Proplacení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
proplacení dovolené
Ahojky maminky,
chtěla jsem se zeptat,zda-li máte zkušenost s proplácením dovolené.Jsem doma od prosince 2012,zajímá mě,jestli mám nárok na nějakou dovolenou od zaměstnavatele a popřípadě zkušenosti s proplácením?TP mám 10.5.2012,takže vlastně 4 měsíce na neschopence a kolem dubna budu přecházet na mateřskou-ten půl rok co platí zaměstnavatel,nevím jak se to přesně nazývá.
Je to možná trochu zmatené,ale zajímá mě ta dovolená,mohu se nějak se zaměstnavatelem dohodnout na její proplacení?Nebo jak se tohle řeší?
Děkuji moc za reakce!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, bylo mi řečeno, že finančně lepší než proplacení dovolené je čerpání dovolené. Před koncem mateřské jsme zaměstnavateli dle jeho instrukcí poslala dopis, že žádám o čerpání řádné dovolené po skončení mě mateřské dovolené. Tak se stalo a po vyčerpání dovolené mi přišla „výplata“ s dovolenou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janik123 píše:
Ahoj, bylo mi řečeno, že finančně lepší než proplacení dovolené je čerpání dovolené. Před koncem mateřské jsme zaměstnavateli dle jeho instrukcí poslala dopis, že žádám o čerpání řádné dovolené po skončení mě mateřské dovolené. Tak se stalo a po vyčerpání dovolené mi přišla „výplata“ s dovolenou.
No, ono hlavně proplacení dovolené není možné, jde pouze vyčerpat
Jinak postup se správně, přesně takhle se to dělá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, po skončení mateřské napíšeš zaměstnavateli žádost o čerpání/proplacení dovolené a za tento rok by ti měli proplatit celou dovolenou, tj. 20 dní. Alespoň já to tak dostala. Ze zkušeností vím, že někdo si žádá a někomu je proplacena po mateřské automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, proplácení není možné. Po ukončení MD a před nástupem na RD se zažádá u zaměstnavatele o čerpání dovolené. Po vyčerpání se nastoupí na rodičovskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem po skončení mateřské začla čerpat dovolenou, na rodičák to vliv nemělo, ani se mě nikdo na nic neptal. a na tu dovču mě informovala sama personalistka.
- Citovat
- Upravit
Takže není nárok,že bych třeba mezi neschopenkou a nastoupením na mateřskou tu dovolenou měla proplacenou?Že bych odešla třeba v březnu z neschopenky a čerpala dovolenou a pak nastoupila na mateřskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kačinka píše:
Takže není nárok,že bych třeba mezi neschopenkou a nastoupením na mateřskou tu dovolenou měla proplacenou?Že bych odešla třeba v březnu z neschopenky a čerpala dovolenou a pak nastoupila na mateřskou?
Mezi neschopenkou a nástupem MD si jí vyčerpat můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Kačinka píše:Mezi neschopenkou a nástupem MD si jí vyčerpat můžeš.
To se ale asi pak musim domluvit s tím doktorem včas domluvit ne?Aby mi to vycházelo aby se to nekrylo,že bych čerpala dovču a zároveň nescho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se zdovolením vetřu s dotazem ať nezakládám novou diskuzi.
Můžu si zažádat o čerpání dovolené později?Třeba když budu na rodičáku už 4 měsíce?Nebo pak musím počkat až mi rodičák skončí a pak si teprve dovolenou vybrat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacudka píše:
Můžu si zažádat o čerpání dovolené později?Třeba když budu na rodičáku už 4 měsíce?Nebo pak musím počkat až mi rodičák skončí a pak si teprve dovolenou vybrat.
Požádat můžeš, ale musela bys přerušit rodičovskou dovolenou a to ti zaměstnavatel nemusí umožnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to škoda přijít o penízky za zkrácenou neshopenku. Být tebou tak neshopenku normálně dojedu k mateřské a o to čerpání/proplacení dovolené si zažádáš s nástupen na rodičovskou. Budeš pobírat peníze z rodičovské a navíc ti proplatí tu dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacudka píše:
Můžu si zažádat o čerpání dovolené později?Třeba když budu na rodičáku už 4 měsíce?Nebo pak musím počkat až mi rodičák skončí a pak si teprve dovolenou vybrat.
Můžeš kdykoliv v průběhu rodičovské. Já si žádala těsně před nástupem na druhou mateřskou, jelikož jsem na to úplně zapomněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:kacudka píše:Požádat můžeš, ale musela bys přerušit rodičovskou dovolenou a to ti zaměstnavatel nemusí umožnit.
aha.No mě jde o to,že by si mě manžel mohl odepsat příští rok z daní nebýt právě té dovolené. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli jsi od ledna do dubna na neshopence a pak skoro do konce roku mateřská, tak ti to asi udělá víc jak 68 tis., tudíž si tě na tento rok stejně neodepíše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit