Oblečení pro letní miminko

57
8.5.13 09:59

o

A

Příspěvek upraven 24.06.14 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
8.5.13 10:12

Mám prcka na konci května, takže na léto. Záleží jak často budeš prát :D Na každý den počítej 2-3 bodyčka. Může být blinkací a 100% se bude potit.. V létě jsem oblíkala jenom body s kr.ruk. + ponožky. Capáčky vůůůbec. Bylo by mu strašné horko. Vel. 46 a 48 ti bude k ničemu. Pro mimino je spíš lepší, když je bodyno volnější, aspoň se nebude tak péct. Kupovala jsem vel. od 56, malý měl 50cm při narození. Bylo to ideál. Je z menších, takže unosil docela dlouho - asi tak měsíc :lol: Ale měla jsem jich strašně moc ve vel. 56 a 62 - asi 30 a nevyužila jsem je všechny.
Overálků ti bude stačit na léto málo, pokud nemáte doma klimatizaci, abys na spaní udělala příjemnou teplotu. Spával opět v body a ponožkách. Když bylo chladněji nebo byl úplně malinký, dala jsem overal, popř. pod něj body. Stačilo mi jich 6.
Košilky a dupačky jsem nedávala vůbec. Místo dupaček jsem měla polodupačky, vyhovuje mi to víc, dupačky se mi ani nelíbí. Ty jsem měla 4 a stačily. Opět ve vel. 56 a 62. Pak jedny gaťata materiálově jako polodupky, jen bez ťapek.
Asi 6× tričko s dl.ruk.(anebo tenká mikina), 2 teplejší mikiny, 2 letní čepičky, stejně jsem si oblíbila jednu a druhou nedávala. Ponožky asi desatery. Dvoje punčocháče, kdyby náhodou bylo chladno. Ale byly takové teňounké, někdy jsem je dala místo polodupaček. Jedny plátěné kalhoty. Víc jsem toho nepotřebovala.
Jo a ještě body s dl. ruk., ty jsem měla asi 10×.
Všechno ve vel. 56 a 62, těch 62 víc. Větší, 68, jsem měla po pár kusech od každého a dokupovala jsem ač průběžně.
Jestli můžu poradit, v létě si kup zimní fusak :lol: Já ho pořídila víc než o polovinu levněji (místo 1200 stál 500). Používala jsem ho samozřejmě až v zimě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.5.13 10:43

Záleží i na tom, jestli máš třeba sušičku. To potom všeho stačí méně, protože je oblečení za dvě hodiny vyprané i usušené. Já jsem na letní dítě neměla ani body s krátkým. Malá se narodila uprostřed prázdnin a novorozeně přeci jen může mít větší teplíčko, takže body s dlouhým rukávem je ideální. Pak už je chladněji. Jestli máš velikosti 48, a neplánuješ rodit opravdu hodně předčasně, tak je to fakt na prd. My jsme i tu 56 měli tak na 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.5.13 10:44

A vůbec, ona existuje velikost 48? :think: Já myslela že to jde po šesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.5.13 10:50

@Antonie Bolavá
tak mi zas prcek v 56 vydrzel skoro 3 mesice :nevim: a to predcasne narozeny nebyl (teda jen o 10 dni).
ja jsem mela celou „kolekci“ v 56 a par kousku v 50 - fakt par - dvoje dupacky, troje body, jeden svetrik -a v te 50 jsem fakt koupila to nejlevnejsi, protoze mi bylo jasne, ze to bude na chvili, jestli vubec.

jinak body s ldouhy rukavem hlavne - pokud nebude pres 30, tak ho s kratkym davat nebudes. nejaky tenky svetrik, nejakou mikinu, par kosilek s ldouhym rukavem - ty se mi osvedcily jako druha vrstva na noc nebo chladnejsi dny, kdy ale jeste nebylo na svetr.
overalky jsem mela krasne, ale pak jsem je moc nevyuzila - prislo mi to narocne na oblikani a kdyz se mi procura nebo ublinkne, tak musis svlect do naha. prevlect jenom dupacky nebo jenom kosilku je rychlejsi.
prvni tri mesice jsem skoro nevyuzila teplacky a polodupacky, klasicke dupacky mi prisly nejlepsi - zadna guma v pase, nelezeto nahoru ani dolu, pohodlne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
8.5.13 10:58

Já jsem měla ty polodupky bez gumy s širokým pasem.
http://img20.allegroimg.pl/…2/3164509278
Tak malému miminu nepadaly a byly pro mě pohodlné při přebalování. Overaly jenom na noc jako pyžamo, když nebyl vyloženě hic.
Jinak ty bodyna s krátkým jsem já využila hodně. Ve městě skoro nefoukalo mezi panelákama bylo fakt vedro. Navíc jsem ven chodila přes poledne (do školky), takže se fakt hodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.5.13 11:02

[c

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.5.13 11:04

[

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.5.13 11:10

[c

Příspěvek upraven 24.06.14 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
8.5.13 11:38

Mě to taky tak připadá a děti je nosily vždy jen na spaní. K dr. bych v tom nevzala. To nosily nějaké lepší body, když nebylo vedro, měly rifle. Ale to jen strašně výjimečně, protože při obou dětech bylo v létě děsné vedro. Takže měly bodyno a fusky a v čekárně jsem jim natáhla nějaké gatě, protože tam většinou takové vedro nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
8.5.13 11:57

Tak já mám teda mimino lednový, ale v létě mu body s krátkým teda dávat nebudu, ono zas těch 6 centimetrů rukávu takový horko neudělá. A budu klidnější, že se - nedejbože přes všechny ochrany - nespálí na ručičkách sluníčkem nebo ho nepíchne vosa.
Jinak máme teď 3 a půl měsíce a taky máme spoustu oblečků ještě ve velikosti 56. Ono jak která značka. Pár věcí vel. 62 je nám zase malých.
A to se malá narodila v 41 tt.
Já overálek k doktorce nosím, přijde mi to praktičtější, neřeším, že to vypadá jako pyžamo, je to čistý, neroztrhaný, nemám se za co stydět. Doma rvát přes hlavu body, u doktorky to zas sundat, pak oblíct znova… přijde mi to blbost. Overal rozepnu - samo že rozepínací nožičky, mimino zvednu a je.
A když malou očkovali, plakala, tohle mi přišlo na oblíkání i rychlejší a jednodušší.
Z oblečení vedu jen body, polodupačky, pár dupaček, overálky a pár legínek bez ťapek a k tomu ponožky.
Trika, košilky, svetry, mikiny - nepraktické. Když je chladněji, dám přes body overal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
8.5.13 12:00

Dle mého se oblečení od zimního mimča zas tolik neliší, v zimě dáváš navíc jen fusak, deku. I když budou v létě parna, nahulatý novorozeně bych v kočárku stejně nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
8.5.13 12:00

Já budu mít taky letňačku a s oblečením si halvu nelámu ;-) Jelikož sem toho nakoupila tolika, že jí budu moct převlíkat co dvě hodiny :mrgreen: :mrgreen: Takže mám po dvaceti bodýček s krátkym po dvaceti s dlouhým rukávkem, 40 dupaček, overálky, polodupačky s tepláčkama tak desatery a pak košilky, svetříčky, mikinky, šatičky a sukýnky =D Podotýkám, že vše je to tak do těch třech měsíců, něco se najde i na půl roku ale to se teprv bude pořizovat =D

• Citovat
  • Upravit
13943
8.5.13 12:06
@pupyk píše:
Dle mého se oblečení od zimního mimča zas tolik neliší, v zimě dáváš navíc jen fusak, deku. I když budou v létě parna, nahulatý novorozeně bych v kočárku stejně nenechala.

Ani když je spařený jako prase a přehřívá se? Jako proč? Je namazaný, je ve stínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.5.13 12:09

[c

Příspěvek upraven 24.06.14 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...