Proplacení dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101562
31.8.12 09:18
@La kofola píše:
Dovolená se krátí o dobu, kterou jsi od začátku roku nepracovala – byla jsi na RD.Pak se to počítá tak, že za prvých 100 takto zameškaných pracovních dnů (tzn. asi 3 a kus měsíce na RD) se krátí dovolená o jednu dvanáctinu nároku za celý rok (tzn. většinou 4 týdny) a za každých dalších 21 takto zameškaných pracovních dnů taky o jednu dvanáctinu.

Jo, takhle se to počítá, ale ty dny jsou pracovní, takže těch 100 dní je spíš 5 měsíců :-) a pak těch 21 dní vchází plus mínus na měsíc, přesně se to musí vzít podle kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
31.8.12 09:18
@PeťulaK píše:
Tohle vím, ale tím, že ona vlastně od 1.1.2012 až do 6.6.2012 měla tu PPM (což se bere jako by pracovala), tak by měla mít nárok na celou dovolenou tj. těch 20 dní, potvrzeno to má i právnicky :nevim:

no to ano.
Já to hledala ještě před tím, než jsi psala, kdy nastupovala.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
31.8.12 09:19
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takhle se to počítá, ale ty dny jsou pracovní, takže těch 100 dní je spíš 5 měsíců :-) a pak těch 21 dní vchází plus mínus na měsíc, přesně se to musí vzít podle kalendáře.

Jo tomu už já nerozumím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jen vím, že jsem to o tom krácení tady někde četla a dohledala.

• Citovat
  • Upravit
101562
31.8.12 09:22
@La kofola píše:
tudíž s mým nástupem na ppm 16.5 se mi bude krátit též.
Když jsem předtím byla na RD. Dokážeš mi spočítat kolik dnu mám nárok čerpat dovolenou, až skončí PPM?

Nepočítala jsem to přesně, ale neměla by se krátit vůbec, neb to bude od začátku roku do 15.5. méně než 100 pracovní dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
31.8.12 09:24
@PeťulaK píše:
Ne, tak dovču nastoupila 6.6.2012, takže těch 20 dní jí vešlo do 1 měsíce

Tak do jednoho měsíce se ji nevešly, do konce června je to 18 dní, ale ty 2 dny už by neměly hrát velkou roli, nicméně bych se informovala jak k tomu došli… kolik má plat ve smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
31.8.12 09:24
@j.a.n.i1 píše:
Nepočítala jsem to přesně, ale neměla by se krátit vůbec, neb to bude od začátku roku do 15.5. méně než 100 pracovní dní.

aha. No kéž by.
Uvidíme v listopadu

• Citovat
  • Upravit
101562
31.8.12 09:25
@La kofola píše:
aha. No kéž by.
Uvidíme v listopadu

NO, kdyby byl problém, tak se ozvi, už jsem se setkala s tím, že spousta účetních neumí svoji práci a tu dovolenou krátí blbě… samo v tvůj neprospěch, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
31.8.12 09:26

Je to přesně 95 dnu od začátku roku.

A když jsem pracovala směny i víkendy a svátky (obchod v pasáži obchodního domu), tak je to jedno??

• Citovat
  • Upravit
8049
31.8.12 09:27
@j.a.n.i1 píše:
Tak do jednoho měsíce se ji nevešly, do konce června je to 18 dní, ale ty 2 dny už by neměly hrát velkou roli, nicméně bych se informovala jak k tomu došli… kolik má plat ve smlouvě?

Jo, jsem blbě počítala soboty a neděle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
31.8.12 09:30
@j.a.n.i1 píše:
NO, kdyby byl problém, tak se ozvi, už jsem se setkala s tím, že spousta účetních neumí svoji práci a tu dovolenou krátí blbě… samo v tvůj neprospěch, že…

Minule mi nějak po telefonu dělala problémy s počtem dnu za další rok. že neví, jak to bude vycházet. Vycházelo mi o poměr za starý rok a za další plná. Tak jsem jen do žádosti napsala paragraf a počet dnu a pak mi to v poho proplatili.

• Citovat
  • Upravit
101562
31.8.12 09:37
@La kofola píše:
Je to přesně 95 dnu od začátku roku.A když jsem pracovala směny i víkendy a svátky (obchod v pasáži obchodního domu), tak je to jedno??

Jojo, to je jedno, bere se to tak, že kalendářní týden je prostě 5 pracovních dní, i u lidí co třeba dělají 12ky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
31.8.12 09:37
@j.a.n.i1 píše:

Holky vysvětlete mi to polopaticky, takže když se to počítá z pravděpodobného platu. Tak jak to bude když teda ve smlouvě má minimální mzdu. Což je vůbec teď kolik? 8000?
Tak průměr budu počítat z 1.1.2012-31.3.2012? Takže 8000/65 prac. dní * 20 dnů dovolené nebo jak??
Omlouvám se, že to píšu jak blb, ale jsem totálně mimo branži, tak nevím jak to chodí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
31.8.12 09:38
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, to je jedno, bere se to tak, že kalendářní týden je prostě 5 pracovních dní, i u lidí co třeba dělají 12ky.

vlastně jo, když jsem měla tarif 40ti hodinový za týden

• Citovat
  • Upravit
kofola3
31.8.12 09:40

No penězově vubec netuším. Ale nějak podobně jako mám dvz na mateřskou, tak podle toho bych s emomhla dopátrat částky ne??
Když DVZ je 383, tak krát těch 20 dnu???

• Citovat
  • Upravit
8049
31.8.12 09:46
@La kofola píše:
No penězově vubec netuším. Ale nějak podobně jako mám dvz na mateřskou, tak podle toho bych s emomhla dopátrat částky ne??
Když DVZ je 383, tak krát těch 20 dnu???

DVZ pro mateřskou se počítá jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat