Oblečení pro charitu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
oblečení pro charitu
Ahoj,
ráda bych darovala oblečení po dcerce na nějakou charitu…máte s tím někdo zkušenost, případně víte, kde je opravdu velká nouze o hadýrky, v místě vašeho bydliště třeba. A přemýšlím, jestli nejvíc potřební nejsou v zemích 3.světa… Přeci jen předpokládám, že u nás jsou v ústavech děti vždycky nějak oblečené. Zatím se to ve mně mísí, každopádně bych ráda pomohla.
Jaký máte názor ČR vs. 3.svět?
Díky za odpovědi a názory.
Hezký den. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj..u nás jsou kontejnery na věci,které se třídí a používaji pro děti v DD,charita..jinak když vozím do bazaru,co se neprodá,jsem s nima domluvana,že to vozí na charitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my tak 2× za rok vozíme různé oblečení na charitu, jsou to spíš dospělácké hadry. Vedle ve městě ten sběr šatstva pořádá místní fara. Zbavíme se tak nepotřebných krámů a malých věcí a ještě někomu uděláme radost. Berou tam i lůžkoviny, boty, děts.hračky, spotř.zboží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsou kontejnery na textil, provozuje je firma Koutecký, vždycky jsem si myslela, že to jde někam na charitu, a oni z toho dělají čisticí hadry
. Kontakotovala bych nějakou organizaci, která se charitou zabývá, jistě ti poradí. U nás oblečení vybírala oblastní charita, ale teď ho nechtějí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nevim, co na tom je pravdy, ale já slyšela, že charita to oblečení prodá a pak používá ty prachy z toho…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak já mám zrovna nachystanou krabici hraček a oblečení a budu to posílat do Azylového domu na Vsetín, doporučila mi ho sestřenice a ještě jsem jim psala meila, jestli mají zájem.
Staré ložní prádlo a ručníky jsem vezla na jaře do psího útulku.
A naše staré oblečení vozí do dobročinného obchůdku, který máme v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
Holky, nevim, co na tom je pravdy, ale já slyšela, že charita to oblečení prodá a pak používá ty prachy z toho…![]()
A toho se prave bojim taky, aby to nebyl jen nejakej spinavej kseft… Nejak nemam k ceskym orgaizacim duveru..ikdyz predpokladam, ze kdyz to poslu napr. do Klokanka a pod., tak to bude v pohode. Ale na druhou stranu si mysslim, ze tam neni az takova potreba, jako myslim v tom smyslu, ze tam je o ddeti postarano. Treba se mylim. Jenn si myslim, ze mozna to poslat do Afriky, nebo nekam do valecnych zemi, je uzitecnejsi, ze tam deti ziji skutecne v bide…ale je otazka, jestli see to k nim vubec dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedala větším organizacím, ti nemají nouzi o dary a podle mě tím plýtvají. Proto jsem hledala něco menšího v menším městě. Vím, že třeba v Praze se nehorázně se vším plýtvá, takže to radši pošlu jinam. S posíláním do cizích zemí nemám zkušenost, ale asi bych se taky bála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo jestli bys chtěla podpořit péči o seniory, dobročinné obchůdky Sue Ryder - http://www.sue-ryder.cz/…obchody.html berou vše (slušné) a pak to prodávají a výdělek používají na provoz domova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
Holky, nevim, co na tom je pravdy, ale já slyšela, že charita to oblečení prodá a pak používá ty prachy z toho…![]()
to je zase blábol ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Dávám oblečení (co neprodám nebo jinak nevyužiju) do kontejnerů Potex. Je to na charitu a pokud to není k nošení, využijí to jako textil, takže tam dávám všechno (i roztrhané atp). Jestli to prodají nebo ne, je mi jedno (zvlášť, pokud ty peníze pak použijí na charitu). Já bych to do popelnice nevyhodila, takže bych to skladovala doma, a takhle mám dobrý pocit z toho, že z toho snad někdo bude něco mít. Vloni jsem něco posílala do jednoho kojeňáku, ale to jsem věděla, že o to mají zájem (takže jsem měla jistotu, že to zužitkují). A dokonce mi odepsali, že děkují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
Jestli jo, tak jen proto, že oblečení nepotřebují a za peníze koupí něco co je třeba. Věř mi, že v charitě nepracuje nikdo, kdo by si chtěl namastit kapsu. Pár lidí znám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli chceš poslta oblečení třeba do Afriky, tak bych kontaktovala třeba Unicef. Charita pracuje převážně tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivonetaa píše:
Ahoj,ráda bych darovala oblečení po dcerce na nějakou charitu…máte s tím někdo zkušenost, případně víte, kde je opravdu velká nouze o hadýrky, v místě vašeho bydliště třeba. A přemýšlím, jestli nejvíc potřební nejsou v zemích 3.světa… Přeci jen předpokládám, že u nás jsou v ústavech děti vždycky nějak oblečené. Zatím se to ve mně mísí, každopádně bych ráda pomohla.
Jaký máte názor ČR vs. 3.svět?Díky za odpovědi a názory.
Hezký den.
Ivoneto, provozuji tuto činnost již více než rok, pod občanským sdružením Zrnka. Lidi mi zasílají oblečení, hračky, dětské potřeby a já to třídím a rozvážím po kojeneckých ústavech, dětských domovech a azylových domech pro matky s dětmi v tísni po karlovarském kraji. Tak kdybys měla zájem něco poslat napiš SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maya35 píše:kate02 píše:to je zase blábol
bohužel není, alespoň tady… kamarádka tam chodila nakupovat… ale je to jen pro někoho…
Kamarád, když mu zemřela žena, odvezl všechny věci do dětského domova..a nebyly to žádné hadry, ale nové značkové věci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!