Obchodník u pojišťovny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Obchodník u pojišťovny
Ahoj, ráda bych se zeptala… Je tu někdo, kdo pracuje (pracoval) jako obchodník u České pojišťovny? Jak to chodí při tomto zaměstnání? Co dělá za práci a jak je to s fin. ohodnocením? díky moc předem všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nepracovala přímo u České pojišťovny, ale pracovala jsem jako finanční poradce jedné velké společnosti. Byla to super práce a moc mě bavila, hlavně asi proto,že se mi dostávalo ekonomického vzdělání zdarma
Ale byla to hodně psychicky náročná práce, kterou podle mě může dělat jen člověk hodně sebevědomý a pouze ten člověk, který má dost času. Já si věčně tahala práci dom. A z 3 pracovních dnů v týdnu se stalo 5 dnů + víkend na resty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala dřív nezávislého finančního poradce, ale nebyla to práce pro mě, tohle může dělat jen někdo, kdo má vyřídilku, rád pracuje s lidmi a umí produkt „prodat“… a pak je vlastně jedno, jestli dělá obchodníka u pojištovny nebo něčeho jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obchoďák..hmmm nevím jak je tu u pojišťovny, ale vím, že se někde platí 2.000,– za tu zkoušku, kterou musíš mít, abys pak mohla prodávat produkty pojišťovny jako obchodník. Je to zkouška u ČNB. Ale fakt nevím, záleží na pozici. Jinak to teď zvedli ze 2.000,– na 10.000,– a to si myslím, je pálka. V některých pojišťovnách to platí oni, ale někde to platí uchazeč. Kdyžtak se poptej.
Já jednou byla na školení v jedné poj. Prošla jsem školením a za 2 týdny mi došel dopis z ČNB, že mám zaplatit ty 2.000,– Tak jsem čuměla, protože nikdo mi nic neřekl. Tak jsem hezky pojiš´t. napsala, že to platit nebudu. Stejně by mě ta práce nebavila, ale zkusila jsem to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj s Čpoj nemám zkušeosti, ale myslím, že to není nejoblíbenější pojišťovna v čr.
Provize se odvíjí od produktu: životní pojištění cca 1 roční pojistné
Penzijní fond 3× měsíční platba
Auta: cca 10 % z ročního pojistného
A musíš mít tu zkoušku u ČNB ano a teď stojí 10000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sumaya píše:
Obchoďák..hmmm nevím jak je tu u pojišťovny, ale vím, že se někde platí 2.000,– za tu zkoušku, kterou musíš mít, abys pak mohla prodávat produkty pojišťovny jako obchodník. Je to zkouška u ČNB. Ale fakt nevím, záleží na pozici. Jinak to teď zvedli ze 2.000,– na 10.000,– a to si myslím, je pálka. V některých pojišťovnách to platí oni, ale někde to platí uchazeč. Kdyžtak se poptej.Já jednou byla na školení v jedné poj. Prošla jsem školením a za 2 týdny mi došel dopis z ČNB, že mám zaplatit ty 2.000,– Tak jsem čuměla, protože nikdo mi nic neřekl. Tak jsem hezky pojiš´t. napsala, že to platit nebudu. Stejně by mě ta práce nebavila, ale zkusila jsem to.
tak to je masakr, taky jsem platila ty dva, ale deset je fakt moc! To už fakt člověk musí vědět, že to chce dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Karamelka03 píše:Sumaya píše:
Obchoďák..hmmm nevím jak je tu u pojišťovny, ale vím, že se někde platí 2.000,– za tu zkoušku, kterou musíš mít, abys pak mohla prodávat produkty pojišťovny jako obchodník. Je to zkouška u ČNB. Ale fakt nevím, záleží na pozici. Jinak to teď zvedli ze 2.000,– na 10.000,– a to si myslím, je pálka. V některých pojišťovnách to platí oni, ale někde to platí uchazeč. Kdyžtak se poptej.Já jednou byla na školení v jedné poj. Prošla jsem školením a za 2 týdny mi došel dopis z ČNB, že mám zaplatit ty 2.000,– Tak jsem čuměla, protože nikdo mi nic neřekl. Tak jsem hezky pojiš´t. napsala, že to platit nebudu. Stejně by mě ta práce nebavila, ale zkusila jsem to.tak to je masakr, taky jsem platila ty dva, ale deset je fakt moc! To už fakt člověk musí vědět, že to chce dělat…
Jo, je to hodně a teď se do toho lidi hrnout nebudou. Pojišťovny to chtějí zase stáhnout na ty 2.000,–, ale nevím, zda se to podaří. Zvýšili to myslím od léta minulého roku. Podle mě to asi udělali proto, aby se na tyto pozice nehlásili lidi, co o tom nic neví, začnou nabízet špatně sjednaný produkty, jen aby měli provize…fakt nevím, proč tak hodně. Možná je to takové síto, aby na těchto pozicích pracovali lidé, co pro to mají cit a nějakou finanční gramotnost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi, vzpamatujte se, nikdy nedělejte pro pojišťovny. V inzerátu na práci stojí, že dostanete vlastní kancelář, svou klientelu, no a když pak jdete na pohovor tak zjistíte, že si musíte udělat živnostenský list, obíhat lidi a vnucovat jim produkty pojišťovny aby jste si vydělali. Pokud chcete zajímavou výplatu, musíte uzavřít alespoň 5 pojistek za více než 500 korun měsíčně. A kdo na to v malém městě dnes má, že? a ani vám nemusím říkat, že za vaše smlouvy 2 roky ručíte a je jedno, jestli tam pracujete nebo už ne. Já jsem nastoupil do České pojišťovny po škole, protože jsem nemohl sehnat práci a nedávno mi přišlo, že musím zaplatit 10 tisíc za storna provizí. to znamená, že mi padly smlouvy, které jsem udělal před rokem!!! Práce u pojišťovny je jediné „zaměstnání“ kde se zadlužíte tím, že chodíte do práce.
- Citovat
- Upravit