Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, po mateřské a době hodně office mám novou práci v administrativě. Můj šatník se smrsknul na legíny s dlouhým trikem, poslední rok jsem nabrala 15 kilo (nejsem obézní, ale už to není na krátký šaty). Vůbec nevím co si obléct, kde nakupovat. Uvítám i odkaz na nějaké weby s radami, co se aktuálně nosí. *nejsem schopná sehnat ani padnoucí džíny ![]()
Tak spíš než co se aktuálně nosí. Potřebuješ oblečení co sedí tvojí figuře a povaze.
Jaký si typ? Jablko x hruška x Y x I(H) x přesípací hodiny x trojúhelník…
Hruška/přesýpací hodiny. Nemůžu mít pouzdrovky, přeci jen to břicho není plochý. Celý život jsem nosila 34, jsou mi malý i košile, vůbec nevím co s tím sádlem dělat
. Hubnout nemůžu/nechci, to je zase jiná kapitola…
CA, Orsay, Mango, tam jsou pěkné kousky typu smart casual. A vyzkoušej různé kombinace a najdeš to svoje. ![]()
@melinkam píše:
Ahoj, po mateřské a době hodně office mám novou práci v administrativě. Můj šatník se smrsknul na legíny s dlouhým trikem, poslední rok jsem nabrala 15 kilo (nejsem obézní, ale už to není na krátký šaty). Vůbec nevím co si obléct, kde nakupovat. Uvítám i odkaz na nějaké weby s radami, co se aktuálně nosí. *nejsem schopná sehnat ani padnoucí džíny
Sehnat padnoucí rifle, to je slušný maraton. Všude mají úzké roury, nebo 20 cm nad kotníky.
No a jak moc narocny mas dresscode? Me prijde, ze se dost rozvolnil, ja uz v kancelarske budove potkala i pani v „teplakovach kalhotech“ (rozumej tech jakoby fancy teplakach
)
Jinak za me saty, nejlepsi volba. Pouzdrovky na tento typ postavy ne, chce to sukni do A. My nemame dresscode moc narocny, takze jsem objednala par velice prijemnych bavlnenych/bambusovych (nesnesu hlavne na vrsku umelinu, hned se potim) a tocim je furt dokola. V zime s leginami. Pruzne kalhoty a par solidnich vrsku. V tom se dobre cely den sedi. Znacek mam smes, zrovna ty saty jsou drazsi, ale drzi, neco mam i z uplne bezne konfekce, neco ze sekace…chce to hledat a zkouset ![]()
@melinkam píše:
Ahoj, po mateřské a době hodně office mám novou práci v administrativě. Můj šatník se smrsknul na legíny s dlouhým trikem, poslední rok jsem nabrala 15 kilo (nejsem obézní, ale už to není na krátký šaty). Vůbec nevím co si obléct, kde nakupovat. Uvítám i odkaz na nějaké weby s radami, co se aktuálně nosí. *nejsem schopná sehnat ani padnoucí džíny
Pokud nejsi jak sud, proč bys nemohla nosit krárké šaty? Přece nebudeš nosit sukni do áčka pod kolena
@Divná Bára píše:
Sehnat padnoucí rifle, to je slušný maraton. Všude mají úzké roury, nebo 20 cm nad kotníky.
Fakt? Kde? Mne jsou všechny kalhoty dlouhé. Měřím 163 cm. A ty? Minuly týden jsem zkoušela kalhoty a buďto mi byly moc dlouhé nebo malé. ![]()
@Anonymní píše:
Fakt? Kde? Mne jsou všechny kalhoty dlouhé. Měřím 163 cm. A ty? Minuly týden jsem zkoušela kalhoty a buďto mi byly moc dlouhé nebo malé.
V CA mají i kratší verzi kalhot.
No a jakou velikost máš teď?
Myslím, že dobře padnoucí sako v neutrální barvě ( černá, modrá, šedá) je nezbytné a asi seženeš líp sukni a silnější punčocháče než kalhoty…
Jestli jsi vždycky nosila 34 a teď máš o 15 kg víc, tipuju i podle vlastních zkušeností, žes to dotáhla tak na 38, tj. pořád jsi poměrně štíhlá ženská. Jen sis na tu změnu, že už nejsi vyloženě hubená, ještě nezvykla a nepřenastavila si to v hlavě. ![]()
Padnoucí džíny má podle mě Levis. Ve všech možných střizích a ve všech možných kombinacích šířka/délka. Kombinace džíny (třeba černé) + košile + sako mi do administrativy přijdou v pohodě a bude to pocitově nejblíž těm legínám. Košile zkus tam, kde jsi je kupovala dřív, jen větší (já mám třeba několik z HM). Šaty jsou trochu problém, protože Orsay, které mívalo slušnou byznys řadu (konzervativní šaty s rozšířenou sukní), teď nemá prakticky nic. Bude to chtít hledat, projet internetové obchody, zkoušet…
@Anonymní píše:
Fakt? Kde? Mne jsou všechny kalhoty dlouhé. Měřím 163 cm. A ty? Minuly týden jsem zkoušela kalhoty a buďto mi byly moc dlouhé nebo malé.
Délku neřeš, pokud padnou, vem je a nechej někde v krejcovstvi zkrátit, zas tak drahé to není ![]()
@Muffina no právě. Cítím se v tom jako učitelka před důchodem…
@Divná Bára ano, ty zkrácené délky, to je taky móda… V létě to bylo fajn, našla jsem Camaieu kalhoty a délka vypadala dobře, ale v tomhle počasí..