Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky dneska jsme delala kureci rizky a na posledni 2 mne nestacila strouhanka tak jsme je dala na panev jen obalene v mouce a vajicku a zas to tak spatne nebylo Jen mne napadlo neznate nektera nejake testicko cim by se obalilo kureci maso aniz by to byl ten klasicky trojobal? ![]()
Místo strouhanky rozdrcené neslazené kukuřičné lupínky. Nebo udělat klasické těstíčko - mouka, vejce, mléko, trochu osolit.
Tak já obaluju občas v rozdrcených kukuřičných lupínkách místo strouhanky. Je to dobré, ale je s tím práce, moc se to odroluje a na smažení musím dávat hodně oleje, aby to v tom plavalo. Taky jsem občas použila kokos, ale chuťově nás to zrovna nenadchlo.
Dá se u dělat i strouhanka z čerstvých rohlíků. sem tam použiju, je křupavá a nenapije tolik tuku.
Mouka, mlíko nebo pivo, sůl, pepř, případně bylinky, strouhaný sýr. Ale řízky musí být tenčí, aby se propekly brzo a sýr se nepřipálil. Je lepší dělat kousky, než vyloženě řízky… ![]()
Jojo, ten sýr je super. Teda obalovat kousky a ne plátky. Vajíčko, mlíko, mouka, nastrouhaný sýr, do nějaké takové přijatelné konzistence (čím víc sýra tím líp=)), sůl, oregano a bazalku třeba.
to s tim syrem a bylinkami zni opravdu dobre to musim vyzkouset.mooc diky.deti maji radi male rizecky ,tak i tak kdyz delam rizky jsou mini
Pipet píše:
Jojo, ten sýr je super. Teda obalovat kousky a ne plátky. Vajíčko, mlíko, mouka, nastrouhaný sýr, do nějaké takové přijatelné konzistence (čím víc sýra tím líp=)), sůl, oregano a bazalku třeba.
Já mám ráda pažitku nebo petrželku, ale bazalka zní taky fajn ![]()
Řízek Savoy - nejdřív ve strouhance, pak ve směsi vajec a hladké mouky (maso lehce očesnekovat).
Těstíčko s parmazánem - rozšlehaná vejce, smetana, parmazán.
Strouhanka se sezamovýma semínkama nebo mletýma mandlema.
Bramborové těsto, u nás se tomu říká Ondráš.
Já už řízky dlouhou dobu neobaluju, u nás mají úspěch řízky v jogurtu a jsou výborné ![]()
Januliik, jak se to dělá v jogurtu? Já četla jen recept na kuřecí v jogurtu, že se to do něj naloží a pak vlastně osmaží jako přírodní řízek, takže to vlastně ani obalované není.
Smíchám bílý jogurt 0,5kg, čím smetanovější tím lepší
do toho dám hlavu česneku, někdy i dvě, máme doma rádi, posolím, přidám vajíčko a do toho naložím řízky, když jsou den v lednici je to super, řízky pak na trošce oleje osmahnu. Přítel si je hrozně chválí a byl by schopný sníst i plnou mísu na posezení
a je to zdravější v tom jogurtu, nenacucá to olejem jako strouhanka
Januliiik píše:
Smíchám bílý jogurt 0,5kg, čím smetanovější tím lepšído toho dám hlavu česneku, někdy i dvě, máme doma rádi, posolím, přidám vajíčko a do toho naložím řízky, když jsou den v lednici je to super, řízky pak na trošce oleje osmahnu. Přítel si je hrozně chválí a byl by schopný sníst i plnou mísu na posezení
a je to zdravější v tom jogurtu, nenacucá to olejem jako strouhanka
Aha, takže se to nijak neomývá, prostě se to vyndá a rovnou dá na pánev… Chápu to správně?
A rozhodně to zkusím, mňam