Proplacení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@La kofola píše:
Ano, za doby, kdy pracovala.
Ale jelikož byla předtím na RD, nárok na dovolenou se nějakým poměrem krátí.
Proč by se krátil, ona normálně je stále zaměstnaná otěhotněla podruhé a nastoupila na PPM. A PPM se bere jako by pracovala ne? Takže prostě na těch 20 dní nárok měla?
Takže jak by se měla ta výplata dovolené spočítat. Průměr za poslední čtvrtletí ve kterém pracovala? Nebo pokud se to krátí, tak jakým způsobem??
Prosím prosím, kdo poradí??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeťulaK Bere se to z pravděpodobného platu, takže buď z toho co má uvedeno ve smlouvě nebo z toho co berou kolegové na stejné pozici.
Plus tedy nemůže se jednat o to, že je to pouze část dovolené a ne celá? Protože dovolená se neproplácí, ale čerpá a pokud to čerpání vyjde do 2 měsíců, tak to za každý chodí samostatně, vždy ve výplatním termínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeťulaK píše:
Proč by se krátil, ona normálně je stále zaměstnaná otěhotněla podruhé a nastoupila na PPM. A PPM se bere jako by pracovala ne? Takže prostě na těch 20 dní nárok měla?
Takže jak by se měla ta výplata dovolené spočítat. Průměr za poslední čtvrtletí ve kterém pracovala? Nebo pokud se to krátí, tak jakým způsobem??
nevím proč, ale krátí se to.
- Citovat
- Upravit
Jo, napsala jsem to špatně, ona tu dovolenou 20 dní čerpala. Aha to mě nenapadlo se jí zeptat, kdy tu dovolenou nastoupila, jestli se to nepřekrývá ve více měsících
.Poptám se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeťulaK píše:
PPM ano, ale RD ne takže pokud by na PPM nastupovala třeba v půlce roku, tak by se dovolená krátila… nicméně vycházím z toho, že ji ten nárok na 20 dní uznali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@La kofola píše:
Krátí se počet dnu nároku na dovolenou
Nemusí se to krátit, záleží na datu nástupu na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
PPM ano, ale RD ne takže pokud by na PPM nastupovala třeba v půlce roku, tak by se dovolená krátila… nicméně vycházím z toho, že ji ten nárok na 20 dní uznali…
JJ, ty už ona vyčerpala, takže uznali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@La kofola píše:
A nepočítá se to z doby, kdy pracovala, dovolená se vždy počítá z minulého kalendářního čtvrtletí a pokud v něm nebyl příjem, tak se bere pravděpodobný plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolená se krátí o dobu, kterou jsi od začátku roku nepracovala – byla jsi na RD.
Pak se to počítá tak, že za prvých 100 takto zameškaných pracovních dnů (tzn. asi 3 a kus měsíce na RD) se krátí dovolená o jednu dvanáctinu nároku za celý rok (tzn. většinou 4 týdny) a za každých dalších 21 takto zameškaných pracovních dnů taky o jednu dvanáctinu.
- Citovat
- Upravit
@PeťulaK píše:
Jo, napsala jsem to špatně, ona tu dovolenou 20 dní čerpala. Aha to mě nenapadlo se jí zeptat, kdy tu dovolenou nastoupila, jestli se to nepřekrývá ve více měsících.Poptám se
Ne, tak dovču nastoupila 6.6.2012, takže těch 20 dní jí vešlo do 1 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nemusí se to krátit, záleží na datu nástupu na PPM.
tudíž s mým nástupem na ppm 16.5 se mi bude krátit též.
Když jsem předtím byla na RD. Dokážeš mi spočítat kolik dnu mám nárok čerpat dovolenou, až skončí PPM?
- Citovat
- Upravit
@PeťulaK píše:
Ne, tak dovču nastoupila 6.6.2012, takže těch 20 dní jí vešlo do 1 měsíce
mno tak to je fakt nějak málo.
- Citovat
- Upravit
@La kofola píše:
Dovolená se krátí o dobu, kterou jsi od začátku roku nepracovala – byla jsi na RD.Pak se to počítá tak, že za prvých 100 takto zameškaných pracovních dnů (tzn. asi 3 a kus měsíce na RD) se krátí dovolená o jednu dvanáctinu nároku za celý rok (tzn. většinou 4 týdny) a za každých dalších 21 takto zameškaných pracovních dnů taky o jednu dvanáctinu.
Tohle vím, ale tím, že ona vlastně od 1.1.2012 až do 6.6.2012 měla tu PPM (což se bere jako by pracovala), tak by měla mít nárok na celou dovolenou tj. těch 20 dní, potvrzeno to má i právnicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit