Nuda na mateřské :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nuda na mateřské :-)
Co jsem odmaturovala, jsem doma a jediná má činnost je péče o naše miminko, vaření, uklízení, chození ven se psem. Bydlíme na vesnici a jakmile vyjdu ven, všechny „drbny“ vylézají z domů a okukují kočárek a já během hodiny ujdu jen 500 metrů. Už v těhotenstí jsem si na všechno udělala „systém“, takže domácí práce mám zmáknuté za necelé dvě hoďky. Vím, že až miminko začne lozit a chodit, bude to fuška a nezastavím se, ale přesto uvažuji o tom, že si zřídím živnost na fotografické služby. Napadlo mě i designérství (miluju zařizování interiérů a zajímám se o to už od 10 let). Na sladěné zařizování „našeho“ bytu zatím nejsou peníze, tak proč neposkytnout nápady jiným… Jen stále váhám
. Více asi převažuje to fotografování (jenže v dnešní době se už každy fotí sám
). Ráda bych fotila rodinnou tématiku - těhulky, miminka, portréty celých rodin, … nápadů mám spousty… Rozhodně mě nebaví sedět doma. Při představě, že to takhle bude ještě 3,5 roku je mi zle
. Co myslíte? Mám se na to vykašlat a pokračovat v maminkování? V tom případě asi opravdu začnu totiž navštěvovat psychologa. Protože asi z toho „nicnedělání“ zešílím. Ani mi nejde tak o vydělané peníze (i když trochu taky-jsem jen člověk
), ale hlavně o kontakt s lidmi s nějakým daným cílem. Poradí mi třeba nějaká maminka, co při maminkování ještě něco dělá?
Děkuji všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ono stačí, když máš nějaký koníček, kterému se můžeš věnovat i s dítětem.
Nemáš nějakou takovou aktivitu?
Něco, co můžeš doma dělat pro radost a sdílet tu radost i s ostatními.
Nuda s dítětem? Myslím, že brzy změníš názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já ještě nemaminkuju
ale tvůj nápad, pokud máš fakt hodně času a víš že bys to zmákla, vůbec není špatný. Naopak se mi líbí moc!!! A ty už máš takové ty věci na profifotografování? To já bych se od tebe klidně nechala nafotit, pokud teda nebydlíš až na druhém konci zeměkoule ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty ses fotografii nejak hloubeji venovala, mas doma odpovidajici pristroj? Protoze ja zabloudila na diskuzi foticich maminek a musim rict, ze ty holky jsou skoro profici, jak samovzdelavanim se, tak vybavou.
Takze pokud jsi na tom obdobne, tak je urcite spousta maminek, ktere si rady nechaji vyfotit brisko, miminko, batolatko, jsou to velmi oblibene namety a ne kazdy muze za profi fotky vyplaznout horentni sumy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne, studium je hodne zajimava cinnost ![]()
A kdyz vystudujes, tak jako kdyz to pak najdes, maturita v soucasne dobe pri hledani prace moc nepomaha, chce to specializaci na neco, co bys mohla delat po materske. Do konce unora se podavaji prihlasky na statni VS ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že názor brzy změníš a žádná nuda už nebude.My máme skoro stejně starý dítka, mám jen o málo starší a vhledem k tomu, že já mám teda doma neposedu, co celej den válí sudy po pokoji, pak ho to přestane bavit a vyžaduje nošení a chození po bytě a ukazování všeho možnýho, určitě tě tohle taky čeká.Přijde období, kdy dítě bude vyžadovat neustálou pozornost a nevim, jestli se to dá zvládnout s takhle náročnou prací, kterou sis vybrala.Ale jestli si myslíš, že to zvládneš, tak do toho jdi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se nedala na práci, ale na studia…jednu VŠ končím, na další dělám v létě přijímačky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium už mě samozřejmě taky napadlo, ale jsem ráda vůbec za tu maturitu… mám tak nějak blok z ústního zkoušení, hodněkrát jsem kvůli tomu utekla i ze školy… Moje první zkoušení byla vlastně maturita, učitelé mě jinak vždycky nechali všechno dělat písemně. Když mluvím a někdo mě má oznámkovat, tak se prostě celá roztřepu a kolabuju. Pokud se z lidmi bavím nezávazně, problémy mi to nedělá - právě naopak, jsem moc společenská. Při pomyšlení na ústní zkoušky je mi ale prostě zle, ačkoliv vím, že rozumově na to mám
/stejné to má i máma a bere i antidepresiva, skoro nevychází z domu a díky tomu má jen ZŠ). S focením zřejmě nemám šanci, jak píšete, maminky se dokáží nádherně s miminky nafotit i samy…
Tak nevím… Já jsem všehoschopná, ale nejlépe ve svém teritoriu
. A můj koníček? Ještě loni jsem malovala obraz za obrazem, ale barvy jsou tak drahé… S mimískem na to prostě nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co zkusit nabidnout nejake obrazy treba na fleru? Kdyz se ti neco povede prodat, tak budes mit na naklady na dalsi malovani. Nejde preci o to zbohatnout, ale nenudit se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ked mas umelecke citenie, ale nemas na farby tak by som na tvojom mieste skusila pocitacovu grafiku .. neviem ako je to napr u casopisov ale viem ze webovy grafici su nedostatkove zbozi .. ![]()
ak by si chcela poradit co nastudovat pisni mi SZ.. ![]()
inak ta uplne chapem .. moje miminko lozi, skusa chodit ale keby som nepracovala tak si to asi hodim .. ono to nie je ani tak nuda ale potrebujem mat pocit uzitocnosti a aj ked ma asi niektore baby teraz odsudia, starat sa len cele dni o domacnost a miminko ma nenaplna.. Nicolku nadovsetko milujem ale keby nepracujem tak by to so mnou bolo asi na nevydrzanie ![]()
drzim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě výchova dětí přišla vždy stonásobně zábavnější a důležitější než jakékoli zaměstnání..
Pokud máš ale i tak času nazbyt klidně se do něčeho pust, proč ne??
Nejdřív bych si ale zmapovala poptávku , abys nevěnovla energii a čas něčemu zbytečnému.
Přeji zdar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se ten nápad moc líbí, dělat něco na MD je fajn, člověk nemá pocit že se točí jen kolem domácnosti a dítěte a cítí se líp, spousta holek i studuje, já ti fandím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš vybavení na to focení, tak proč to nezkusit. Asi by bylo blbý do toho hodně investovat a pak zjistit, že není poptávka. Znám z okolí hned dvě holky, co v nedávné době začaly fotit za peníze. Ale nevím, jak se jim daří. ![]()
Ale do budoucna by možná byla dobrá ta vejška. Překonáš blok, budeš mít vzdělání. Pouze s maturitou to nemusí být lehké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teeeda závidím. Od narození malé se nenudím ani jediný den. Jako stereotyp to jo ten mě občas ubíjí, ale nuda ne. Já jsem názoru, že děti jsou takhle malé jen jednou za život a v tomto věku dělají nejvíc pokroků tudíž si je chci všechny užít. U mě to má opačnou tendenci, když se malá narodila tak to byl mazec a postupně se to zlepšuje, teď sito užívám maximálně. O práci taky přemýšlím, ale pak si říkám jestli mi to za to stojí
zatím jsem vždy dospěla k závěru že nestojí a pracovat budu ještě celý život. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit