Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Asi mám špatně kategorii ale nevím kam jinam to dát
mám takový dotaz O2 vymáhá po ségře dluh, který nikdy neměla po první upomínce jim zavolala řekla že žádný dluh nemá a nechápe co po ní chtějí, operátorka koukla do pc řekla že tam opravdu žádný dluh nevidí že je to v pořádku, po druhé upomínce to samé, po třetí upomínce to samé, pak dopis z inkasní agentury že převzali její dluh vůči O2 tak opět volala na O2 a byla ujištěna že u nich žádný dluh nemá a že to stornují a zašlou jí mailem potvrzení že žádný dluh nemá, po týdnu ji v agentuře řekli že O2 nic nestornovalo, tak znovu volala na O2 kde jí řekli že žádný dluh sice nemá ale v té inkasní agentuře si to musí stornovat sama že ji pošlou to potvrzení, žádné potvrzení jí dodnes nedošlo, termín do kdy měla zaplatit inkasní agentuře již vypršel na O2 lince ji dnes řekli že u nich má dluh za poplatky inkasní agentuře
nic jiného, tak jim oznámila že žádné poplatky platit nebude když nikdy žádný dluh neměla a opět jí slíbili že to stornují a pošlou ji mailem potvrzení. Tak a teď co dál? Jak má postupovat? Může se stát že našim na dveře zaklepou z inkasní agnetury a budou to chtít zaplatit? Jak se může bránit?
@Verca1989 to jsem jí taky poradila, jen mě ještě napadlo jestli s tím nemá někdo podobnou zkušenost, aby ve finále nezaplatila za právníka víc než po ní vymáhají
@Petra Z dobrý nápad, jen jestli jí je dají když jí za půl roku neposlali ani ten mail že žádný dluh nemá
Mně taky dneska poslali už 2. upomínku, ale ne O2 teda. Stojí tam, že pokud neuhradím dluh neprodleně, podají na mě žalobu nebo tak něco, a budou vymáhat dlužnou částku + poplatky spojené s vymáháním. Ta částka je teda na 0 korun, ale i tak, na první upomínku jsem reagovala vyhozením do koše, protože jsme to platili hotově na přepážce v den, kdy posílali upomínky, ale u ta druhá už mi přestává dávat smysl. Zatím je to úsměvné, ale co bude dál? Budou na mě vymáhat nula nula nic + poplatky? ![]()
A byla i osobně na pobočce? Nebo bych se obrátila na nějaké vyšší vedení ![]()
@anickadomnik pravda…
písemně, doporučeně požádat o kopie hovorů…
takhle jsem to já měla s UPC ale teda čekala jsem měsíc než to poslali…mají na to taky snad 30 dní
@ncc1701 no na ségře teď inskasní agentura vymáhá ten dluh který nemá + poplatky a O2 tvrdí stále že žádný dluh nemá jen musí zaplatit ty poplatky za vymáhání toho neexistujícího dluhu
trochu divný nejhorší je že ségra má TP u našich tak aby u nich nezaklepal exekutor
@Verca1989 to nevím, to bych kecala ale fakt je ten že řekla že tam v pondělí bude znovu volat jestli je to opravdu zrušené a že jim dá na výběr jestli k nim má poslat TV nebo právníka ![]()
Je potřeba napsat stížnost na ČTÚ a zároveň na O2 s informací, že jste poslali stížnost na ČTÚ - písemně.
U všech operátorů jsou hovory nahrávány, tzn. i u O2, budou schopni si pro případ té stížnosti/reklamace hovory případně dohledat, do stížnosti vypiště kdy přesně sestra s operátory mluvila a dostala od nich potvrzení, že žádný dluh vůči ní neevidují.
Ale je potřeba jednat rychle a písemně.
S ČTU mám dobré zkušenosti, řešili jsme přes ně reklamaci/stížnost na T-Mobile a právníka jsme nakonec nepotřebovali (ale je dobré ho ve stížnosti co budete psát na O2 zmínit, i když na ně víc platí ČTU než vyhrožování právníky, protože oni mají svoje právnické armády ![]()
Osobně at si tam zajde a nahraje si to na mobil, ale nenapadně. A pak se s něma neštvat a černé ovce