Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu. Jsme 10 dní po narození, o tři týdny dříve. Dávám nutrilon, k tomu občas přikojím, ale malinko, malý si párkrát cucne a usne. Toho nutrilonu mi ale vypije jen tak celkem za den 410 ml, a na krabici je, že by měl vypít 600ml. Na jednu dávku vypije tak tu 50 ml, víc ne…pak třeba jen 30, pak 40, a tak nepravidelně,usíná u toho, musím ho u toho probouzet ( to je asi tím, že je narozený dříve…) nemám doma váhu takže nemůžu posoudit přibírání. Má někdo podobnou zkušenost?
ahoj,jestli ti můžu poradit- nečti obaly
tabulky jsou na nic,neboj,miminko si samo řekne,kdy má hlad,určitě chodíte k pediatrovi na převážení ne?Tak pokud bude přibírat,nechej to na miminku,at si samo řekne,kdy má hlad.Neboj,ono se to časem upraví a bude papat celkem pravidelně.Určitě hodně spinká,když je narozené dřív.Tak ho nechej spinkat a uvidíš na kontrole,jestli přibírá,řešit bych to začala,pokud nebude přibírat,ale to ti sama pediatrička určitě řekne,neboj ![]()
Ahojky,taky jsme na nutrilonu od narození,začínaly jsme na 10ML a každý den po desítce přidávaly,někdy mi taky malá pila nadvakrát tu 50. Na návod kašli,je to individuální,popř ti poradí dr. ![]()
slonikova píše:
ahoj,jestli ti můžu poradit- nečti obalytabulky jsou na nic,neboj,miminko si samo řekne,kdy má hlad,určitě chodíte k pediatrovi na převážení ne?Tak pokud bude přibírat,nechej to na miminku,at si samo řekne,kdy má hlad.Neboj,ono se to časem upraví a bude papat celkem pravidelně.Určitě hodně spinká,když je narozené dřív.Tak ho nechej spinkat a uvidíš na kontrole,jestli přibírá,řešit bych to začala,pokud nebude přibírat,ale to ti sama pediatrička určitě řekne,neboj
Souhlasim, ze obaly jsou na nic, ale kontroluj, kolik ti vypije a jak casto se budi. Nekdy se miminka hlady nebudi a hubnoi (mam doma). Rika se, ze by mimi melo vypit 120-150 ml na kilo sve vahy.
Vic ti rekne doktorka, urcite pujdete brzy na prevazeni.
Šli jsme z porodnice taky na Nutrilonu, malej jedl ze začátku 30 ml a to po 3 hodinách - dávky dle krabice by fakt nedal. Dnes máme 9,5 měsíce a stále dáváme poloviční dávky oproti krabici - prostě mu to stačí, prospívá a to je důležitý..
Mě přijde,ze ty dávky na krabici jsou spíš maximální,aby se to dítě zbytečně nepřekrmovalo. Jak už tu někdo psal,měl by vypít zhruba těch 150 na kg váhy
Zdeni, sla jsem z porodnice 11.den po porodu,narozena o 4tydny driv. mala nechtela pit vubec, usinala, jidlo ji nezajimalo. v porodnici jsem do ni nebyla schopna narvat ani 30, sestricky to do ni nejak narvaly. pak stejne blinkala.a myslim, ze malokdy se jim podarila cela davka.nutrilon dostavala i sondou do zaludku.
propustli nas, z prsu nesala, lahev nechtela. sestricka rikala, ze tech 50ml by mela vypit.
doma pak pila z lahve bez problemu, taky asi tech 50, vic delalo problemy, 30slo lehce, pak to bylo horsi, postupne se to zlepsovalo. pribirala, jak ma.
Pronajala jsem si odsavacku a davala i odsate, postupne jsem presla na kojeni, ted ve trech mesicich kojim plne, dalo to praci a i ted to zabira hodne casu, dlouho ji trva, nez se napije a ja zadne prebytky nema- ssi myslim-mliko mi nestrika. nebo si to pekne vychutnava
![]()
a ti papa:) a jak pisi holky,hlavne, ze pribira, 100g tydne je minimum.
Holky pamatujete si některá kolik Vám cca jedno miminko jako 16denní? Můj je pouze na nutrilonu, při propuštění z porodnice měl 3520 a dnes po 10dnech má o půl kila navrch. Dávám poslední týden dávku 90ml vody + 3 odměrky. Vypije cca 70-80ml. Někdy v horku jen 50ml, naopak v noci někdy vše. Není to přibírání neúměrné?! Jinak spí dobře, a budí se jak hodinky po 3h. problém s kolikou, zácpou nemáme.
@Raddkka píše:
Holky pamatujete si některá kolik Vám cca jedno miminko jako 16denní? Můj je pouze na nutrilonu, při propuštění z porodnice měl 3520 a dnes po 10dnech má o půl kila navrch. Dávám poslední týden dávku 90ml vody + 3 odměrky. Vypije cca 70-80ml. Někdy v horku jen 50ml, naopak v noci někdy vše. Není to přibírání neúměrné?! Jinak spí dobře, a budí se jak hodinky po 3h. problém s kolikou, zácpou nemáme.
Muj drobeček, byl hned také na nutrilonu a hezky přibíral.
Hlavně že je miminko spokojené. ![]()