Oblečení do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4943
20.11.22 09:44
@melinkam píše:
@Jeremi přesně tak :D vel. 38 a je to jako cizí tělo :zed:

Naprosto rozumím. Mám +10 kg (nabraných teda postupně v průběhu několika let) a podobné pocity. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
20.11.22 09:49
@melinkam píše:
Ahoj, po mateřské a době hodně office mám novou práci v administrativě. Můj šatník se smrsknul na legíny s dlouhým trikem, poslední rok jsem nabrala 15 kilo (nejsem obézní, ale už to není na krátký šaty). Vůbec nevím co si obléct, kde nakupovat. Uvítám i odkaz na nějaké weby s radami, co se aktuálně nosí. *nejsem schopná sehnat ani padnoucí džíny :-(

U Markse a Spencera mají padnoucí džíny, i na menší postavy. Osobně se mi líbí džíny nebo klasické kalhoty plus svetřík nebo sako, nějaké volnější blůzy přes břicho. Džíny ale rozhodně ne žádné skinny nebo s příliš volnými nohavicemi, spíš streight. Klidně i sukni, áčkovou ke kolenům, k tomu zase sako nebo svetřík. Saka najdeš v dnešní době spíš někde na Zalandu, v obchodech nějak nejsou. Nebo cardigan, delší bez zapínání, vypadá super, stačí pod něj vzít kalhoty a triko.
 https://eur.shein.com/…at-2219.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
20.11.22 09:52
@Jeremi píše:
Jestli jsi vždycky nosila 34 a teď máš o 15 kg víc, tipuju i podle vlastních zkušeností, žes to dotáhla tak na 38, tj. pořád jsi poměrně štíhlá ženská. Jen sis na tu změnu, že už nejsi vyloženě hubená, ještě nezvykla a nepřenastavila si to v hlavě. :hug:
Padnoucí džíny má podle mě Levis. Ve všech možných střizích a ve všech možných kombinacích šířka/délka. Kombinace džíny (třeba černé) + košile + sako mi do administrativy přijdou v pohodě a bude to pocitově nejblíž těm legínám. Košile zkus tam, kde jsi je kupovala dřív, jen větší (já mám třeba několik z HM). Šaty jsou trochu problém, protože Orsay, které mívalo slušnou byznys řadu (konzervativní šaty s rozšířenou sukní), teď nemá prakticky nic. Bude to chtít hledat, projet internetové obchody, zkoušet…

Orsay se strašně zkazilo, daly se tam koupit saka, kalhoty, sukně, šaty, teď tam mají hadry. To samé Marks and Spencer, nedávno jsem tam byla, snad ani jedno sako. Jen podivné šaty tak na 60+. Ale aspoň džíny mají celkem hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.11.22 10:05

Projeď Bonprix. Tam do začátku seženeš všechno, včetně kalhot ve zkrácených velikostech a až objevíš svůj styl, tak se můžeš koukat dál.

• Citovat
  • Upravit
138
20.11.22 10:48

@beruska9 dress code nenáročný, i džíny a triko, ale zase nechci vypadat, jako když jdu s dítětem na hřiště. Já bych i vybrala nějaké oblečení, ale často v tom vypadám, jako bych se chystala do důchodu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.22 12:09

Jestliže máš velikost 38, tak toho nemáš moc co by jsi musela maskovat. Pořád jsi v kategorii štíhlá. Dcera je podobné vysoká, má stejnou velikost a může nosit všechno. Spíš jestli víc než tučná, nejsi povolená. Tao vzhled zhorší daleko víc.

U kalhot hledej zkrácené velikosti, Bonprix je má téměř u všech kalhot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
20.11.22 12:24

Já si na sebe objednávám jednou za uherský rok z Bonprix. A nestává se, že bych tam s něčím měla problém, že nesedí. A vydrží to. Třeba 2 roky zpět jsem si objednávala kalhoty a furt ještě drží a to jich tolik na střídání nemám(momentálně dvoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
20.11.22 21:29

Výměň trika za šaty, šatovky, delší tuniky a legíny občas vyměň za punčochy nebo silonky. Ja sem mnohem spokojenejsi od doby, co jsem se vyprdla na to, se porad osm az deset hodin mackat v sedě u počítače dzinach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2651
20.11.22 22:07
@ZuzaM píše:
Orsay se strašně zkazilo, daly se tam koupit saka, kalhoty, sukně, šaty, teď tam mají hadry. To samé Marks and Spencer, nedávno jsem tam byla, snad ani jedno sako. Jen podivné šaty tak na 60+. Ale aspoň džíny mají celkem hezké.

Fakt?? 8o Tak to si mě nepotěšila. No dost dlouho jsem tam nebyla. Ale vždy jsem ho měla jako sázku na jistotu pro saka a šaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
21.11.22 09:55

Lidl nabízí džíny - normál, dlouhé, krátké. Já mám 160 cm a jejich krátké mám přesně. Mají v nabídce i džíny s rovným střihem, ne jen roury. Jinak Orsay, Gate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
21.11.22 09:58

1. vygooglit capsulovy satnik
2. sjet na instagramu profily modnich stylistek, davaji skvele rady, kterymi se muzes pri vyberu obleceni ridit
3. zvazit stylistu na nakup obleceni, pokud opravdu tapes a potrebujes komplet obmenit satnik. Ve vysledku usetris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
21.11.22 10:01
@melinkam píše:
@beruska9 dress code nenáročný, i džíny a triko, ale zase nechci vypadat, jako když jdu s dítětem na hřiště. Já bych i vybrala nějaké oblečení, ale často v tom vypadám, jako bych se chystala do důchodu :zed:

Casual obleceni rozzaris doplnkami, zaklad muze byt klidne „nudny“, pokud dobre padne a je kvalitni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.12.22 07:21
@ZuzaM píše:
Orsay se strašně zkazilo, daly se tam koupit saka, kalhoty, sukně, šaty, teď tam mají hadry. To samé Marks and Spencer, nedávno jsem tam byla, snad ani jedno sako. Jen podivné šaty tak na 60+. Ale aspoň džíny mají celkem hezké.

Orsay už mělo končit, nedávno jsem se tam stavila je to děs, jako v sekáči za nehorázné ceny.
M&S tam jsem ještě nikdy nic nekoupila, je to takové jak píšeš 60 +
Pěkné šaty neseženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24157
2.12.22 07:56

@melinkam nevím zda ještě aktuální, já nosím černé džíny a k tomu svetriky, halenky, klidne i trička, ale bez nápisů a obrázků nebo různé košile.
Rifle většinou kupuji v M&S, mám i z Lidlu, ale ty moc do práce nenosím. Košile H&M, dříve i M&S, ale nevím jak nyní.

Jinak šaty, sukně se stejným vrskem jako u kalhot. Jen nesmí byt příliš krátké. Pokud mám příliš krátké šaty, vezmu si pod ne úzké džíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
5.12.22 05:48
@melinkam píše:
@beruska9 dress code nenáročný, i džíny a triko, ale zase nechci vypadat, jako když jdu s dítětem na hřiště. Já bych i vybrala nějaké oblečení, ale často v tom vypadám, jako bych se chystala do důchodu :zed:

Doporučuji vyhledat vizážistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová