Proplacení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Makca87 Já vím, ale vlastní nevědomost skrývat za údajné slovíčkaření člověka, který chce pomoct, mě vždycky dostane…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Petra1 Ano, budeš mít nárok na celou dovolenou za rok 2014 + ten zbytek staré za 2013 a v návaznosti na PPM budeš čerpat dovču a současně s tím budeš už čerpat rodičák. A po vyčerpání dovolené nastoupíš v práci na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 přesná data už bohužel nevím
mohlo to být od 11.1.2013 do 25.1.2013 a pak dejme tomu od 16.4 do 21.10… ale jistá si opravdu nejsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
máme termín porodu 20.7., což znamená, že by měla žena nastoupit na MD 8.6.
V takovém případě by ji však MD skončila 21.12. a do konce roku by již nestíhala vybrat nevyčerpanou dovolenou (19 dní). Dříve by to nebyl problém, protože mívala smlouvu na neurčito, jenže firma, v které pracovala, přecházela na sro a všem zaměstnancům dávala nově smlouvu jen na rok, takže 31.12. ji končí pracovní poměr, a tak by nestíhala vyčerpat všechnu dovolenou - bude mít nárok na proplacení nevyčerpané dovolené (mělo by to snad vycházet na 14 dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CZEKing Ano, při konci pracovního poměru je zaměstnavatel povinen zbylou dovolenou proplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky jsem zaměstnaná od 1.10.2014… O 18.5.2015 jsem byla na neschopence az do porodu 25.10.2015 na výplatnici mám 18 dní dovolené za tento rok… jak to mám řešit? Nechá se nějak proplatit? Nevím zda mi ji v práci předvedou do dalšího roku jelikož tento rok si ji vybrat nestihnu… děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cicuskaa řešit to můžete čerpáním dovolené v období mezi PPM a nástupem na RD. Požádejte s předstihem o čerpání dovolené tak, aby vám bezprostředně navazovala na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zažádala po mateřské o proplacení a nebyl žádný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 Určitě jste nežádala o proplacení, ale o čerpání. Dovolenou lze proplatit pouze při ukončení PP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:Žádala jsem o proplacení a celou zbývající dovolenou mi proplatili a nikdo se mnou poměr neukončoval.
@xkoup21 Určitě jste nežádala o proplacení, ale o čerpání. Dovolenou lze proplatit pouze při ukončení PP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 píše: Žádala jsem o proplacení a celou zbývající dovolenou mi proplatili a nikdo se mnou poměr neukončoval.
Neproplatili, čerpala si ji, akorát o tom nevíš… pochybuju, žes tou dobou chodila do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Mě taky zaměstnavatel proplatil dovolenou a PP jsem neukončila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Třesulka @xkoup21 A výplatní pásku za tu dovolenou jste viděly? Ono tam bude napsáno čerpání dovolené a ne proplacení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Třesulka píše:
Mě taky zaměstnavatel proplatil dovolenou a PP jsem neukončila.
Opět, neproplatil, čerpala si ji, byla jsi doma, do práce si nechodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit