O co se jednalo? Lucidní snění, spánková paralýza nebo...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.9.23 02:11

O co se jednalo?

Zdravím všechny

dnes jsem šla spát, často před spaním “medituju” (vlastně nevnímám video jen dýchám a snažím se usnout). Tak dneska jsem video poslouchala a jedná se meditaci, která je vedená a má změnit život.

Později se mi začal zdát sen úplně nevím co, ale vím že tam bylo pár lidí z mého života. Vypadalo to jak kdybych byla ve vztahu s jedním klukem (v reálu se mi libí) a k tomu tam stála kamarádka se svým přítelem před bytem a zvali nás ven. Potom jsem se objevila u sebe v posteli a ležela jsem, začala jsem volat na kočku, aby skočila na postel (možná jsem i mluvila ze spaní, protože jsem se slyšela nahlas a cítila jsem jak kdybych hýbala s pusou). Když mě kočka neposlouchala tak jsem si sedla a jen jsem viděla jak koukala na mě a když jsem se otočila tak jsem se viděla jak ležím, ale mám to celkem zamlžený. Jinak kočku nemám, takže vím že to byl sen.😁

Další se byl o tom, že kočka přelezla skříň a skočila mi do pokoje na můj stůl, ale vše se přitom dělo za mnou a viděla jsem jen tmu, no a v tu chvílí co měla dopadnout tak jsem si uvědomila, že je to jen sen a v tu chvíli jsem cítila jak kdyby moje duše vystupovala z mého těla. Celkem se to táhlo, a proto že jsem to tak nechtěla, zatla jsem svaly (hlavně ruce a chodidla), šlo to celkem blbě a bylo to jak kdyby se mi vrátila zpátky má duše.

Probudila jsem se a otočila se na druhou stranu, nebála jsem se ani jsem nebyla vyklepaná. Hlavně když „odcházela ta duše” cítila jsem, že to tak být nemá a úplně jak to tělo bylo lehčí, nevim jak to vše popsat stalo se mi to poprvé. Jen teď se bojím jít spát aby se to nestalo znova. Bylo to zajímavý, ale asi to stačilo jednou.😃Trvalo to tak kolem 40-50 min.

Zajímalo by mě zda netušíte o co se jednalo astralní projekce s lucidním snění? spánková paralýza? klinická smrt? Snad jsme pročetla vše, ale nemám odpověď

Živé sny jsem už měla a věděla jsem že sním, ale nikdy se nestalo tohle. Popravdě jsem se vždy po uvědomění probudila. Taky se mi zdálo, že jsem něco udělala a potom jsem se probudila a myslela jsem si, že jsem to udělala v realitě, ale jen se mi o tom zdálo.

Budu ráda za všechny odpovědi.💗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
680
10.9.23 02:35

Jedná se o lucidní vrstvené snění, tzn vědomý sen ve snu. To vystoupení z těla nebylo duševní ale pouze v astrální úrovni. Smrt duše má totiž i fyzické příznaky v hmotném světě - nevysvětlitelná změna chování, osobnosti, změna starých návyků apod.
Spánková paralýza bývá opravdová noční můra a přeješ si, ať skončí. Většinou ti sedí různé entity na hrudi, dusí tě či tě znásilňují. :lol: :lol:
Astrální svět je plný podivných věcí, na tvém místě bych si dala přestávku s nevědomými meditacemi, protože můžeš otevřít dveře jiným svinstvům, o které člověk opravdu nestojí. Prováděla bych pouze tebou řízenou, kontrolovanou meditaci, žádná videa z internetu a jen s vlastní mantrou, třeba že s vděčností žádáš o ochranu andělů či průvodců. Pomáhá to na ochranu a lepší spaní. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.23 02:41

@MermaidMotel Děkuju za vysvětlení a radu, vážím si toho.😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
10.9.23 03:14
@MermaidMotel píše:
Jedná se o lucidní vrstvené snění, tzn vědomý sen ve snu. To vystoupení z těla nebylo duševní ale pouze v astrální úrovni. Smrt duše má totiž i fyzické příznaky v hmotném světě - nevysvětlitelná změna chování, osobnosti, změna starých návyků apod.
Spánková paralýza bývá opravdová noční můra a přeješ si, ať skončí. Většinou ti sedí různé entity na hrudi, dusí tě či tě znásilňují. :lol: :lol:
Astrální svět je plný podivných věcí, na tvém místě bych si dala přestávku s nevědomými meditacemi, protože můžeš otevřít dveře jiným svinstvům, o které člověk opravdu nestojí. Prováděla bych pouze tebou řízenou, kontrolovanou meditaci, žádná videa z internetu a jen s vlastní mantrou, třeba že s vděčností žádáš o ochranu andělů či průvodců. Pomáhá to na ochranu a lepší spaní. :andel:

Krasne napsane :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
10.9.23 04:30

Ano, nějaký podobný zážitek jsem měla dnešní noc taktéž. Jednalo se o to, že se mi zdálo, že koukám na úplněk a v tom snu, jsem si uvědomila, že jsem ve snu a pokoušela jsem se probudit, ale nešlo to, až po nějaké době. Jednalo se o paralýzu. Meditaci se nevěnuji, pouze pití piva ( asi 4 jsem vypila před spáním ). Spát jsem šla už 18.00 a z rušivého snu jsem se probudila cca hodinu po půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
10.9.23 06:37

@MermaidMotel dobře popsáno. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.9.23 06:47
@Tojeasijedno píše:
Zdravím všechny

dnes jsem šla spát, často před spaním “medituju” (vlastně nevnímám video jen dýchám a snažím se usnout). Tak dneska jsem video poslouchala a jedná se meditaci, která je vedená a má změnit život.

Později se mi začal zdát sen úplně nevím co, ale vím že tam bylo pár lidí z mého života. Vypadalo to jak kdybych byla ve vztahu s jedním klukem (v reálu se mi libí) a k tomu tam stála kamarádka se svým přítelem před bytem a zvali nás ven. Potom jsem se objevila u sebe v posteli a ležela jsem, začala jsem volat na kočku, aby skočila na postel (možná jsem i mluvila ze spaní, protože jsem se slyšela nahlas a cítila jsem jak kdybych hýbala s pusou). Když mě kočka neposlouchala tak jsem si sedla a jen jsem viděla jak koukala na mě a když jsem se otočila tak jsem se viděla jak ležím, ale mám to celkem zamlžený. Jinak kočku nemám, takže vím že to byl sen.😁

Další se byl o tom, že kočka přelezla skříň a skočila mi do pokoje na můj stůl, ale vše se přitom dělo za mnou a viděla jsem jen tmu, no a v tu chvílí co měla dopadnout tak jsem si uvědomila, že je to jen sen a v tu chvíli jsem cítila jak kdyby moje duše vystupovala z mého těla. Celkem se to táhlo, a proto že jsem to tak nechtěla, zatla jsem svaly (hlavně ruce a chodidla), šlo to celkem blbě a bylo to jak kdyby se mi vrátila zpátky má duše.

Probudila jsem se a otočila se na druhou stranu, nebála jsem se ani jsem nebyla vyklepaná. Hlavně když „odcházela ta duše” cítila jsem, že to tak být nemá a úplně jak to tělo bylo lehčí, nevim jak to vše popsat stalo se mi to poprvé. Jen teď se bojím jít spát aby se to nestalo znova. Bylo to zajímavý, ale asi to stačilo jednou.😃Trvalo to tak kolem 40-50 min.

Zajímalo by mě zda netušíte o co se jednalo astralní projekce s lucidním snění? spánková paralýza? klinická smrt? Snad jsme pročetla vše, ale nemám odpověď

Živé sny jsem už měla a věděla jsem že sním, ale nikdy se nestalo tohle. Popravdě jsem se vždy po uvědomění probudila. Taky se mi zdálo, že jsem něco udělala a potom jsem se probudila a myslela jsem si, že jsem to udělala v realitě, ale jen se mi o tom zdálo.

Budu ráda za všechny odpovědi.💗
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
10.9.23 07:34

Já to mám samovolně, když jsem ve stresu a málo spím. Nic negativního (v tom se odráží i spokojenost v životě, kdo má úzkosti, může to mít i nepříjemné, znepokojující pocity, jiný člověk naopak cítí uklidnění, blaženost). Jen prostě mozek nefunguje tak, jak má - a proto si uvědomuje ten sen ve snu. Někdo tomu říká lucidní snění, to jo, ale v zásadě to je porucha, někdy přechodná (viz ten stres), jindy trvalá. Někteří lidé o to i usilují. Ale úplně fajn to není, můžou se při tom rozhodit tzv. alfa vlny, takže pak mozek nefunguje jak má ani v bdělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.23 13:51

Jsem narkoleptička a tohle pro mě bývá běžným zážitkem. Spánkové paralýzy (hodně nepříjemné) spojené s hypnagogickými halucinacemi (zrakové, sluchové - např. slyším písně v cizích jazycích - i dotykové), velmi časté lucidní snění (umim se sama vědomě probudit) a „výstupy“ z těla - někdo tomu říká astrální cestování, důvod je podle mě prozaičtější - prostě nedostatečně oddělená hranice mezi spánkem a bděním. Občas po probuzení kontroluji třeba mobil, zda jsem někomu odepisovala či s ním telefonicky mluvila, protože se mi ty hranice občas stírají a opravdu jsem schopná někomu odpovědět na SMS nebo s někým mluvit ještě během spánku. Občas si musím srovnat, co proběhlo v reálu a co se mi jen „zdálo“. Já to vše mám v důsledku neurologického onemocnění - spánkové poruchy, u zdravých lidí by mělo pomoct dodržování spánkové hygieny. Astrálních bytostí a jiných entit bych se nebála, osobně na ně i přes bohaté zkušenosti s podobnými zážitky nevěřím, mozek - třeba i jen z důvodu rozhozeného spánku - fakt dokáže divy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat