Recept: Nepečené cukroví - domácí Bounty

Přidat recept
 
  • Čas 10 min. příprava + 1 hodina chlazení + 4
Hodnotilo 1 lidí

Další fotky

Dobrý den, chci přispět s receptem na jedno nepečené cukroví, které ale nutně nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale klidně po celý rok, jak to dělám já. Na druhou stranu k Vánocům se skvěle hodí, a jelikož příprava je rychlá, můžete s ním ozdobit vánoční stůl doslova na poslední chvíli. Kokos je u nás doma docela oblíbený a tyčinku Bounty jsem si dříve občas koupila. Je ale šíleně sladká, konkrétně obsahuje cca 9 kostek cukru. Tak jsem si řekla, proč si nevyrobit svoji vlastní verzi, ve které přesně vím, co je a ještě si ji udělám o mnoho zdravější. Navíc je to skvělá volba právě i na vánoční stůl, kde se bude krásně vyjímat mezi nepečeným cukrovím. Bounty můžete vytvářet opravdu až na poslední chvíli a do té doby skladovat v lednici. Kokos k Vánocům neodmyslitelně patří a já věřím, že si na tyčinkách pochutnáte stejně tak jako my. :) Jestliže navíc zvolíte veganskou čokoládu, bude cukroví zcela veganské a bez laktózy.

Postup

V menším hrnci smícháme kokos, sůl, kokosové mléko i olej a nakonec esenci a zahřejeme na mírném plameni. Přidáme agávový sirup podle potřeby a pořádně promícháme, až se všechny ingredience spojí. Odstavíme z plamene a necháme zchladnout. Mezitím si středně velkou plastovou krabičku vysteleme pečícím papírem a kokosovou směs do ní rovnoměrně rozetřeme - hmota by měla mít výšku cca 1,5-2 cm. Dáme zchladnout do lednice, dokud hmota lehce neztuhne a potom ji nakrájíme na drobné obdélníčky, takové dvojhubky. :) Nakrájené kousky přemístíme do mrazáku a necháme zmrznout, aby s nimi šlo později dobře manipulovat.

Později ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu spolu s kokosovým olejem, zmrzlé kousky do ní rychle namáčíme, okapeme a necháme zaschnout na mřížce nebo na pečícím papíře. Skladujeme v lednici.

Autor: Amellia19

Ingredience

  • na cca 16 kousků
  • 2 hrnky mletého kokosu
  • 200 ml hustého kokosového mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2-3 lžíce agávového sirupu (podle chuti)
  • pár kapek vanilkové esence
  • špetka soli
  • 250 g kvalitní tmavé čokolády (alespoň 60 % kakaa)
  • 1 lžíce kokosového oleje

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nepečené cukroví - domácí Bounty

Váš příspěvek