Proplacení dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
8.7.12 12:31

Nezlob se Jani, ale výše píšete, že dovolená za celý kalendářní rok vzniká po odpracování 60 dní a počítá se do toho i mateřská. Tudíž i těch 11 tis. za první je docela málo, a nemluvně o druhé pouze 7 tis., čekala bych s ohledem na můj plat 14-15 tis. Daně jsem si letos dělala sama a vím, že jsem danila jen cca 600 Kč, takže to ani daně nesežrali. Vím, že by bylo asi nejlepší to probrat s účetní, ale jak říkám, je velmi nepříjemná a chci jí volat, až když si budu jistá, že jsem v právu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.7.12 12:54
@Terezm píše:
Nezlob se Jani, ale výše píšete, že dovolená za celý kalendářní rok vzniká po odpracování 60 dní a počítá se do toho i mateřská. Tudíž i těch 11 tis. za první je docela málo, a nemluvně o druhé pouze 7 tis., čekala bych s ohledem na můj plat 14-15 tis. Daně jsem si letos dělala sama a vím, že jsem danila jen cca 600 Kč, takže to ani daně nesežrali. Vím, že by bylo asi nejlepší to probrat s účetní, ale jak říkám, je velmi nepříjemná a chci jí volat, až když si budu jistá, že jsem v právu.

To chápu, ale pokud ti tady neodpoví nějaká účetní, tak stejně nevíš jestli v prácu seš, co strýček google, ten ti neporadil? Tam se to určitě dá najít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.7.12 13:00

http://www.ucetnikavarna.cz/…ke-dovolene/

Zkus si počíct todle,pani se tam na to také ptá,jsou tam psané i ty zákoníky,které si pak můžeš najít :) Snad ti to k něčemu bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
8.7.12 13:31

Kačinko, moc děkuji. Do práce jsem napsala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
8.7.12 21:00
@Terezm píše:

To sice vzniká, ale zároveň též platí, že při zameškání více než 100 pracovních dní v kalendářním roce se ta dovolená krátí, takže ti sice nárok na celou vznikl, ale tím, že si byla řekněme 6 měsíců na RD, tak si zameškala 128 pracovních dní (počítala jsem, že bys na mateřskou nastupovala přesně 1.7.) a tudíž by se dovolená měla krátit o 2/12.
Plus další věc je ta, jestli těch 20 hrubého máš ve smlouvě (mzdovém výměru) nebo ti ten plat zvyšovali nějaké prémie či přesčasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
9.7.12 11:19

Ahoj,
mám dotaz, nejspíš na @j.a.n.i1 25.6.mi skončila mateřská, vzhledem k tomu, že jsem to prostě prošvihla :zed: :zed:, nepožádala jsem zatím o čerpání dovolené, ani rodičovské ani řádné, mám ještě šanci o ni požádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
9.7.12 12:13

@spaagetka Tak to, že si nepožádala o rodičovskou až zas tolik nevadí, sice bys měla, ale pokud nepožádáš a nenastoupíš, tak se to bere, jako že ji chceš.
Nicméně ohledně klasické dovolené se musíš domluvit se zaměstnavatelem, tím, že si nepožádala, tak teď už není povinen ti vyhovět, ale může, je to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
9.7.12 22:48

@j.a.n.i1 Díky, sepsala jsem to hned, šoupla účetní s datumem 22.6., ona se jen usmála, orazila kopii, tak snad to projde i u šéfa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.7.12 10:43

Koukla jsem na poslední známou výlatní pásku a průměr na dovolenou mám 110 Kč, ano 20 tis. hrubého jsem měla i s prémií, ve smlouvě mám 15 tis.
V roce 2009 jsem šla na neschopenku přesně 7.2.-10.6., MD mám 11.6.-4.1.
V roce 2011 jen MD 28.6.-10.12.
z toho mi přišlo z proplacené dovolené začátkem roku 2011 (žádala jsem o čerpání pozdě) těch 11 tis. a koncem prosince těch 7 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
10.7.12 11:30

@Terezm Tak v tom případě se dovolená bude počítat pouze z těch 15 tisíc, protože dovolená se vždy bere pouze z minulého kalendářního čtvrtletí a pokud v něm nemáš příjem, tak se bere pravděpodobný plat, což je povětšinou to co je máš ve smlouvě.
Nicméně co jsem tak přibližně počítala, tak mi vychází, že za dovolenou za prosinec ti mělo přijít cca 9500,– a pak ještě cca 1600,– za leden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.7.12 10:26

J. a.n. i1 - omlouvám se, že se opět přiblble dotazuji :oops:, ale nějak mi to všechno hlava moc nebere :nevim: :zed:. Týká se mě také krácení dovolené v roce 2013 nebo dostanu dovolenou za celý rok?
Od 24.4.12 jsem na nemocenské, na té už zůstanu a 1.10.12 bych z ní měla nastoupit na mateřskou, která mi pak vychází někdy do 13.4.13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
11.7.12 14:39

@Estericka Krácení dovolené za rok 2013 se tě netýká, tu dostaneš celou, ale bude se ti krátit dovolená za rok 2012 a pokud si do toho 24.4. nebyla nemocná, tak to bude o 1/12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.7.12 14:44
@j.a.n.i1 píše:
@Estericka Krácení dovolené za rok 2013 se tě netýká, tu dostaneš celou, ale bude se ti krátit dovolená za rok 2012 a pokud si do toho 24.4. nebyla nemocná, tak to bude o 1/12.

Děkuju moc, no vidíš tak tahle varianta mě ani nenapadla 8o Nebyla jsem do té doby nemocná ještě nikdy, tak tak ta 1/12 není tak hrozná. Ještě jednou díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
13.7.12 13:28
@j.a.n.i1 píše:
@Terezm Tak v tom případě se dovolená bude počítat pouze z těch 15 tisíc, protože dovolená se vždy bere pouze z minulého kalendářního čtvrtletí a pokud v něm nemáš příjem, tak se bere pravděpodobný plat, což je povětšinou to co je máš ve smlouvě.
Nicméně co jsem tak přibližně počítala, tak mi vychází, že za dovolenou za prosinec ti mělo přijít cca 9500,– a pak ještě cca 1600,– za leden.

Jani mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
31.8.12 09:01

Holky chci se zeptat za kámošku. Handrkuje se se zaměstnavatelem ohledně proplacení dovolené. Nejdřív jí nechtěl zaplatit nic, tak si přes právníka vybila, že má nárok na 20 dní dovolené. Ale teď ji přišla zaplacena a to jen nějakých 3 500Kč. Takže ji zaměstnavatel nejspíš pěkně odrbal. Z čeho se počítá průměr na dovolenou, když ona přecházela z jedné mateřské s holkou na druhou teď s druhým dítětem? Malá se ji narodila v r. 2009 a v listopadu ukončila RP na ni a nastoupila na PPM s klukem.
Jaké období se bere pro výpočet průměru na dovolenou? Ještě za doby, co pracovala, nebo jak??
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat