Nucení tlačit

2183
23.2.13 10:41

nucení tlačit

Ahoj všichni, zakládám tohle téma, nemohla jsem tu nic podobného najít. Při prvním porodu(vyvolávaný)jsem celou dobu měla hroznou potřebu si přitlačovat, pomáhalo mi to od bolesti :oops: porodní asistentka na mě ječela, ať to nedělám, že oteču zevnitř a tak se taky stalo, ale prostě jsem si nemohla pomoct, teď budu rodit podruhé a dost se toho bojim, nemáte nějaký trik jak to přemoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32902
23.2.13 10:47

Snažit se co nejvíc uvolnit celou pánev, prodýchávat a netlačit vědomě, soustředit se na něco jiného. Ke konci už to neovlivníš, ale to už tolik nevadí. Nucení na tlačení je taky slabší v poloze na čtyřech, zadek nahoru, hlavu u země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
23.2.13 10:50

@andelka83 díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.2.13 10:54

Já bych řekla, že důležité je, aby nebylo do porodu nějak zasahováno (hlavně teda podávání oxytocinu, píchnutí vody), to může vést k přílišnému sestupu dítěte, když ještě není plně otevřeno. Taky volný pohb při porodu, zaujímání poloh, které jsou člověku příjemnější (mě to vždycky hnalo na všechny čtyři, při tlačení pak do vzpřímeného kleku).
Popravdě si nedokážu představit, že bych dokázala ovládnout nucení tlačit, jakmile jednou přišlo, tak to nešlo zabrzdit, ale měla jsem všechny porody bez medikace, nikdo nikdy neřekl ani ťuk, že bych nesměla :nevim:
No, i když teď o tom přemýšlím, tak hlavně při posledním porodu jsem měla chuť přestat tlačit a utýct, tlačení totiž bolelo jak ďas :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
23.2.13 10:56

@Gladys do mě rvali snad všechno co mohli i oxitocyn :roll: vyvolávali mi to od pátku do neděle a až v neděli se chytil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.2.13 11:03

Já jsem přitlačovala u obou porodů a nic se nedělo. PA se to sice taky nelíbilo, ale fakt to nešlo nijak překonat. Oba kluci se narodili v pohodě, oba porody byly bez zásahů i oxytocinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.13 11:08

@chelsea001
takhle řvali aj na mě při prvním porodu, že oteču při špatném tlačení a jsme v prd,,, taky tam na mě PA hučela, manželovi říkala ať mi domluví atd. no u druhého porodu nevím nějak se to asi samo potlačilo nebo nevím, ale neotekla jsem :nevim:
ale já si většinu odbyla sama doma a pomáhalo mi být v kleče, do porodnice jsem si odskočila až vytlačit dítě :mrgreen: (skoro byla v autě narozená) ale celkově u toho druhého porodu jsem měla pocit, že to bylo jiné, že se mi aj líp prodýchává :think: tak třeba to tak taky budeš mít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
23.2.13 11:08

@chelsea001 ono je to složité, když se porod vyvolává, tak to není přirozené pro organismus a může to být náročnější pro rodičku..často pak jde porod dost rychle, hned silné a bolestivé kontrakce, miminko nespolupracuje jak by mělo..ale při přirozeném průběhu se to trošku ovlivnit dá, přesně jak píše @Gladys . Mi vodu píchli u durhého porodu, ale až těsně před narozením, byla jsme úplně otevřená a hlavička naléhala…nesměla jsem vědomě tlačit dvě kontrakce, to mě zrovna kontrolovala PA kde je hlavička…sice to nešlo úplně ovlivnit ale aspoň jsem tomu tlačení nenapomáhala..pak už jsem mohla, na dvě zatlačneí byla venku hlavička, na třetí tělíčko a bylo hotovo.
Chvíli předtím jsem byla na boku, kvůli sestupu a dorotování miminka, a to jsem se snažila při kontrakci úplně uvolnit, vědomě jakoby udělat dole místo, sice to bolelo jak prase, ale normálně jsem v duchu mluvila s miminkem, ať se nebojí a jde dolů..tím se otevřel porodní kanál a miminko mělo volnou cestu.
U prvního mi voda rupla sama až při tlačení a byl to mazec, i tlačení trvalo dýl, protože se musel vyvinout větší tlak na plodový obal, aby ho malej rozerval hlavičkou a sestoupil úplně a protlačil se porodními cestami. Podruhé jsem si nechal vodu odtéct, „zbaběle“ jsem si tu dobu velkých bolestí chtěla zkrátit. Ale to jsme byla už úplně otevřená, někde píchají vodu při otevření na 5-6cm, i méně a to je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
23.2.13 11:11

Problem je v zasahovani do porodu a nemoznost volit polohu. Ja pri zacatku porodu dcery ani nikomu nic nerikala a dokud to slo, chodila jsem sem a tam, sedala si na wc, apod. Ze rodim, jsem personalu oznamila az ve chvili, kdy me kontrakce lamaly. Ano, slo o porod predcasny a ne, nemela jsem strach, ze diteti nedostatek lezeni na monitoru ublizi. Naopak jsem tim pro ni udelala to nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.13 11:18

Tak mě nechali dělat si u prvního porodu celou dobu co chci ať skákat na baloně nebo chodit sedět, ležet, klečet nebo do sprchy, do vany na uvolnění a stejně jsem podle nich tlačila špatně, nijak nezasahovali až hodinu před koncem teda pichli vodu, že sama neodešla a tím mi to usnadnili, že pak už šlo vše líp a malá už šla jak po másle, ale do té doby to bylo jen trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.2.13 11:23

Měla jsem stejný problém, teď mi hodně pomohla asistentka-dýchala se mnou, pocit na tlačení jsem díky tomu měla až když byl čas :kytka: bohužel nikdy nevíš na jakou PA narazíš :nevim: takže doporučuji - dýchat dýchat a zase dýchat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
23.2.13 11:23

Jojo :D, a chudák malý měl šištičku na hlavičce jak blázen..tlačila jsem tři hodiny před porodem, a během porodu to bylo asi jediné, co mě dělalo dobře :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.2.13 11:26

@Denisa313 :mrgreen: taky jsem měla druhé dítko lebkouna- bohužel byl půl hlavou venku a mě se prodloužila doba mezi kontrakcema :mrgreen: jsem to obrečela, ale do druhého dne byl ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
23.2.13 11:47
@chelsea001 píše:
Ahoj všichni, zakládám tohle téma, nemohla jsem tu nic podobného najít. Při prvním porodu(vyvolávaný)jsem celou dobu měla hroznou potřebu si přitlačovat, pomáhalo mi to od bolesti :oops: porodní asistentka na mě ječela, ať to nedělám, že oteču zevnitř a tak se taky stalo, ale prostě jsem si nemohla pomoct, teď budu rodit podruhé a dost se toho bojim, nemáte nějaký trik jak to přemoct?

Znám, přesně jak píšeš :| PA mě tim pěkně zhnusila porod a já teda vůbec ve vnitř neotekla, jen maličký měl takovou malinko šišatější hlavičku nahoře, která ale běhěm dne sama splaskla a vůbec nic to nebylo. Pomáhalo mě to rozdýchat, ale dlouze a pořádně zhluboka, pomalu a soustředěně, a ne rychle a mělce jako „pejsek“ jak mě tenkrát PA radila (tenhle styl dýchání mě při porodech nikdy nepomáhal, ale pomalý dýchání a pěkně zhluboka ano). Druhý jsem vyvolávaný neměla, byl bez medikace a bylo to znát, žádné nutkání nebylo a šlo to krásně, dnes ráda vzpomínám :palec:
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
23.2.13 12:35

Ja resila uplne to samy, PA rikala at to prodycham, ale to nepomahalo…nekoli tydnu po porodu jsem si rikala, ze mozna jsem to mela prodychat rychle a ne pomalu a z hluboka jako na zacatku :think:
mne tusim pichli vodu cca u 4cm, hodinu nic moc, pak prisel pocit na tlaceni a ja chtela neco na bolest, pry uz nic nedostanu, tak jsem prosila o epidural, ze 6cm takhle uz nezvladnu, po hodine prisel dr., po dalsi hodine anesteziolog, po 30min. mi to pichli - tzn. v 8:15 a v 8:20 byl malej na svete, fofr nejvetsi po epiduralu, ale nekomu to pry muze zase zbrzdit…a oxytocin mi dali snad az pri siti, vubec nevim…jen vim, ze jsem skemrala nejdriv o epidural a pak at mi daji klidne oxytocin
Jsem zvedava jakej bude druhej, snad se taky prcek nebude tak flakat jako Danik, otevirala jsem se jim vzdycky kolem pulnoci ze soboty na nedeli a pak z nedele na pondeli, v pondeli rano uz se nastesti narodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí