Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, nemáte některá obklady a dlažbu ze série Defile od firmy Rako? Jste s ní spokojení, jaká je údržba? Díky
Ahoj, my ji máme v té světlé, mi se líbí, jsem s ní spokojená a údržba je stejná jako o jakoukoli světlou dlažbu, takže to chce aspoň někdy pořádně vydrbat a vyčistit spáry. (máme ji teda na podlaze)
@berushkacz A není s ní žádný problém? Myslím tím třeba, že pokud mi na dlažbu něco kapne, nevpije se to do ní a nezůstanou fleky na vždy? Např. penetrák při malování a tak? U Rako Essencia se mi to tak stalo a už bych to nechtěla opakovat. Díky
@danulkah píše:
@berushkacz A není s ní žádný problém? Myslím tím třeba, že pokud mi na dlažbu něco kapne, nevpije se to do ní a nezůstanou fleky na vždy? Např. penetrák při malování a tak? U Rako Essencia se mi to tak stalo a už bych to nechtěla opakovat. Díky
Tak to těžko říct, žádné fleky na ni nemám a to ji máme v kuchyni. Pokud jde o penetraci tak ta by nešla odstranit jen tak z žádné dlažby, ne jenom ze značky Rako podle mně teda, u malování by mělo být vše přikryté. ![]()
@berushkacz A ješte se zeptám úplně jako hlupák:-( Takže nejsou s dlažbou žádné problémy - myslím tím, že Defile není úplně hladká (naomak je rýhovaná, má drobné vrásky - nevím jak to jinak vysvětlit). Neumývá se třeba hůř, že do těch rýh, vrásek něco zateče, kapne nějaké jídlo). Jde to v pohodě odstranit? Moc moc díky
Bála jsem se toho úplně stejně jako ty, ale pokud jsi ji viděla ve skutečnosti, tak ty rýhy nejsou až tak hluboké a opravdu se udržuje úplně běžně jako jiné. Jen teda ta světlá na podlaze kde se špiní (my kuchyň, chodba) tak chce tak aspoň jednou za rok pořádně vydrbat kartáčem.
JJ, viděla jsem v obchodě. No jsem zvědavá, snad neuděláme chybu jako kdysi. Díky ![]()