Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebovala bych nějaký rychlý recept na koláč nebo buchtu, kterou bych mohla upíct. Nějak už ani na tohle nemam fantazii. Máte někdo nějaký recept? Předem děkuji.
slehackova babovka? ja na ty rychly moc nejsem, u nas to nikdo neji, ja musim delat strudl nebo dort, aby to zmizelo ![]()
Najdi si www.mimibazar.cz, jsou tam recepty, je toho tam spousta, určitě si vybereš.
no, tak tady zase musim přemejšlet nad tim a vybírat z toho, který suroviny doma zrovna mám. Dělam dost často perník a proto se mi ho teď dělat nechce, o víkend jsem dělala veselou krávu, ale ta už je pryč, tak abych se neopakovala.
Iss, to já právě nechtěla, takhle si musim rozklikávat každý recept. Jinak většinou hledam na top receptech a nebo vaření.cz a navíc tady (na mmb)se nějak neorientuju ![]()
ahoj,ja nejradeji delam kolac z lineckeho testa.Bydlime v Anglii,jeste jsem se tu nezorientovala a mam problem sehnat ingredience na peceni(mak,drozdi..) Takze ted vitezi linecke. Ja davam 30dkg mouky, 20dkg tuku, 10 cukru,2 zloudky + trochu sody. Testo rozdelim na 2 dily.jeden dam do mrazaku (muzes obarvit kakaem). 1 dil -pokryt dno pekace. Na to dam marmeladu nebo tvaroh a nastrouham 2d. Rychle,snadne, vsechny ingredience mam vzdy doma.
kefírová buchta
olejová bábovka
jogurtová buchta
roláda bez mouky se šlehačkou
atd.Zkus to zadat na tom MMB a tyhle buchty si tam najít, určitě ty ingredience budeš mít doma… Ziza.
2 hrnky polohrube mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mleka
2 vejce
pul hrnku oleje
prasek do peciva (staci i pulka)
vse smichat, vylejt na pekac, posypat ovocem a na to drobenku. Kdyz neni ovoce - do testa dam 2 lzice kakaa a misto ovoce nahoru oslazeny tvaroh rozmichany s vejcem.
Na cca 180 stupnu pect necelou pulhodinku
já dělala klasickou bábovku,teda s vyšlehanými bílky a uprostřed plněnou tvarohem a je vynikající…jo a taky je z mimibazaru…
Tak jsem chtěla dělat koláč z lineckýho těsta - mřížkový a že jsem se na to nevykašlala!! Těsto jsem měla řidký, přitom jsem to vše dělala podle receptu, vajíčka jsem měla malý a navíc mi mouka stačila jen na ten recept, takže jsem pak musela přidat ještě kilo mouky, ale hrubý a těsto se mi ne ne spojit
natož z něho ještě udělat válečky na mřížky. Takže jsem to bláto jen rozprostřela na plech a potřela marmeládou, doufam, že to bude aspoň k jídlu. Fakt mě vaření.cz poprvý zklamalo!
Tak udělej pudinkovou bábovku bez mouky, je fakt super rychlá a hlavně má dobrou chuť.
5 vajec, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 1 van. cukr, 1 prášek do pče., 2 van. pudinky a 2 čoko pudinky.
Vyšlehám bílky, pak zašlehám ostatní suroviny, kromě pudinků, rozdělim na půl, do jedný půlky dám 2 van. pudinky a do druhý 2 čoko pudinky. Střídavě naliju do formy, peču na 170C cca 45min.
Margot řezy:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystal cukru (dávám 3/4), 1 hrnek oleje, 1/2 hrnku vlahého mléka ( dávám 3/4 oleje a 3/4 mléka), 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1× velká margotka nastrouhaná nahrubo na struhadle.
Vše zamíchat a nalít na vymazaný a vysypaný plech, cca 20min při 180stC (horkovzdušná trouba), po vychladnutí event. čokoládová poleva, ale nemusí být, kdo má rád může do těsta přidat rozinky.
Je to rychlé a moooc dobré ![]()
Míša řezy z ekuchařky
http://ekucharka.net/misa-rezy-video?… rodinka se po nich může umlátit
nebo kynuté těsto a z toho buchty nebo koláče
Gina108 píše:
Míša řezy z ekuchařkyhttp://ekucharka.net/misa-rezy-video?… rodinka se po nich může umlátit
nebo kynuté těsto a z toho buchty nebo koláče
mnam… ekuchrku.net jsem navstivila prvne a nadchlo me to.
Gino, buchty jsou moc pracný.
Margotku jsem dělala jednou, nechtělo se mi ji ale strouhat na struhadle a tak jsem ji hodila do mixeru, ajaj, chyba, málem jsem si oddělala mixér, ale byla dobrá, pak jsem taky jednou dělala tatrankovou, taky výborná.
No problém je v tom, že ten muj kakao a ani čokoládový pudinky nemá rád, takže když dělám veselou krávu, tak jednobarevnou a nebo dam jinou potr. barvu, takže jsem si z ní udělala milku ![]()