Oblečení pro charitu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
209
8.10.11 13:31
gretina píše:
Ivonetaa píše:
Ahoj,

ráda bych darovala oblečení po dcerce na nějakou charitu…máte s tím někdo zkušenost, případně víte, kde je opravdu velká nouze o hadýrky, v místě vašeho bydliště třeba. A přemýšlím, jestli nejvíc potřební nejsou v zemích 3.světa… Přeci jen předpokládám, že u nás jsou v ústavech děti vždycky nějak oblečené. Zatím se to ve mně mísí, každopádně bych ráda pomohla.
Jaký máte názor ČR vs. 3.svět?

Díky za odpovědi a názory.

Hezký den. :kytka:
Ivoneto, provozuji tuto činnost již více než rok, pod občanským sdružením Zrnka. Lidi mi zasílají oblečení, hračky, dětské potřeby a já to třídím a rozvážím po kojeneckých ústavech, dětských domovech a azylových domech pro matky s dětmi v tísni po karlovarském kraji. Tak kdybys měla zájem něco poslat napiš SZ.

Ahoj Gretino,
děkuju za nabídku. Už jsme se rozhodli, dáme to do jednoho kojeňáku. Adre, Unicef a podobní nás odmítli, že je drahé posílat do postižených zemí balíky, takže je to jasný… Oblečky zůstanou v ČR.

Díky všem za názory.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.13 14:33
@maya35 píše:
to je zase blábol :roll:

neni, delala jsem v charite.to,co kupujes v cr v second handech za penize, je take charita sesbirana zdarma v cizine

• Citovat
  • Upravit
7
25.9.14 09:24

Charita

Sice dost stará diskuse ale narazila jsem na ní teď náhodou. Pracuji v Charitě a provozujeme sociální šatník. Tato služba funguje tak, že nám lidé věnují oblečení a mi jej opravdu dále prodáváme. V šatníku fungují dvoje ceny - lidé na homotné nouzi a z K-centra platí 1 Kč/ks (do loňského roku to měli zdarma), ostatní lidé dle stavu oblečení ale většinou to není více jak 30 Kč (za pěknou značkovou zimní bundu). Pokud jste po živelné pohromě oblečení a základní vybavení bytu poskytujeme zdarma. Máme otevřeno 2× týdně a šatník „vydělá“ pár stovek za týden. Takto utržené peníze jdou zpět do této služby. PS. zpoplatnění služby i pro lidi v hmotné nouzy se muselo udělat, neboť už to bylo ekonomicky neúnosné (sice jsme Charita ale nájem, teplo či elektriku z něčeho platit musíme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.2.17 10:06
@kate02 píše:
Holky, nevim, co na tom je pravdy, ale já slyšela, že charita to oblečení prodá a pak používá ty prachy z toho… :think: :nevim:

No tak to je samozřejmě pravda. Pěkné, které lze prodat, se prodá, protože peníze jsou pochopitelně užitečnější než obnosene hadry,.Charita má široký záběr, je třeba spoustu věcí koupit. Pokud Vám to vadí, pak ale neděláte charitu. Lidé musí i jíst, potrebuji lékařskou péči, bydlet, je toho spousta.To si rozmyslete, jestli chcete opravdu pomoci druhým. Jestli se bojíte, že by se někdo mohl mít lépe, tak se na to vykaslete. Bohužel, většina lidí to tam dává proto, že jsou buď líní to prodat, nebo to nelze prodat a naštve je, že někomu jinému se to povede. Není v tom tedy ten úmysl pomoci.Jen pokrytectví. Nemohu se toho zbavit tak to dam na charitu a ještě se tím mohu pochlubit.Ale běda, aby se z toho měl opravdu lépe, že? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.2.17 10:16
@Ivonetaa píše:
A toho se prave bojim taky, aby to nebyl jen nejakej spinavej kseft… Nejak nemam k ceskym orgaizacim duveru..ikdyz predpokladam, ze kdyz to poslu napr. do Klokanka a pod., tak to bude v pohode. Ale na druhou stranu si mysslim, ze tam neni az takova potreba, jako myslim v tom smyslu, ze tam je o ddeti postarano. Treba se mylim. Jenn si myslim, ze mozna to poslat do Afriky, nebo nekam do valecnych zemi, je uzitecnejsi, ze tam deti ziji skutecne v bide…ale je otazka, jestli see to k nim vubec dostane.

O tom v podstatě nikdy nerozhodujete. Vždy se to třídí a rozhoduje co s tím, protože lidí by samozřejmě posilali do ciziny blbosti.Leda že byste chtěli do Afriky vypravit speciál :D
Nereste to, dejte to charite a oni budou vědět co s tím. Lepší samozřejmě ještě mohou zpeněžit, protože nejen z hadru živ je člověk a peníze potrebuji především.
Buďte rády, že vám to nebude smrdět ve skříni. Jestli jde o ten pocit"vykoupení",že pomahate, tak ho mějte dál, určitě to nějakým způsobem pomůže. Nebo si vyberte dětský domov v okolí, nebo nemajetnou rodinu. Vězte, že u té české rodiny je to užitečnější, ale to by bylo na delší elaborat. Vždy volte charitu místně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.4.17 21:13
@Mína 77 píše:
No tak to je samozřejmě pravda. Pěkné, které lze prodat, se prodá, protože peníze jsou pochopitelně užitečnější než obnosene hadry,.Charita má široký záběr, je třeba spoustu věcí koupit. Pokud Vám to vadí, pak ale neděláte charitu. Lidé musí i jíst, potrebuji lékařskou péči, bydlet, je toho spousta.To si rozmyslete, jestli chcete opravdu pomoci druhým. Jestli se bojíte, že by se někdo mohl mít lépe, tak se na to vykaslete. Bohužel, většina lidí to tam dává proto, že jsou buď líní to prodat, nebo to nelze prodat a naštve je, že někomu jinému se to povede. Není v tom tedy ten úmysl pomoci.Jen pokrytectví. Nemohu se toho zbavit tak to dam na charitu a ještě se tím mohu pochlubit.Ale běda, aby se z toho měl opravdu lépe, že? :D

Jde mi především o to, že z těch peněz se minimálně musí zaplatit člověk, kterej to dělá (těžko jsou ti lidi v charitních obchodech zadarmo) ;-) Atd. bohužel do tohohle přispívání trošku vidím a pokud už někomu něco dám, nechci, aby to obratem ruky prodal. ;-) Pokud chci přispět finančně, přispěju finančně… ;-) Pokud se oblečení nehodí, mají si říct o to, co potrebujou (dělají se přece i potravinový sbírky atd. ) a ty daný věci pak předat lidem, co to potrebujou…

Relativně hezký oblečení se prodá a to hnusný se potom dá těm potrebnym? Nebo se jim dají peníze, aby si ho v tom bazaru koupili? ;-)

Pokud tam ovšem prodavačky sedí zadarmo, tak beru zpět. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
21.1.18 22:37

Já slyšela, že ty hadry ze sběrných kontejnerů, i s označením charita, se vozí do skladů a lidi to kupujou do sekáčů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.18 22:43
@malá_holka píše:
Já slyšela, že ty hadry ze sběrných kontejnerů, i s označením charita, se vozí do skladů a lidi to kupujou do sekáčů :nevim:

Většinou ale ty sekáče provozují ty charity :nevim: Tak co ti na tom vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
21.1.18 23:21
@Bábrdl píše:
Většinou ale ty sekáče provozují ty charity :nevim: Tak co ti na tom vadí?

Právěže ne, do skladu si pro to může prÿ zajet kdokoliv, i já, kdybych měla sekáč jako živnostník. Jestli to tak je, tak mi to vadí dost, aby se někdo obohacoval na moje triko a vydával to za charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
24.1.18 08:28

@malá_holka no tak si to své triko nafoť a inzeruj, ať se na něm někdo neobohatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
24.1.18 08:39
@stinga píše:
@malá_holka no tak si to své triko nafoť a inzeruj, ať se na něm někdo neobohatí.

Dik za radu. Na moje triko, v překladu na můj účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.1.18 11:57
@malá_holka píše:
Právěže ne, do skladu si pro to může prÿ zajet kdokoliv, i já, kdybych měla sekáč jako živnostník. Jestli to tak je, tak mi to vadí dost, aby se někdo obohacoval na moje triko a vydával to za charitu.

Většinou třeba na charitu nějak přispívají. Charita Broumov má třídírny oblečení, kde zaměstnávají lidi, kteří to potřebují (postižené atd.).

Upřímně, jde hlavně o tu recyklaci. Hadrů je všude spousta. :nevim: Charity potřebují spíš ty peníze. A furt lepší, když to pradají a někdo to unosí, než když to vyhodíš, spálí se to a my to vydýcháme.

Existují i kontejnery konkrétních organizací, azyláků atd. Můžeš pohledat ty, když ti to vadí. Ale i tam hrozí, že dají chudé mamince balík oblečení na mimino, ona to protřídí a část odprodá do sekáče. A mně je to upřímně dost jedno, když jí to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
24.1.18 12:57

@malá_holka Tak si najdi kde máte nejbližší charitní šatník. Tam doneseš oblečení na místo, kam si pro něj chodí přímo konkrétní potřební (soc. slabí, maminky v nouzi ale i bezdomovci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
24.1.18 13:09

@Bábrdl Hele,pokud to někomu pomůže tak je to ok, mě vadí to, že se to odveze PREJ do skladu nějakýho soukromníka a ten to prodá na sekáš, nazývá to charita a pochybuju, že ty peníze jdou na dobrou věc. A já oblečení dávám přímo charitě, jenže kupa lidí tohle neví. O to mi jde, že se s tím taky pěkně vyjeb.va :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.18 12:39
@Aiuska píše:
@Bábrdl No, ale teda jako ne vzdy sekace provozuji charity :-O

A?
Já jsem psala, že ty firmy, co mají kontejnery většinou nějakou charitu podporují. :think: Ne že všechny sekáče dělají charitu.
Já svoje staré hadry nějak neprožívám, dávám je do kontejneru hlavně proto, aby se ještě využily, místo toho, aby se spálily :nevim:

Pokud o to někomu jo extra jde, mívají azyláky své vlastní kontejnery. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!