Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dlouho jsem zde chodila číst rady a teď jsem se rozhodla založit účet a založit diskuze 💬
Chtěla bych se zeptat jestli někdo má u svých dětí zkušenosti s numulárním ekzém? Co Vám pomohlo? Jak jste vyléčily? Nebo to nejde vyléčit?
Kožní nám dala klasika kortikoidy a mazat a mazat aby kůže nebyla suchá což děláme, bavlněné oblečení takže nosíme, moc nekoupeme, tak 3× do týdne opláchneme vlažnou vodou používáme aderma. Chtěla jsem řešit jestli to nemůže být něco v potravě na to kozni vůbec nereagovala, že by to mohla mít z jídla a ani doporučení na alergo testy pouze jenom kortikoidy a zvlacnovat ![]()
Vítek to měl taky. První měl v místě štípance od ováda. Následně byl spouštěč dalších ložisek stres, zapaření, prášek na praní.
Pomohla syrná mast, akutně kortikoidy a promazávání a samozřejmě eliminace stresu. Bylo doporučeno nepoužívat aviváž, ale tu nepoužívám ani tak.
Měl to nejvíc přes zimu. Teď už dlouho neměl žádné ložiško.
Ahoj, my to máme taky, syn 2,5 roku, prakticky od mimina…léčení u kožního..teď fucidin a slabší kortiko. Strašně nás to štve a chceme se toho zbavit, nebo přijít na kloub. Opravdu u něj plati, že přes léto nula ložisek a teď opět velké zhoršení. Jedina potravina, která zhoršuje i v létě, bylo mléko čerstvé, puding..prostě kde je hodně mleka. Jinak v létě jedl vše a ekzem nebyl. Snad do diskuze ještě někdo přispěje. Nebo možná hledat i na fb v diskuznich skupinách.