Objem jedné porce krmení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Objem jedné porce krmení
Milé maminky,
mohu poprosit o Vaši zkušenost s krmením…
Jaký objem UM (jedna porce) připravujete pro své dítě? Je to stejný objem odpovídající měsícům miminek jako je uvedeno na obalu UM nebo jiný?
Dokrmuji 3 x denně, dopoledne, odpoledne a na noc. Před podáním UM odstříkám ( nikdy ne více než 50 ml)a zbytek dokrmím cca 70 ml. Když připravím více tak mi po jídle hodně ublinkává a chvilku pláče…nevím jestli pláče z hladu, že má málo nebo, že je přejezený. Je pravda, že ublinkává i po menších objemech. Už jsem začala podávat Nutrilon AR, proti ublinkávání což se zlepšilo…ale v zásadě mi jde o to, že nevím kolik té umělé výživy přesně mám připravit. Nechci mu dávat ani málo, ale ani ho nechci přecpávat. Váhové přírustky má v normě. Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, nepíšeš kolik miminku je? Já ze začátku kojila (ale měla jsem minimum mléka) a dokrmovala UM, první měsíc to byla cca 60 ml UM na každé krmení. postupně jsme přešli na UM úplně a syn byl vždy trochu „nad tabulky“.
Dáváš hodně odříhnout? Já na to musela dávat bacha, jinak ho taky trápilo bříško a plakal, ale na druhou stranu není blinkací…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jejda ..já zapoměla…jsou nám něco málo přes tři měsíce
K tomu odříhnutí…právě hodně ublinkává při odříhnutí…většinou si neříhne, rovnou se pozvrací
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně se příkrm UM počítá jako 1/6 váhy na den. Je to ale samozřejmě jen orientační rada. Každé dítě vezme jiné množství.
Myslím, že dohromady těch 120ml (MM+UM), co píšeš, je pro 3m mimčo akorát. Za chvíli bych pomalu i přidávala tak na 150ml. Ale samo tak, aby neblindil z přecpání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
malé jsou dva a půl měsíce a papaá mi už asi 14 dní dávku ze 150ml vody, a to 5× denně. Záleží ale na tom, jak malej. Pokud mu tohle stačí a má přírůstky jak mají být, tak je to v pořádku a nedávala bych víc, přidala bych až kdyby mu to nestačilo. Naši známí jsou narozeni ve stejný den a malá jim oproti naší berušce pije 60ml na dávku a taky roste. takže je to individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mojí Viktorce je 3měsíce a 10 dnů, plně kojím, ale když jedu pryč, tak odstříkávám, dávám 150ml na jednu dávku, skoro vše vybumbá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za Vaše odpovědi…mohu se ještě zeptat v jakém intervalu dáváte jídlo, resp. za jak dlouho si Vaše děti žádají další krmení?
Jak jsem psala dávám celkem cca 120 ml i s tím odstříkaným, ale je pravda, že za tři hodinky má malinkej zase hlad.
Někdy dám jen 70 ml, ale to když malej pije z prsíčka kolem 5 minut.Mě hrozně mate to velké ublinkávání…já to přikládala k tomu, že ho asi přecpávám. Nutrilon AR pomáhá a někde jsem četla, že s věkem to ublinkávání také ustává…
Stejně nechápu to stravování malého. V noci je schopen pít těch 10 - 15 minut a cca dvě až tři hodinky vydrží, přes den saje u prsa 2 max. 5 minut a pravé prso vůbec nechce…v noci mu to nevadí.
Hlavně, že malej prospívá a roste ![]()
Mončo…mému Míšovi je úplně stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to u nás je to pití z prsa (tak 2 krát 5 minut, někdy trošku míň) a zvládne pak ještě dávku ze 120 ml vody
přibírá v normě, spíš méně, ale jí teda za dva, jednou jsem zvážila, kolik jsem nakojila, a bylo to 100 ml, a i pak vypila UM ze 120 ml vody, prostě jedlík
hodně sebou mele, tak má asi velký výdej
má 3 měsíce a 20 dnů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krmíme po 2,5 až 3hod., po koupání cca 19:15 no a když je vzhůru, tak ještě ve 22hod a pak teda spinká až do 6-8hod ráno, takže celou noc nepije… Prospívá nad míru
) no a u prsa vydrží také max. 5min, pak si dá teda jestě z druhého 5min, ale také někdy už nechce. Myslím si, že má prostě dost. Jednou jsem jí zvážila u kamarádky, která měla kojeneckou váhu a za těch 5min ze mě vytáhla 110ml, od té doby jsem v klidu. Myslela jsem si, že by měla vydržet 10 a 10min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mončo82 - mohu se ještě zeptat za jak dlouho těch 150 ml odsaješ? Já za nějakých 20 minut odsaju sotva 30 - 50 ml. 50 ml je maximum co se mi kdy podařilo a to je po nějakých 5 hodinách pauzy. Mám teda jenom obyč. odsávačku od Aventu.
Mám sto chutí se na to odsávání vyprdnout, protože to k ničemu nevede. Jsem s malým pořád venku, protože doma mi nespí a když jsme doma, tak spoustu času strávím odsáváním místo hraní apod. Zkouším se odsáváním rozkojit, ale tělo se holt nijak nechytá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já vůbec neodsávám, nemám ani odsávačku. Mlíčko sbírám při kojení…jelikož, když začnu kojit, tak z druhého prsa mi to mlíko taky teče, takže mám sběrače mléka od Medely, teče jenom z toho jednoho prsa, když začnu, od 10-20ml. No takže jednu dávku 150ml nasbírám za 24hod. Dávám průběžně do mrazáku…No je to také otravný, ale alespoň neodsávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit