Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám prcka na konci května, takže na léto. Záleží jak často budeš prát
Na každý den počítej 2-3 bodyčka. Může být blinkací a 100% se bude potit.. V létě jsem oblíkala jenom body s kr.ruk. + ponožky. Capáčky vůůůbec. Bylo by mu strašné horko. Vel. 46 a 48 ti bude k ničemu. Pro mimino je spíš lepší, když je bodyno volnější, aspoň se nebude tak péct. Kupovala jsem vel. od 56, malý měl 50cm při narození. Bylo to ideál. Je z menších, takže unosil docela dlouho - asi tak měsíc
Ale měla jsem jich strašně moc ve vel. 56 a 62 - asi 30 a nevyužila jsem je všechny.
Overálků ti bude stačit na léto málo, pokud nemáte doma klimatizaci, abys na spaní udělala příjemnou teplotu. Spával opět v body a ponožkách. Když bylo chladněji nebo byl úplně malinký, dala jsem overal, popř. pod něj body. Stačilo mi jich 6.
Košilky a dupačky jsem nedávala vůbec. Místo dupaček jsem měla polodupačky, vyhovuje mi to víc, dupačky se mi ani nelíbí. Ty jsem měla 4 a stačily. Opět ve vel. 56 a 62. Pak jedny gaťata materiálově jako polodupky, jen bez ťapek.
Asi 6× tričko s dl.ruk.(anebo tenká mikina), 2 teplejší mikiny, 2 letní čepičky, stejně jsem si oblíbila jednu a druhou nedávala. Ponožky asi desatery. Dvoje punčocháče, kdyby náhodou bylo chladno. Ale byly takové teňounké, někdy jsem je dala místo polodupaček. Jedny plátěné kalhoty. Víc jsem toho nepotřebovala.
Jo a ještě body s dl. ruk., ty jsem měla asi 10×.
Všechno ve vel. 56 a 62, těch 62 víc. Větší, 68, jsem měla po pár kusech od každého a dokupovala jsem ač průběžně.
Jestli můžu poradit, v létě si kup zimní fusak
Já ho pořídila víc než o polovinu levněji (místo 1200 stál 500). Používala jsem ho samozřejmě až v zimě ![]()
Záleží i na tom, jestli máš třeba sušičku. To potom všeho stačí méně, protože je oblečení za dvě hodiny vyprané i usušené. Já jsem na letní dítě neměla ani body s krátkým. Malá se narodila uprostřed prázdnin a novorozeně přeci jen může mít větší teplíčko, takže body s dlouhým rukávem je ideální. Pak už je chladněji. Jestli máš velikosti 48, a neplánuješ rodit opravdu hodně předčasně, tak je to fakt na prd. My jsme i tu 56 měli tak na 14 dní
A vůbec, ona existuje velikost 48?
Já myslela že to jde po šesti
@Antonie Bolavá
tak mi zas prcek v 56 vydrzel skoro 3 mesice
a to predcasne narozeny nebyl (teda jen o 10 dni).
ja jsem mela celou „kolekci“ v 56 a par kousku v 50 - fakt par - dvoje dupacky, troje body, jeden svetrik -a v te 50 jsem fakt koupila to nejlevnejsi, protoze mi bylo jasne, ze to bude na chvili, jestli vubec.
jinak body s ldouhy rukavem hlavne - pokud nebude pres 30, tak ho s kratkym davat nebudes. nejaky tenky svetrik, nejakou mikinu, par kosilek s ldouhym rukavem - ty se mi osvedcily jako druha vrstva na noc nebo chladnejsi dny, kdy ale jeste nebylo na svetr.
overalky jsem mela krasne, ale pak jsem je moc nevyuzila - prislo mi to narocne na oblikani a kdyz se mi procura nebo ublinkne, tak musis svlect do naha. prevlect jenom dupacky nebo jenom kosilku je rychlejsi.
prvni tri mesice jsem skoro nevyuzila teplacky a polodupacky, klasicke dupacky mi prisly nejlepsi - zadna guma v pase, nelezeto nahoru ani dolu, pohodlne..
Já jsem měla ty polodupky bez gumy s širokým pasem.
http://img20.allegroimg.pl/…2/3164509278
Tak malému miminu nepadaly a byly pro mě pohodlné při přebalování. Overaly jenom na noc jako pyžamo, když nebyl vyloženě hic.
Jinak ty bodyna s krátkým jsem já využila hodně. Ve městě skoro nefoukalo mezi panelákama bylo fakt vedro. Navíc jsem ven chodila přes poledne (do školky), takže se fakt hodily.
Mě to taky tak připadá a děti je nosily vždy jen na spaní. K dr. bych v tom nevzala. To nosily nějaké lepší body, když nebylo vedro, měly rifle. Ale to jen strašně výjimečně, protože při obou dětech bylo v létě děsné vedro. Takže měly bodyno a fusky a v čekárně jsem jim natáhla nějaké gatě, protože tam většinou takové vedro nebylo.
Tak já mám teda mimino lednový, ale v létě mu body s krátkým teda dávat nebudu, ono zas těch 6 centimetrů rukávu takový horko neudělá. A budu klidnější, že se - nedejbože přes všechny ochrany - nespálí na ručičkách sluníčkem nebo ho nepíchne vosa.
Jinak máme teď 3 a půl měsíce a taky máme spoustu oblečků ještě ve velikosti 56. Ono jak která značka. Pár věcí vel. 62 je nám zase malých.
A to se malá narodila v 41 tt.
Já overálek k doktorce nosím, přijde mi to praktičtější, neřeším, že to vypadá jako pyžamo, je to čistý, neroztrhaný, nemám se za co stydět. Doma rvát přes hlavu body, u doktorky to zas sundat, pak oblíct znova… přijde mi to blbost. Overal rozepnu - samo že rozepínací nožičky, mimino zvednu a je.
A když malou očkovali, plakala, tohle mi přišlo na oblíkání i rychlejší a jednodušší.
Z oblečení vedu jen body, polodupačky, pár dupaček, overálky a pár legínek bez ťapek a k tomu ponožky.
Trika, košilky, svetry, mikiny - nepraktické. Když je chladněji, dám přes body overal.
Dle mého se oblečení od zimního mimča zas tolik neliší, v zimě dáváš navíc jen fusak, deku. I když budou v létě parna, nahulatý novorozeně bych v kočárku stejně nenechala.
Já budu mít taky letňačku a s oblečením si halvu nelámu
Jelikož sem toho nakoupila tolika, že jí budu moct převlíkat co dvě hodiny
Takže mám po dvaceti bodýček s krátkym po dvaceti s dlouhým rukávkem, 40 dupaček, overálky, polodupačky s tepláčkama tak desatery a pak košilky, svetříčky, mikinky, šatičky a sukýnky =D Podotýkám, že vše je to tak do těch třech měsíců, něco se najde i na půl roku ale to se teprv bude pořizovat =D
@pupyk píše:
Dle mého se oblečení od zimního mimča zas tolik neliší, v zimě dáváš navíc jen fusak, deku. I když budou v létě parna, nahulatý novorozeně bych v kočárku stejně nenechala.
Ani když je spařený jako prase a přehřívá se? Jako proč? Je namazaný, je ve stínu ![]()