo. A já byla klidnější. A můj dr o tom že by vycházely často špatně nic neříkal. A jemu věřím i je to docela kapacita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
9.2.19 07:29

Ja mam screening krasne negativni, tripple mi delal taky-nic me to nestoji, tak proc ne…pry obcas vychazi falesne pozitivni, ale nakonec k tomu do trojky stoji jeste pak morfo ultrazvuk ve 20.tydnu, ktery to pripadne vylouci, takze jsem rada. Tripple nakonec stejne vysel uplne negativni, vse se zda byt v naprostem poradku a i kdyby me to stalo penize, tu moznost bych vyuzila. Postizene dite bych si nenechala a cim driv, tim lip, kdyz uz to ma tak skoncit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
9.2.19 08:24

@ozzian ja si vůbec nepřipouštím, že by nemělo být zdravé. Uvidím co na to dr a nechám si poradit. Když mi řekne, že ty 2.0mm jsou v pořádku tak pak je podstoupim s klidem. Ale chci mit jistotu, že je to norma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
9.2.19 17:45

Ahoj zakladatelkou, já jen chci doplnit k tvému příspěvku informaci. Dělám právě pro HK Sanus ty testy 1. a 2. Trimestr, měříme to v labině u nás . První odběr krve jsi měla v 10tt, následně kolem 13 tt UZ, z tohoto se vypočítává riziko VVV pro první trimestr což máš OK. NT také v pořádku . Pak je doporučen druhý odběr v 2. trimestru, nazývaný jako triple test pokud je ovšem jen hodnocený samostatně!!!! Sanus ho nehodnotí samostatně ale připojuje ho k výsledkům z 1. screeningu tudíž dohromady se roto nazývá integrovaný test, který má nejvyšší výpovědní hodnotu pro odhad rizika VVV v prenatálním vývoji. Tyto vypocty jim provadí naše laboratoř na základě jejich výsledků z mereni UZ a výsledků tvé krve. Doporučuji jít na druhý odběr, ten integrovaný test je spolehlivý nikoliv jako samostatný triple, ale ten oni nedělají samostatne. Dopocitavam jim screeningy denně (pravda teď už víc kolegyně jsem sama 18tt😉) takže mám s tím bohate zkušenosti. Určitě to nemá vyvolat pro tebe nejistotu, ale právě využití nabizene péče (hradí pojišťovna tento odběr), a vzhledem k měření markeru AFP až v druhém trimestru, právě v tom 2 scree.z krve je fajn jít, ten marker naznačí zda je správně uzavřena neurální trubice, a to zjistí až tady v tomto testu. Klidne těhotenství a neboj se výsledky mas už teď mooc pekne :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí