Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pokud byl horký, jako teplý hlavně v oblasti zátylku nebo byl zpocený, bylo mu horko. A chce méně oblékat. Tím že ho zabalis jako eskymáka a neotužujes, jdeš právě naproti nemocem, místo aby si vybudoval zdravou imunitu.
Neřeš stupně, řeš dítě. Jednomu je horko v letní bundě, jiný mrzne v kombineze… já mám děti starší, ale teď mám jedno nechodici, který vozím, takže se nehybe…oblékam tenký kalhoty, tričko s dlouhým, tenká mikina a softshelka bunda. Anebo jen triko a bunda, když pere slunko a nejdeme ven na dlouho. Jako miminu bych ji dala na domácí oblečení nějaký tenčí overal a jarní fusak, ten pak rozepinat a zapínat dle potřeby. Ale třeba druhý dítě mám horkokrevny, to chodí v tenké bude i ráno, když je pod nulou..
@ivaamilan tak to je jasn, že mu bylo teplo když to píšu ne??? Já se ptala jak oblékat… takže děkuji za vlastně nijakou odpověď
@Midaku no já mám první dítě a tak v tom celkem tapu. Na jednu stranu ho nechci navlékání, na druhou ani aby prochladl… tak celkem bojuju.
Zkusím dneska jenom v mikine, snad najdu nějakou třeba tlusci a uvidím..
každopádně děkuji za odpověď.. ![]()
A co to máš za overal? Jestli softshell, tak bych pod to dala třeba jen body a tenkou mikinu, na nohy nic. Pokud zimní overal, tak ten už teď nedávat. Musíš prostě zkoušet, ideální je obléct min a dát do fusaky, teď už jarního. Tím se pak teplota pěkně reguluje, jen zakryjes, odkryjes…taky záleží, kde bydlíš, jak dlouho jste venku, jestli fakt venku nebo v obchodě, jeslti dítě v kocare jen leží nebo ho třeba dáš na hřišti na zem… ale neboj není to věda, časem vše vychytas.
@Anonymní píše: Více
Neumíš číst
? Píšu že ho oblékas zbytečně hodně a akorát mu tím ničís imunitu.
@Anonymní píše: Více
Tak včera jsme si dali s malou vycházku v nositku, má necelý půlrok a oblékla jsem-puncochy, body, overalek, nakrcnik, cepku a já mám bundu přímo k nositku, tak to byla poslední vrstva.
Dneska jdeme do kocarku a oblecu ji- tepláčky, body, hrubší svetřík a lehkou decku, kterou v popřípadě schovam. Třeba na sluníčku je teplicko, ale včera, když jsme šly lesem, tak byl větřík a chladněji, takže raději mít s sebou ještě něco
Tak já třeba včera malýho (6m) měla v overalku, takovým tom lehkým bavlněným co je na spinkání, přes to teplý svetr, čepičku a fusak. A stejně mu bylo teplo. Klidně mohl mít jen mikcu, tu máme slabší
@KiliSmells píše: Více
Ano, ano ono se říká o vrstvu navíc, ale třeba moje holčička má tělesnou teplotu normálně trošku vyšší, docela se potí. Předevčírem jsme byli na balkoně, to měla tepláčky, body, svetřík, takže byla oblečená jako já a bylo jí fajn
@Midaku já mám fleece overal doporučený teplotně 8-15stupnu. Jsme venku hodinu, max hodinu a 20 minut.. jarní fusak nemám a nechci ani pořizovat. Ano jenom lezo v hluboké korbě, nevztahuji ho ven..
@ivaamilan a ty neumíš číst, že se ptám jak ho obléct…??? Buď tak hodná a nekomentuj..
@Dn0712 děkuji za odpověď.
Já jsem si říkala, že dneska zkusím tu mikcu. Najdu třeba nějakou silnější a deku a uvidím.. ono totiž chvilku jsme na sluníčku a chvilku ve stínu… já sama měla bundu takze mi to přišlo akorát ve stínu, ale horko na slunci… jako přijde mi to jako celkem věda popravdě
Ale je fakt, že musím zkoušet..
jenom jak říkám, nechci to ani podcenit ani přecenit, takže jsem rada za typy. Děkuji ![]()
@KiliSmells tak to mi zase nepřijde taková hrůza, když to srovnám se sebou. Body, teplacky, fleece overal a deka na nohy…
Takže zebych ho úplně rvala oblečením si nemyslím. Ono spíš jak to sluníčko krásně svítilo… protože teplotně 13-15 mi to přišlo ok… ale tak je fakt, že musím počítat s tím, že slunko ohřívá vnitřek kocaru
to vyladim časem.
Hele popravdě já mám druhý a pořád si tím oblíkáním nejsem jista. Já neumím přiměřeně oblict kolikrát ani sebe 🤣
Maminky mohly by jste mi prosím pomoct jak správně obléci 8m mimco teď na jaro?? Včera jsme byli na procházce, malý byl pak úplně horky, dala jsem mu overalek (urceny pro 8-15°C),venku mohlo být tak 13-15 stupňů, chodili jsme stridavo slunko/stín ale zřejmě pak v té hluboké korbě se udělalo větší teplo…
Mám tu teda dávat třeba jenom dl.body,mikina, teplacky, botičky a deka???
A to samé i pri 20°C akorát třeba tenčí mikca??
Poraďte mi prosím.. já vím, že mám hlídat zátylek a nebo se rika jedna vrstva vic, ale v kocaru na slunku pak bude tepleji ze?? Logicky… ten overalek byl super celoročně (kromě leta),ale teď se uvádí stupně až 17/18 a to si říkám, že to už mu dát zřejmě nemůžu. Na druhou stranu se bojím, aby nebyl nemocný.. pac teď nedávno byl a katastrofa, ale to bylo kvůli nemocnému partnerovi… děkuji za vase rady.