Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mají se při jednom kojení prsa střídat nebo ne? Někde čtu, že ano - hlavně těsně po narození, aby se rozběhla laktace. A někde zase, že ne - aby miminko nepilo jen přední mlíko. Že jednou z levého a příště zase z pravého. ![]()
A pokud střídat - po jak dlouhé době?
kdyz to vezmu i jak se to dela pri odsavani ci odstrikavani tak pri jednom kojeni dat obe prsa, hlavne me by to strasne bolelo to plne prso
Nikdy jsem nekojila při jednom kojení z obou prsů, teda né nikdy, jen tehdy, když malá měla mlíčka málo a chtěla jsem ji docpat, ale většinou jsem prsa střídala ob kojení. U odsávání jsem to dělala stejně. Malá má rok a mlíko mám pořád, takže jsem nic špatného asi nedělala
Jo a kojila jsem cca co 3h..
Malý byl hodně hladový. Při spurtech jsem prsa dokonce vystřídala několikrát. Většinou ale teda vypil obě. Časem se to stabilizovala a pil jenom z jednoho. Nechala bych to na miminku
nech ho jak si řekne, nakoj z jednoho, nabídni i druhé, buď si dá,nebo ne…
mě by malej sežral zaživa, kdybych ho nakojila jen z jednoho prsa
prostě si chce dodrcnout z druhého - normálně hejká a špulí hubinu, dokud nedám i druhou kozu…a je vcelku jedno, jak dlouho pil z první… ![]()
a to mám přitom mlíka dost, není to tak, že by to první prso vycuc dosucha… ale mě to vyhovuje, někdy když mi u kojení odpadne a já ho nakrmím jen z jednoho, tak mi to druhé prodloužením intervalu tvrdne a bolí…
Syn bude mít 4 měsíce a stále kojím z obou. Nemám tolik mlíka, abych ho ukojila jen z jednoho, ale když dávám obě prsa, tak kojení stačí (nemusím dávat UM). Koj dle svých potřeb a dle potřeb dítěte.
Ja teda kojim jenom s jednoho, protoze malej mi u nej po peti az deseti minutach usne, pak uz ho jenom obcas cumla, tak ho necham tak pul hodinky pospavat a ctu si u toho. Nastval by se na me, kdybych ho prendavala k druhemu, navic to ani nepotrebuje.
easinko, no vidíš, já zase na začátku střídala prsa, právě protože mi malej z důvodu žloutenky usínal u kojení a tohle byl způsob, jak ho donutit být vzhůru aby se napil dostatečně.
a už si na to tak zvykl, že by se na mě naopak naštval, dkybych to neudělala ![]()
Já kojila jen z jednoho prsa. Další kojení z druhého. Jen v porodnici z obou. Obě děti jsem kojila asi 5minut jedno kojení - co dvě hodiny.
Máme chlapečka, který měl 7 měsíců a stále kojím z obou prs. Také nemám tolik mlíka, abych ho nakojila jen z jednoho, tak při každém kojení dávám obě prsa a tak kojení také stačí a chlapeček vydrží cca 3 hodiny. Přes den dám jedno, pak druhé. Ale před spánkem, když už je unavený a nemá moc sílu tahat, tak ty prsa střídám i několikrát a chlapečka si pořád přehazuju z jednoho prsa na druhé … Takže já bych se kojení z obou prs vůbec nebála.
No, asi to je fakt tím, jakého má člověk doma žrouta ![]()
Martanka tak taková finta, že bych ji přehodila na druhé prso a ona tím pádem nespala, ale pila, to u nás nefungovalo
Když spí, tak spí a na prso mi dlabe ![]()
V porodnici říkali ze začátku kojit z obou, aby se rozběhla laktace (pár dní), pak podle miminka. Prvního jsem kojila vždy z jednoho prsu, druhého z obou, protože mi u jednoho přestal pít, jen si hrál s bradavkou, když jsem ho chtěla vzít začal vyvádět, tak jsem mu nabídla druhé prso a pak byl spokojený. Kojila jsem takto z obou prsou colou dobu.
Takže si myslím, že to záleží na tobě a mimču jak Vám to bude vyhovovat ![]()
V porodnici a na začátku jsem dávala z obou prsou na rozjetí laktace. Potom dávám už jen z jednoho prsa při každém kojení. A kojím z toho prsa malého asi 20 minut. Ale to má každé mimčo jinak a na začátku jsme kojili i 40 minut. Mimo období spurtů to kojím z obou, protože je mlíka nedostatek ![]()
Holly Prosím o radu. Dcera má necele tři týdny a plně kojím a prsa střídám. Ale ted jsem to nějak popletla a dala nakojila jsem ji ze stejného prsa jako při předchozím kojení. Co ted? Druhé, plné prso mne začalo lehce pobolivat az ted po kojení, tak nevím co s tim. Odsávačku nemam, mam to odstříkat rucne? nebo nechat tak do dalšího kojení? Pokud odstrikat, z kterého mám pak nakojit? Díky za rady
@jakuve Já bych to plné zkusila ještě nabídnout, jestli si aspoň něco málo nedá. Pokud ne, tak bych trochu odstříkala do úlevy a při dalším kojení nabídla.