Oblečení a co do porodnice?

137
11.1.15 00:14

Oblečení a co do porodnice?

Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat kde pro své drobečky nakupujete oblečení? Jaký je váš nejoblíbenější obchod a co říkáte na oblečení z Lidlu? A ještě jedna otázka co jste si sebou braly do porodnice? Vím že na internetu je plno seznamů ale spíše mě zajímaji vaše tipy na co nezapomenout a co se vám hodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3083
11.1.15 00:19

@Misssha2 ahoj, ja jsem zatim v 25tt, takze nakupy zatim po troskach. Uplne prvni nakup byl v anglickem bazarku, pak tesco a kik. Zatim nikde jinde jsem nekupovala, krom plinek a polstarku s perinkou do postylky ve vesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
11.1.15 00:24

Já jsem z menšího města, takže tady moc „značkového“ oblečení pro mimčo neseženu. čili do porodnice jsem měla pro malou oblečky z tesca (f&f strašně se mi líbí) a nějaké věcičky po kamarádky malé. teď zpětně vím, že jsem toho měla moc. zbytečně moc :mrgreen: ale vysvětluj to prvorodičce. + plenky a kosmetiku pro miminko. tím myslím krémík na tělo, rybilku na prdku, vlhčené ubrousky, mýdlo myslím v porodnici měli. no a pro sebe sem měla noční košili i když jsem dostala erární, nějaký gatky zejo, vložky, PRSNÍ VLOŽKY, bez tech bych neprezila. jelikoz jsem rodila cisarem, tak jsem miminko prvni tri dny dostavala jen na kojeni, cili jsem mela i knizku jako zabavu :pankac: a vic nevim.

a co se tyka obleceni z lidlu, tak to je supr. pro novorozence nevim jestli maji, ale tedka co kupuju (na dvouletou), tak prima. :palec:

edit: měla jsem i zavinovačku a ta byla supr. byla jsem totiž dost vyjukaná z malé, bála jsem se abych jí neublížila, nebyla jsem si jistá jak ji správně držet, a v zavinovačce se mi s ní líp manipulovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
11.1.15 00:37

Nakupuji pro malou v tescu f&f, kik, a next i když v tom nextu overalek a par jenom veci přide mi moc drahej…
Do porodnice jsi beru klasiku- jednorazove sitovane kalhotky, vložky, prsni vložky, odsavačku - u nas je o v porodnici nedostatkove zboží takže rovno svoju, a taku klasiku hy. potřeby, kojici podprsenku a košele, oblečeni na mimčo beru jenom na domu když na propusti protože veci a kozmetiku pro mimino dostavame v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
11.1.15 01:30
@Lenuscha_a píše:
Nakupuji pro malou v tescu f&f, kik, a next i když v tom nextu overalek a par jenom veci přide mi moc drahej…
Do porodnice jsi beru klasiku- jednorazove sitovane kalhotky, vložky, prsni vložky, odsavačku - u nas je o v porodnici nedostatkove zboží takže rovno svoju, a taku klasiku hy. potřeby, kojici podprsenku a košele, oblečeni na mimčo beru jenom na domu když na propusti protože veci a kozmetiku pro mimino dostavame v nemocnici

Tak je to presne ono a spravne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.1.15 01:32

Nakupuji v C&A, Tesco a H&M. Nejvíc věcí v C&A, z Tesca mám jen body a dva overaly, teď jsem objevila hezčí a hlavně na pohled kvalitnější body v H&M.

Pak tak různě, dupačky jsem kupovala G-Mini, svetr má boží z kauflandu (je teplý, s fleecovým vnitřkem, kolikrát ho nosí místo bundy), něco málo máme i poděděné, hlavně tepláky.

Na novorozence jsem nakupovala v C&A, 5 ks bílých body z biobavlny za 199 Kč, teplejší dupačky a tak.

V lidlu oblečení nekupuji, ani mě nikdy nenapadlo kupovat oblečení v krámu na jídlo :lol: Ale tak třeba mají kvalitní, fakt nevím. Ale co tak čtu po diskuzích, jak se tam krávy matky rvou o každý kus hadru, div si nedají po tlamě, tak o oblečení z Lidlu ani nestojím, evidentně to má každé druhé dítě.

Do porodnice jsem balila dle seznamu dané porodnice, navíc se mi osvědčilo víc ručníků, než jeden, alespoň 3 knihy a noční košili navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
11.1.15 01:55
@Fjodorka píše:
Nakupuji v C&A, Tesco a H&M. Nejvíc věcí v C&A, z Tesca mám jen body a dva overaly, teď jsem objevila hezčí a hlavně na pohled kvalitnější body v H&M.

Pak tak různě, dupačky jsem kupovala G-Mini, svetr má boží z kauflandu (je teplý, s fleecovým vnitřkem, kolikrát ho nosí místo bundy), něco málo máme i poděděné, hlavně tepláky.

Na novorozence jsem nakupovala v C&A, 5 ks bílých body z biobavlny za 199 Kč, teplejší dupačky a tak.

V lidlu oblečení nekupuji, ani mě nikdy nenapadlo kupovat oblečení v krámu na jídlo :lol: Ale tak třeba mají kvalitní, fakt nevím. Ale co tak čtu po diskuzích, jak se tam krávy matky rvou o každý kus hadru, div si nedají po tlamě, tak o oblečení z Lidlu ani nestojím, evidentně to má každé druhé dítě.

Do porodnice jsem balila dle seznamu dané porodnice, navíc se mi osvědčilo víc ručníků, než jeden, alespoň 3 knihy a noční košili navíc.

A Tesco a Kaufland nejsou krámy na jídlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
11.1.15 02:23

@Misssha2 já strašně využila balzám na rty a to jsem rodila v létě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
11.1.15 02:27

Obleceni zatim pouze druha ruka. Second hand, Aukro…
Jinak na leto do porodnice jsem mela rozprasovac na kytky. Strikala jsem se studenou vodou v tech nejvetsich tropech…Brala jsem si to puvodne na porodni sal, ale byl klimatizovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
11.1.15 02:32

@Ziina to tesco ještě budiž, maj svou vlastní značku, ale marně přemýšlím, kde v kauflandu prodávají věci na miminko.

@Fjodorka Btw. když máš chuť dát někomu po tlamě, doporučuji čtvrtek 7.00 před Lídlem. A napadlo tě, proč se o to tak ty matky rvou? Protože to oblečení je až na pár výjimek kvalitní a za hezké peníze. Ne každý má tu možnost crcat se půl dne po CA, HM, Gmini či Nextu pro patery dupačky. A jestli chceš mít max. originální miminko, tak si pořiď kůže od eskymáka nebo zkus mongolský net, tam balí dítě do přehozu nebo koberce a zaručeně nepotkáš stejné dítko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
11.1.15 04:23

Ve veci „co do porodnice“ jsem se ridila seznamem, co ma porodnice na strankach. Obleceni kupuji v F&F, online na george.co.uk, m&s, next, h&m, c&a, reserved, zara. V lidlu nakupuje hlavne babicka, se vzhledem obleceni tam nemam problem, ale pouzivaji horsi kvalitu materialu takze se to po par vyprani hned vytaha a z chlupatych mikin hodne odpadava ten material, coz mi u mimina vadilo, protoze to pak cpal do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
11.1.15 07:55

Rozhodně pilník na nehty :mrgreen:!!!Hned po příchodu ze sálu se mi zatrhl neht, musela jsem pilovat, abych pak mimi neškrábla ;)!Dnes jsou malé 3roky, mezitím mám další cácorku a na tohle fakt nikdy nezapomenu :mrgreen:!!!

Oblečení pro miminko jsem kupovala v H&M, F&F, KIK, později pak přes net Next, George apod.

Z Lidlu mám jedinou věc - kombinézu na zimu, je krásná a praktická :palec:,do Lidlu se často nedostanu a ve čtvrtek ráno po otevíračce už vůbec ne ;)!Jinak bych tam občas třeba něco koupila, ale spíš na doma, myslím, že kvalita nic moc (na kombinézce už se páře podšívka!)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.1.15 08:05

@Misssha2 Měla jsem převážně poděděné, zbytek jsem kupovala v C&A, H&M, v sekáči a Lidlu. Moc pěkná body za hubičku se mi po dařilo jednou koupit v Hyperalbertu.
Lidl oblečení je fajn, jen u body dát pozor, aby to byla opravdu 100% bavlna (občas to tam píšou, ale ten matroš tomu podle mě kvalitou neodpovídá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.1.15 08:16

@Misssha2 v lidlu je dobre jak co…ja mam treba z lidlu uz nekolik let nepromokavou bundu a je fakt kvalitni jako bych ji koupila treba ve sportisimu.. klasicka tricka pro dite, zimni cepice, puncochace, ponozky bych rekla v lidlu ok…boty za me ne… bodycka apod nevim to jsem v lidlu nekupovala. Kupovala jsem body v C&A tam jsou podle me dobry, vydrzej a sednou. V tescu body desny, prijdou mi siroky a kratky kdezto v C&A jsou takový uzsi a delsi, takze mu byly vzdycky celkem dlouho, jinak treba džínovy kalhoty na jaro v tescu ok i tricka ok.. ted treba zimni bundu ma z Takka a vloni mel krasnou teplou kombinezku z C&A, proste nekde je lepsi to a jinde zase neco jineho… na to prijdes. Taky je dobre pro uplne mimi nakoupit v sekaci, to mimco to jeste vubec neznici, takže to jsou vecicky jako nove a za par kacek ;-)
V porodnici jsem mela spoustu veci zbytecne. Kosile se tam nosili jejich, obleceni nam chlapy odvezli pred porodem a privezli kdyz nas pousteli domu…to same obleceni pro prcka privezl pritel az kdyz nas pousteli. Takze za me hlavne vlozky, sitovane kalhotky, kojici podprsenku s vlozkama do podprsenky a samozrejme veci na hygienu jako sprchac apod..nic jineho snad fakt ani potreba nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.1.15 08:21
@Ziina píše:
A Tesco a Kaufland nejsou krámy na jídlo? :think:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek