Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminy, jestli jiz tohle tema existuje, tak se omlouvam, ale nemuzu ho nikde najit.
Dcerka (12 mesicu) si trha vlasky a nevim cim by to mohlo byt. Cca od 7 mesice si pri kojeni tahala vlastky, tak jsem se nazila ji v tom branit. Trosicku to omezila, ale neprestala uplne. Ale ted asi tak pred 2 mesicema si je zacala casteji a to az do te miry, ze si je kolikrat vyskubne. Sice je to dablik, ale tohle nedela ve vsteku, ale kdyz je klidna treba u jidla, v postylce a tak. Pred par dny jsem dokonce nasla chuchvalec jejich vlasku. Nevite cim by to mohlo byt? Jinak je totiz v poradku me prijde. Dekuji za jakekoliv rady. Jinak k DR, se chystame za 14 dnu, ale jelikoz zijeme v zahranici musime pockat na dovolenou…
Moje dcera (10m) si taky rve vlasy, často u kojení. Ale je teda celkově hodně vzteklá, neposedná, takové malé torpédo. Nevím, čím to je. Nebráním jí, at ví, jak to bolí, když rve za vlasy ostatní členy rodiny.
![]()
Mě to čas od času taky malá dělá, přijde mi že se nudí nebo prostě jen tak blbne. Nedělá to tak často, tak to neřeším.
Syn to u kojení dělá taky. Už to neřeším, neb nic nepomáhalao. Nenechal se držet a když jsem měla ruku na hlavičce tak ji odstrkoval ![]()
Můj syn si tahal vlasy, někdy i škubal, když usínal
ale tedˇuž to nedělá, spíš, když byl ještě miminko, u kojení to dělal taky.
Dekuji holky. Mala je taky torpedo. Kdyz vydrzi 2 minuty sedet na kline, tak vyvesuji vlajku!
Jsem rada, ze je to teda pomerne bezne. Nekde jsem cetla, ze je to psychickeho puvodu, tak jsem se trochu bala. Ja jsem ji v tom branila kdyz byla mensi, ale pak jsem to vzdala, nepomohlo to. Jinak nevypada, ze by ji to bolelo. Nehne pri tom ani brvou, ze si je skube.