Období vzdoru? Dětská psycholožka?

141
1.9.14 14:51

Období vzdoru? Dětská psycholožka

Zdravím všechny, potřebovala bych od Vás zkušenějších nějaké rady a názory.
Máme syna 2 roky a 4 měsíce. Už vlastně od narození byl velký vztekloun. Zhoršovat se to začalo kolem 1 roku. Za poslední 4 měsíce se jeho chování zhoršilo natolik, že jsme s manželem naprosto zoufalí (má matka tvrdí, že se zhoršil, protože jsem prý těhotná - to se mi ale moc nezdá). Nemůžeme s ním už ani nikam chodit, protože kamkoliv jdeme a on nedostane co zrovna chce lehne si na zem a začne se příšerně bouchat do hlavy při tom příšerně řve a všichni se dívají co se stalo. (takže už s ním vlastně chodíme jen na zahradu a na procházky kde není moc lidí). Doma je to stejné, nejsem schopna už ani nic udělat. Když chci pomýt nádobí (nehraju si s ním když zrovna chce), vztekne se tak, že se rozběhne hlavou proti zdi, lehne na zem bouchá se a bije. Já za den vlastně nic neudělám a syn se jen pořád bije a řve. Zkoušeli jsme už metodu nevšímání, ale to řve tak dlouho a víc až se z toho poblije a ochraptí (pak je mi ho líto)- navíc se u toho pořád bije do hlavy, takže mám strach že dostane otřes mozku. Metoda že dostane po zadku, to vlastně ani nevnímá a ještě se to zhorší. Vysvětlování nepomáhá, Odvádění pozornosti taky ne. Všichni v rodině nám říkají, že to není normální, že máme jít k dětskému psychologovi a že to ještě nikdy neviděli. Já doufám že z toho vyroste, moc se mi k psychologovi nechce. Poraďte prosím, je toto už na psychologa nebo jak se v těchto situacích chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7157
1.9.14 14:54

@Korexada urcite bych vyhledala psychologa.. poradi vam.. preji pevne nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.9.14 14:56

No úplně normální to není. Proč nechceš k psychologovi? Třeba poradí nějaké metody, jak to zvládat.

Jinak - nejlepší je ignorovat, zavřít do pokoje a „Až ti bude lépe, přijď“ :nevim:
Následně vysvětlit - Vím, že jsi se zlobil, protože jsi nedostal bonbon, ale přece je pravidlo, že bonbonky až po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
1.9.14 14:59

@Korexada Máme to samé doma, začal s tím už v 15 měsících. Ted mu budou tři roky za tři měsíce a řekla bych že se to lehce začíná lepšit, výborně mluví, takže se s ním dá už domluvit. Ale samozřejmě pokud se naštve tak nevnímá. Neporadím ti, taky jsem jednu dobu uvažovala nad psychologem, chce to pevné nervy, neustupovat, ale spíše předcházet situacím, časem prostě už budeš vědět dopředu co vyvolá záchvat a zkusíš na to jít oklikou. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804

Ahoj. Šla bych k psychologovi, pro jistotu… Kdyby se ti nezdálo třeba jak mluví, chodí atd., tak bys k dr. přece šla. Tak proč ne se zvláštním chováním?
Hodně štěstí a trpělivosti
 Bab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141

@Pipet To už jsem zkoušela, jenomže když odejdu a zavřu ho v pokoji běhá hlavou proti zdi a to mám o něj vážně strach, takže od něj neodcházím, to se aspoŇ nebije tak moc do hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
1.9.14 15:00
@Pipet píše:
No úplně normální to není. Proč nechceš k psychologovi? Třeba poradí nějaké metody, jak to zvládat.Jinak - nejlepší je ignorovat, zavřít do pokoje a „Až ti bude lépe, přijď“ :nevim: ..

To není nejlepší metoda u dětí co ve vzteku zvrací a mlátí hlavou do zdi. Kluk si rozbil hlavu do krve v pokojíčku a jednou mu zaskočily zvratky a to kdyby tenkrát nezafungovala nějaká moje intuice a nevlítla jsem do toho pokojíčku tak už tady není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.9.14 15:03

@marmelada78 Dětská doktoka nám taky radila - předcházet těm situacím. Problém je, že ho takhle moc vytočí cokoliv. Třeba když si s ním hraju u stolečku a opřu se, tak dostane ten záchvat, protože chtěl ať jsme v předklonu. U nás totiž předcházení situacím znamená dělat dítěti otroka a udělat mu všechno co si přeje:-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
1.9.14 15:06

@Korexada já se jenom tak na něco zeptám, jo?!?! Proč si lidé, když mají doma takové „peklo“ pořizují druhé dítko?? My doma máme takového raracha, že radši nebude souložit než aby tu přibyl ještě jeden. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.9.14 15:07

@kve-tinka Protože před otěhotněním to bylo opravdu celkem v pohodě ale rapidně se to fakt zhoršilo za ty 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
1.9.14 15:08

Rozhodně bych zašla k psychologovi a to co nejdřív, ještě před narozením miminka. Vyšetří ho, poradí jak na něj, můžeš s ním probrat, jak ho na příchod sourozence připravit, protože s jeho narozením bude té pozornosti, kterou mu můžeš věnovat, ještě daleko míň. Každopádně držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
1.9.14 15:11

@Korexada tak to naše dítko je 100% antikoncepce.
Přeju hodně sil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
1.9.14 15:15

@Korexada zkus potvrdit jeho pocity. Když se zlobí říct ty se teď zlobíš, protože jsi nedostal bonbón? asi jsi měl na ten bonbón chuť. Ignorovat je blbost. Nám toto pomáhá ale nesmí se už moc vyhystercit. Hned jak uvidím že to na něj jde tak se ho ptám. Potom mu říkám já své pocity musím umyt nádobí, je mi lito že si teď nemůžu hrát kdyby jsi mi pomohl mame to rychle a půjdeme si zase hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.9.14 15:18

@Korexada
taky si myslím, že to může být tvým těhotenstvím. Tohle měla kamarádka když otěhotněla. Do té doby byl její první zlaté dítě, pak silně nezvladatelný :think:
Když ho pevně obejmete uklidní se? I když to by spíš měl manžel, aby tě nepokopal. Dětského psychologa bych se nebála, ten jen radí
A jak se chová v kolektivu dětí? Nebylo by řešení aby s ním občas i nějaké byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.9.14 15:23

@mari1912 Když je v klidu objímá se moc rád, ale v tom amoku do nás kope a bije nás, když ho chceme obejmout. S jinýma dětma občas je, ale chova se jako když je s námi, když mu ty děti něco vezmou, nebo si třeba sednou a on chce aby stály, tak dostane ten záchvat. Takže když je v kolektivu, tak upřímně vždycky trnu hrůzou:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí