Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, můj syn chodí rád v pěkném oblečení, do školy jsme zvolili klasické rifle. Bohužel má postavu a každé rifle mu bohužel nepasuji. Když byl menší tak nosil s gumou ale teď už ne. Je mu 14 let a přemýšlíme co bude nosit. Tepláky NEchce… Přemýšlela jsem nad opaskem do kalhot? Nosí to vaše děti? Nevím zda je to do školy vhodné? Moc děkuji. Iva
Teplaky do skoly jsou vhodne tak na telocvik ne?
a je teda hodne stihly? Jasne ze muze nosit pasek, proc by nemohl? Nebo ksandy..to je docela hezky modni doplnek btw
@Iva200 píše:
Maminky, můj syn chodí rád v pěkném oblečení, do školy jsme zvolili klasické rifle. Bohužel má postavu a každé rifle mu bohužel nepasuji. Když byl menší tak nosil s gumou ale teď už ne. Je mu 14 let a přemýšlíme co bude nosit. Tepláky NEchce… Přemýšlela jsem nad opaskem do kalhot? Nosí to vaše děti? Nevím zda je to do školy vhodné? Moc děkuji. Iva
Kluk, 13, džíny s gumou, bez ni by se tam vešli dva.
@Melodie91 někteří jeho spolužáci je bohužel nosí ale on nechce proto otázka. Štíhlý ani ne ale má aktuálně tzv. Mezi velikost a proto mu každé nejsou… Kšandy dostal ale ty se mu nelíbí 😅. Není to lehké no..
@Melodie91 píše:
Teplaky do skoly jsou vhodne tak na telocvik ne?a je teda hodne stihly? Jasne ze muze nosit pasek, proc by nemohl? Nebo ksandy..to je docela hezky modni doplnek btw
Ksandy sice zabrani tomu, aby kalhoty nespadly, ale nic nezmění na tom, že mezi tělem a kalhotami je 5-10cm mezera ![]()
@Lama Lama bohužel i to je pravda a proto jsem navrhla opasek (proto otázka). Kalhoty s gumou již nechce tak se ptám na jiné řešení s opaskem. Je to těžké no…
@Iva200 píše:
@Lama Lama bohužel i to je pravda a proto jsem navrhla opasek (proto otázka). Kalhoty s gumou již nechce tak se ptám na jiné řešení s opaskem. Je to těžké no…
Ale prdlajs, těžké jsou jiné věci. Ne to, že pubošovi padají gatě. Buď se smíří s gumou nebo páskem anebo kalhoty se všitou regulací v pase na knoflíky. Tak to řeším u svých hubených dětí, které by do normálních kalhot mohly vzít podnájemníka ![]()
Džíny s nastavitelnou gumou v pase, třeba z H&M:
https://www2.hm.com/…1514001.html
Není to guma jako u tepláků, je jen vzadu a není vidět.
Pásek by taky šel, ale není to moc pohodlné a má s tím víc práce při převlékání, třeba na tělocvik.
@Iva200 Proč by nebyl pásek vhodný? Rozhodně je vhodnější, než tepláky (kluk na asi víc rozumu a lepší vkus než rodič
).
Dítěti pořizují kalhoty s regulováním pásem pomocí gumky a knoflíků, ale nevím, do jaké velikosti se dělají. A pak stahovací na šňůrku, ale to už asi 14 lety chtít nebude.
Chlap by mohl dělat komparz ve filmu z Dachau a kalhoty na sebe taky sežene. Jen to většinou není úplně každá konfekce (jeden čas chodil pro jeany, do nějakého krámku s tureckým importem). A opasek to jistí.
@Lama Lama píše:
Ksandy sice zabrani tomu, aby kalhoty nespadly, ale nic nezmění na tom, že mezi tělem a kalhotami je 5-10cm mezera
To je pravda 🙈
@Titty píše:
Pásek by taky šel, ale není to moc pohodlné a má s tím víc práce při převlékání, třeba na tělocvik.
Tak ve 14ti se snad uz umi prevleknout bez problemu, ne? ![]()
Jeste u dcery to resim, ze, hlavne do legin, co jsou vsechny volne, nasiju dozadu gumu
@Iva200 píše:
Stavte se v NewYorkeru. Maji i na dlouhy hubenoury, ruzny strihy i barvy. Urcite tam najde neco, co bude sedet. Pro pubose dostacujici a za rozumny ceny. Beztak z toho hned vyroste. Jinak pasek uplne v pohode. Ale sla bych spis do kozeneho, mekkeho s mensi sponou.
@kdoviktera píše:
Tak ve 14ti se snad uz umi prevleknout bez problemu, ne?
Umí, ale nechce. ![]()