Oblékání dívky 9–10 let

Anonymní
6.9.26 10:29

oblékání dívka 9-10 let

Ahoj, téma jen pro odlehčení. Necháváte svoje holčičky v tomto věku nosit, co si samy vyberou? Regulujete to tím, co mají v šatníku nebo jim připravujete oblečení sami? Já mám pocit, že cokoli hezkého koupím je nakombinováno tak, že to vypadá jak z kontajneru.
Včera jsem byla s dcerou nakupovat. Hezké (černé) oblečení - krop top, rozšířené pohodlné kalhoty, kožíšková mikina byly nemilosrdně nahrazeny růžovými kalhotami se stitchem, šaty s proužky a dalšími barevnými šílenostmi. Dnes si k nim dcera vzala elasťáky s pomalovanou spodní částí a teplákovou mikinu a v růžových keckách spokojeně vyrazila ven. Myslím, že už ani ostatní děti nedávají její styl oblékání (vypadá jak detektivka Marta ze seriálu), ale ona je spokojená. Hlavně miluje vzory, chlupy a nesnáší „tvrdé“ kalhoty (džíny) a upnutá trička (dívčí). Co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.9.26 10:47

Zaměřit se na ty barvy? :nevim: určitě se dá sehnat nějaké hezčí, dražší komplety v barvách. Tak aby měli třeba stejný vzor.
Já byla vždycky opak. Neměla jsem ráda výrazně vzory, šaty, sukně, mašle, volánky, svítící gumičky a sponky. Když mi máma připravila pletený svetr s hlavou husy( nebo co to bylo) málem jsem se studem propadala.

• Citovat
  • Upravit
10074
6.9.26 10:47

Trvala jsem na slušném a čistém oblečení (a pokud možno odpovídajícím ročnímu období, ale to ne vždy vyšlo :mrgreen: ) a jinak jsem nakupovala a nechávala vybrat podle vkusu dětí.
Od druhého stupně už si dcera chodí část oblečení kupovat sama a i když to občas není můj šálek kapučína, tak nevidím důvod, proč jí do toho kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12446
6.9.26 10:52

Nech ji, nekecej ji do toho, at si nosi co se ji libi. Ver, ze takhle je to lepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
6.9.26 10:59

Tak v tomhle věku mi růžové legíny se stitchem a šaty s prožky přijou normální. Narozdíl od krop topu. Vždyť je to ještě dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.26 11:04

Naše děti mají svůj styl od 2 let a chtějí si vybírat oblečení samy…oblečení většinou kupuju bez nich a co se jim nelíbí, tak vrátím…většinu kupuju na internetu, tak tam to hlavně starší ukazuju a řekne si i dopředu…většinu oblečení mají přehledně rozmístěné, rozvěšené nebo poskladané a vybírají si, přijdou se zeptat, zda si to můžou vzít, většinou proti tomu nic nemám, dopředu třeba poradím, že je teplo, tak krátký rukáv nebo naopak, že je chladněji…uvidíme později, ale zatím to spíše koriguju u nákupu, starší dcera bude mít 7 let, mladší 3 roky…

• Citovat
  • Upravit
5438
6.9.26 11:05
@Anonymní píše: Více

Vždyť je to dítě, dopřej jí barvy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11711
6.9.26 11:07

Nechávam to čistě na nich, jejich styl. Upnuté legíny nosí jen tělocviku. Nejčastěji nosí Crop topy a široké rifle a vysokým pasem, už od první třídy. Potisk maximálně Cinnamoroll, či K-Pop BlackPink. Stitch je dávno out a jsou těžce proti Huntrix :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.26 11:08

Je ještě malá a chápu barvy. K dětem barvy patří a podle mě patří barvy do života. Mě regulovala máma celé roky, teď mi je přes 40 a vše mám barevné, liším se a jsem konečně spokojená.
Zkusila bych s ní maximálně pořešit, aby nenosila vzorovaný spodek a vršek a zbytek nechala na ní.
K devítileté holčičce rozhodně víc patří růžové kalhoty se stitchem než černý Krop top.
Už naprosto nechápu, co je špatného na šaty s proužky, sama mám šaty s duhovými proužky a jsou skvělé. :nevim:
Sama mám pubertálního syna a je jediný ve třídě, kdo nemá o 5 čísel větší kalhoty, na hlavě nemá květák a nenosí bílé triko, naopak dodnes nosí velice originální kousky. Naprosto mu do ničeho nekecám. Je to jeho život a jeho volba.

• Citovat
  • Upravit
4109
6.9.26 11:11
@Anonymní píše: Více

Já bych jí nechala a korigovala max. to, co není vhodné s ohledem na počasí.
Ona tohle nebude nosit za 5 let. Tak dokud se jí to líbí, nechala bych.
A přijde mi smutný, že píšeš, že asi ani ostatní děti nedávají její styl oblékání. Jak to víš? Mi neříkej, že ostatní děti jsou jak ze žurnálu…
Je to ještě dítě, tak ji nech být dítětem.. kdy jindy takové věci unosi, když ne v dětském věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33177
6.9.26 11:16

Dítě mělo naštěstí dobrý vkus v tomhle v žádných silenostech nejelo. Nemá potřebu byt extravagantní.

Regulovali jsme spis přiměřenost počasí a (podedeny) crop top v tomhle věku maximálně na doma.

Příspěvek upraven 06.09.26 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9900
6.9.26 11:17

Nechali jsme. Hodně se to posunulo, když píšeš, že má 9-10 let.
U nás černé kuklení probíhalo nějak mezi 11-13 let. Do doby prvního kluka. Pak se barevně rozkvétalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9900
6.9.26 11:19

Na crop top nevidím nic špatného. Jsou různé varianty. Různá délka. Nejsem L., abych dělala dcerám přednášky, že to nesmí nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33177
6.9.26 11:22

@marcellia Tak děti si všimnou, jestli někdo přijde vymodeny jak od kolotocu. Pokud má někdo opravdu estetický cit, tak ho proste neladici barevné kombinace praští do očí.
Stejně jako pokud se 9-10 léta dívenka začne oblékat a líčit tak, že vypadá jak malá prostitutka (dcera měla takovou holčičku ve třídě - a ano, holky ji soukrome drbaly).

Příspěvek upraven 06.09.26 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.9.26 11:28

Myslím že za tři roky roky ještě budeš ráda za ty barvy. Dcera to měla stejně, nikdo ji do toho nemluvil a ani nevím kdy, změnilo se to. Všechno barevný, muselo pryč, bylo trapné a snad ze dne na den se z ní stala černá kukla ve vytahané mikině, ve které seděla ve škole i na konci června. Nech to být, to jsou malé věci. Děti nejsou módní doplněk, mají svou hlavu, různá období a tohle je zrovna věc, která nikomu ani jim samotným neubližuje, není to nebezpečné ani jinak závadné, tudíž o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí